Karagümrükspor Fabio Borini fırtınası! Andrea Pirlo'nun prensi Süper Lig'i salladı

Fabio Borini fırtınası! Andrea Pirlo'nun prensi Süper Lig'i salladı

22.01.2023 - 18:18 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Fatih Karagümrük, Alanyaspor'a konuk oldu. Oynanan maça Karagümrük'ün golcü futbolcusu Fabio Borini performansıyla damga vurdu.

Fabio Borini fırtınası Andrea Pirlonun prensi Süper Ligi salladı

Fatih Karagümrük, Süper Lig'in 20. haftasında Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanan maçta Burak Pakkan görev aldı. Müsabakaya konuk ekip Fatih Karagümrük'ün tecrübeli futbolcusu Fabio Borini damga vurdu. Andrea Pirlo'nun prensi, Süper Lig'de gösterdiği performansla sezonun dikkat çeken isimlerinden biri oldu.

Haberin Devamı

GOL PERDESİ ERKEN AÇILDI

Maçın henüz 6. dakikasında rakibinin pas hatasını iyi değerlendiren Umut Güneş, ceza sahası dışı sağ çaprazında topu kontrol edip ceza alanı yayına sokuldu. Topu sola çeken Umut, sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve yerden giden top yakın köşeden ağlarla buluştu.

Fabio Borini fırtınası Andrea Pirlonun prensi Süper Ligi salladı

KONUK EKİP GOLE YAKLAŞTI

Karşılaşmanın 44. dakikasında sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Ricci ortayı yaptı, seken topa arka direkte boş durumda olan Rayyan Baniya dokundu ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

BORINI SAHNEYE ÇIKTI

59. dakikada Colley sağ kanattan topu içeriye çevirdi, ceza alanında bulunan Borini sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Diagne'den dönen topu tekrardan kontrol eden Borini bu kez sağ çaprazdan sağ ayağıyla vurdu, top kaleci Runarsson'un sağından ağlara gitti.

Haberin Devamı

Mbaye Diagne, bu asisti ile ligde asist sayısını 4'e çıkarttı. Bunun yanı sıra Senegalli futbolcunun bu sezon 12 golü bulunuyor.

Fabio Borini fırtınası Andrea Pirlonun prensi Süper Ligi salladı

RUNARSSON BAŞARILI

Müsabakanın 77. dakikasında Colin Kazım'ın indirdiği topu kontrol eden Ozdoev kale sahası içi sol çaprazından sol ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Runarson topu çıkardı.

BORINI YİNE ATTI

Fabio Borini, maçın 79. dakikasında bir gol daha attı. Sağ kanatta topla buluşan Burak Kapacak sap ayağıyla ortayı yaptı, kaleci Runarsson ve Colin Kazım'ı aşan topa kale sahası içi hafif sol çaprazında sağ ayağıyla dokunan Borini, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Fabio Borini fırtınası Andrea Pirlonun prensi Süper Ligi salladı

SKOR TEKRARDAN EŞİTLENDİ

83. dakikada skora tekrardan denge geldi. Briaschi'den topu kapan Eduardo'nun pasına hareketlenen Cavaleiro ceza sahası dışı sol çaprazdan sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, yerden giden top kaleci Batuhan'ın sağından ağlara gitti.

Gol düellosu 2-2 sona erdi ve her iki takım maçtan 1'er puanla ayrıldı.

BORİNİ FIRTINASI

Fatih Karagümrük'ün yıldızı Fabio Borini, maçta attığı gol ile dikkatleri üzerine çekmeye devam etti. İtalyan futbolcu bu sezon siyah-kırmızılı forma ile 18 maça çıktı. Borini, söz konusu maçlarda 12 kez rakip fileleri sarsmayı başardı ve takım arkadaşlarına 7 kez gol pası verdi.

Opta'nın verilerine göre, bu sezon Avrupa'nın beş büyük ligi ve Süper Lig'de en fazla gol atan İtalyan oyuncu 12 golle Fabio Borini zirvede yerini alırken, 9 golle Vincenzo Grifo ikinci sırada yerini alıyor.

Haberin Devamı

31 yaşındaki orta sahanın Fatih Karagümrük ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Fabio Borini'nin güncel piyasa değeri 2 milyon 500 bin euro olarak gösteriliyor.

Fabio Borini fırtınası Andrea Pirlonun prensi Süper Ligi salladı