Fabian Torres

Fabian Torres

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Schuster, Türkiye Süper Ligi'nde Beşiktaş'a gittiğinde, herkes Alman çalıştırıcının cebinde yeni bir oyun sistemi ve proje ile kolları sıvayacağını düşünmüştü. Ancak zamanla anlaşıldı ki, Schuster, Türkiye'ye bomboş gitmiş... Ne dersine çalışmış, ne de öğrenmeye niyetli... Yaptığı tek şey egosunu ve kaprislerini ön plana çıkararak gündem yaratmak...Yoksa kimse bana iki maç üst üste aynı 11'i çıkartamayan Alman çalıştırıcıyı savunmaya kalkmasın...
İnanılmaz bir şey ! Bu Beşiktaş, 11 haftayı geride bıraktı, 33 puanın sadece 17'sini kazanabildi... Kısacası, yeni bir teknik direktör, yeni bir proje, Guti, Quaresma gibi süper yıldızların ardından puan cetvelinin ortalarında gezinen bir takım...
Kimse futbolcuları suçlamasın, en az suçlu onlar... Çünkü oyuncular bile önümüzdeki maçta ilk 11'de oynayacaklarının garantisini almış değiller...11 haftada 27 futbolcu deneyen Schuster hangi futbolcusu ile empati kurabilir ki ? Futbolda devamlılık şarttır. Bunu kavrayamayan Schuster'in, Beşiktaş'ı, Avrupa'da büyük takımlar arasına sokması hayalden öteye gidemez.
Başkan Yıldırım Demirören’in bu hayal kırıklığında suçu yok. Başkan, Guti ve Quaresma gibi yıldızları Beşiktaş'a kazandırarak büyük iş yaptı. Eksik olan futbolcuların özgüveni... Bunu da sağlamak başkana değil hocaya düşer. Oyuncu özgüveni öğütlerle değil, sahada oynayarak elde eder. 11 haftada oynayan 27 futbolcu da Schuster'e güvenmiyor. Bu moral açıdan bir tacizdir.
Size bir örnek vereyim. Almanya'da B.Dortmund lider. Aynen Türkiye'de olduğu gibi 11 haftayı geride bıraktılar. Hocanın kullandığı futbolcu sayısı sadece 18. Bu, Beşiktaş'ın konumunu net şekilde açıklıyor.
Schuster'in yavaş yavaş ortamı geren açıklamalar yapmasını, şanssızlığa sığınmasını bir noktaya kadar normal karşılayabilirim. Evet, Guti'nin 95. dakikada penaltı kaçırması şanssızlıktır. Ancak şansı sorgularken, ona ihtiyaç duymayacağınız bir çalışma ortamı yaratmanız gerekir.
Besiktaşlı taraftarların bence bugünlerde en çok sorduğu soru şu; Bu Beşiktaş düzlüğe çıkar mı ? Tabii ki, çıkar. Schuster'in alacağı en radikal karar; kaprisi ve gururu bir yana bırakarak oyuncularının kaybolan güvenini geri getirmek olmalıdır. Sadece oyunculara mı ? Belediyespor, Kasımpaşa, Manisaspor gibi kendisinden düşük takımlara 8 puan hediye ettiğini anlayıp, Kartallar için mabet olan İnönü Stadı'na gelen taraftarlara da bir güven borcu olduğunu unutmamalıdır.