Dünya Kupası Fas'ta penaltı öncesi toplu Fatiha! İspanya'da büyük şok

Fas'ta penaltı öncesi toplu Fatiha! İspanya'da büyük şok

07.12.2022 - 10:00 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda turnuvanın büyük sürprizlerinden biri yaşandı. Almanya ve Belçika'nın gruplarda veda etmesinin ardından Fas, güçlü rakibi İspanya'yı dramatik bir şekilde kupa dışına itti. Kuzey Afrika ekibinin penaltı öncesi toplu olarak okudukları Fatiha dikkat çekti.

Fasta penaltı öncesi toplu Fatiha İspanyada büyük şok

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Fas ile İspanya karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka Education City Stadyumu'nda oynandı. Fas'ın büyük sürprize imza attığı mücadeleye futbolcuların penaltı öncesi toplu okudukları dua damga vurdu.

Haberin Devamı

FAS TARİH YAZDI
Opta'nın verilerine göre Fas, Dünya Kupası tarihinde çeyrek finale ulaşan dördüncü Afrika ülkesi oldu (Kamerun-1990, Senegal-2002 & Gana-2010)

REKORA ORTAK OLDU
Sergio Busquets, İspanya'nın kaptanı olarak sahaya çıktı. 34 yaşındaki oyuncu, Dünya Kupası finallerinde 17. maçına çıktı. Busquets, Iker Casillas ve Sergio Ramos ile birlikte Dünya Kupası'nda İspanya formasını en çok giyen oyuncu oldu. Öte yandan Barcelona forması giyen 18 yaşındaki Gavi de İspanya Milli Takımı'nda tarihe geçti. Pele'den bu yana Dünya Kupası eleme turlarında bir maça ilk 11'de başlayan en genç oyuncu oldu.

Fasta penaltı öncesi toplu Fatiha İspanyada büyük şok

FUTBOLA MADRID'DE BAŞLAMIŞTI, İSPANYA'YI YIKAN İSİM OLDU
Faslı bir ailenin İspanya'ya göç etmesinin ardından Madrid'de doğan Achraf Hakimi, Real Madrid altyapısında futbola başladı ve genç yaşlarda teklifini reddetiği İspanya Milli Takımı'nı Dünya Kupası'nda yıkan isim oldu.

Haberin Devamı

Dünya Kupası sevincini annesiyle paylaşan Achraf Hakimi daha önce verdiği bir röportajında sahada ailesi için savaştığını açıklamıştı: "Önceden annem evleri temizlerdi. Babam da bir sokak satıcısıydı. Geçim mücadelesi veren mütevazı bir aileden geliyorum. Şimdi ise her gün onlar için savaşıyorum. Benim için kendilerini feda ettiler."

SAISS DUVARI
Beşiktaş'ın tecrübeli stoperi Romain Saiss, Fas formasıyla ilk 11'de başladı. Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla dikkatleri üzerin çeken Saiss, takım kaptanı olarak yer aldı. Saiss uzatma anlarında sakatlık yaşasa dahi oyundan çıkmadı. Beşiktaşılı yıldızın futbolu otoriterlerden tam not aldı.

NE YAPTIN CHEDDIRA
Fas - İspanya mücadelesinin normal süresi 0-0 sona erdi ve kritik karşılaşma uzatmalara gitti. Karşılaşmanın 104. dakikasında savunma arkasına sarkan Cheddira ceza sahası içi sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Cheddira, sol ayağıyla vuruşunu yaptı ancak İspanya file bekçisi Simon bu topu sağ ayağıyla çıkardı. 120+3. dakikada İspanya'da Rodri'nin ortasına Pablo Sarabia'nın arka direkte yaptığı vuruş direğe çarparak dışarı gitti. 

 

1/15

2/15

3/15

4/15

5/15

6/15

7/15

8/15

9/15

10/15

11/15

12/15

13/15

14/15

15/15

PENALTI ÖNCESİ FATİHA
Penaltılara giden mücedele öncesi takımlar son taktikler ve konuşma için bir raya geldi. Fas Milli Takımı son konuşmaların ardından hep birlikte Fatiha okudular. O anlar saha kameralarına yansıdı.

Haberin Devamı

Fas 4 penaltının 1'ini kaçırırken İspanya ağları bulamadı. Bu sonuçla Fas, İspanya'yı penaltılarda 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İspanyollar, maç boyunca 1019 pas yaptı fakat penaltılarda 3 vuruştan da faydalanamadı. Fas'ın file bekçisi Bono, 2 kurtarışla öne çıktı.

PARİS'TE FASLILAR TUR ATTI
Fas'ın İspanya'yı elemesinin ardından galibiyet büyük coşku ile kutlandı. Fransa, Belçika gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan Faslılar galibiyeti sokaklara inerek kutladı.  

PORTEKİZ İLE EŞLEŞTİ
Belçika ve Hırvatistan gibi takımların olduğu gurptan lider olarak çıkmayı başaran Fas, çeyrek finalde Ronaldo'nun kaptanlığını yaptığı Portekiz ile eşleşti.

YILLIK MAAŞLARI DİKKAT ÇEKTİ
Öte yandan mücadele sonrası iki teknik direktörün aldığı maaşlar da konuşuldu. Fas Teknik Direktörü Walid Regragui 720 bin euro kazanırken İspanya Teknik Direktörü Luis Enrique 1 milyon 150 bin euro kazanıyor.

Haberin Devamı