Dünya Kupası Faslılar tur sevincini büyük coşkuyla kutladı

Faslılar tur sevincini büyük coşkuyla kutladı

10.12.2022 - 22:08 | Son Güncellenme:

2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında Fas, Portekiz’i 1-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Maç sonunda Almanya’nın Köln şehrinde Faslı taraftarlar tur sevincini yaşadı.

Faslılar tur sevincini büyük coşkuyla kutladı

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda çeyrek final mücadelesinde Fas, Portekiz’i 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Maç sonu Almanya'nın Köln şehrindeki Kalk semtinde, Dünya Kupasında yarı finale çıkan ilk Afrika takımı olma başarısı gösteren Faslılar tur sevincini sokaklarda meşale yakarak kutladı. Büyük coşkuyla kutlanan tur sevincinde; Faslı, Cezayirli ve Tunuslu vatandaşlar iki caddeyi kapatarak kendi dilleriyle şarkı söyledi. Türk vatandaşlar da Faslılar'ın kutlamasına ortak oldu. Araçlarıyla konvoy yapan Faslılar, polisin tüm uyarılarına rağmen yarı finalin tadını çıkardı. Caddeyi kapatan Faslı vatandaşlara polis müdahale etmedi.

Öte yandan Faslı futbolseverler, takımlarına güvendiklerini ve finale kadar gitmelerini desteklediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Faslılar, takımlarının yarı finale yükselmesini Taksim Meydanı'nda tezahüratta bulunarak kutladı. Faslılar, polisin yönlendirmesi üzerine kutlamalarına Talimhane'de sürdürdü. Faslılar, maçın hemen ardından İstiklal Caddesi'nde toplanarak Taksim Meydanı'na yürüdü. Ellerinde bayraklarla sevinç gösteresinde bulunan taraftarlara polis eşlik etti. Taksim Meydanı'na kadar çıkan taraftarlar polisin izin vermemesi üzerine Talimhane'ye yönlendirildi.

Taraftarlar, Dünya Kupası'nı kazanacaklarını dile getirirken, "Biz Fas için kazanmadık, Araplar, Afrikalılar ve tüm müslümanlar için kazandık" dedi.

Esenyurt’ta, Fas’ın Portekiz’i eleyerek yarı finale yükselmesinin ardından Faslılar, sokaklarda kutlama yaptı. İlçe meydanına girişler, polis tarafından geçici olarak kapatıldı. 
Fas Milli Takımı’nın Dünya Kupası Çeyrek Final maçında Portekiz’i 1-0 eleyerek yarı finale yükselmesinin ardından, Esenyurt’ta yaşayan Faslılar sokaklara döküldü. Faslılar, ellerinde bayraklar ile sloganlar atarak galibiyeti kutladı. Polis ekipleri, kutlamalar nedeniyle ilçe meydanına girişleri geçici olarak kapattı. 

Haberin Devamı

“TÜRK HALKI BİZİ DESTEKLEDİ"

Faslı eşiyle birlikte kutlama yapmak için sokağa çıkan İsmail Yaşar, “16 yıldır Fas’tan evliyim. Bugün, yarı finale kaldık. İnanıyorum, tüm Türk halkı bizi destekliyordu. 5 sene Türkiye Faslılar Derneği başkanlığı da yaptım. Faslılar bu ülkeyi çok seviyorlar. Biz de onları çok seviyoruz. Bugün sosyal medyada da gördük. Türk halkı hep Fas’ın yanındaydı. Kimse Fas’tan böyle bir başarı beklemiyordu. Fas’ın futbol tarihinde ilk defa yarı final görüyoruz. 20 sene önce Türkiye de yarı finale kalmıştı. O zaman da yurtdışında Faslıların bizim yanımızda olduğunu gördüm. Bundan sonrası final. Daha sonra da nasip olursa, dünya şampiyonluğu" dedi. 

“BU KAZANÇ TÜM MÜSLÜMAN ÜLKELERİN" 

Fas uyruklu olan ve Türk vatandaşlığı alan Nur Yaşar, “Bu kazanç sadece bizim değil, tüm Müslüman ülkelerin kazancı. Türk halkına çok teşekkür ediyorum, bugün çok destek oldular. İnşallah şampiyon oluruz. Fas, çok güzel oynadı. Bu kadarını beklemiyorduk. Allah’a tevekkül ettik" diye konuştu. 

Haberin Devamı

Yazarlar