Galatasaray Fatih Terim: "Hayatımda çok ender yapmışımdır"

Fatih Terim: "Hayatımda çok ender yapmışımdır"

22.01.2018 - 23:05 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3-1 kazandıkları Kayserispor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: Hayatımda çok ender yapmışımdır

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda 3-1 kazandıkları Kayserispor maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fatih Terim'in maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"İlk 45 dakika için çok olumlu şeyler söyleyebilirim"

"Öncelikle oyuncularımı kutluyorum. İlk 45 dakika için çok olumlu şeyler söyleyebilirim. İlk 25 dakika oynamak istediğimiz futbola dair önemli bir göstergeydi. Bunu 60'lara 70'lere çıkarırsak çok iyi şeyler olacağı inancını taşıyorum. Rakip sahada oynayan, pas yapan, baskı kuran bir takım vardı, bunların hepsi iyiydi. İkinci yarıyı bekliyordum. Fiziğimiz tam hazır değil. Bunu Göztepe maçından sonra da küçük bir mesajla söylemiştim zaten. Her geçen gün daha iyi olacağız. Oyun olacak en sert takımlardan birine karşı başladık. Rakibin müthiş derin bir kadrosu var. Evinde çok iyi oynuyorlar."

"Hayatımda çok ender 10 dakikada 3 oyuncu değiştirmişimdir"

Haberin Devamı

"İlk yarı hiç pozisyona sokmadık. Son dakikada devre biterken 3. golü atsak kopmuştu her şey. 2-0 ümittir her zaman. 3-2 öne de geçebilirlerdi. Bir travma var. Deplasmanda farklı farklı yenilen bir Galatasaray vardı. Kayseri de bunu yapabilecek bir takımdı. Hayatımda çok ender 10 dakikada 3 oyuncu değiştirmişimdir. Oyunu dengelemek ve topa sahip olabilmek için böyle bir hamle yaptık. Doğru da oldu, sahaya da yansıdı. Böyle çalkantılı bir durumda Galatasaraylıları mutlu edebilmek, rakiplerimizin kazandığı haftada kazanmak bizim için çok önemlyidi."

"Sinan'ı tebrik etmek lazım"

"ultrAslan'ın 17. yılını kutluyorum. Bizi havaalanında karşılayanlara, sahada destekleyenlere teşekkür ediyorum. Onlarla beraber her şeyimiz değişiyor. Bu kenetlenme bu birliktelik çok önemli. Sinan Gümüş'ü tebrik etmek lazım. Selçuk-Ndiaye yorulana kadar kadar gayet iyilerdi. Oyun geçişlerinde en iyilerini ortaya koydular. Ancak yorulduktan sonra, ki hep beraber yoruldular. 60'a kadar bekliyordum. Sonra art arda müdahale etmeye başladım. Bazı oyuncular maalesef hiç oynamamış. Sinan 100 küsür dakika. Sinan'ı tebrik etmek lazım. Kaçırdığı gollerden dolayı tentik etmememiz lazım. Pozisyonlara girdiği için tebrik etmek lazım."

Fatih Terim'in basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kayserispor maçının ikinci devresinde baskı yediklerini söyleyerek, "İyi bir takımla ve derin bir kadroyla oynadık." dedi.

"Başlayabileceğimiz en güçlü rakipten başladık"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, "Açıkçası ilk yarı özellikle 25 dakika Galatasaray'ın bundan sonraki oynamak istediği futbolla ilgili herkes bir bilgi sahibi olmuştur. İkinci yarı bir baskı yedik. Başlayabileceğimiz en güçlü rakipten başladık. İyi bir takımla ve derin bir kadroyla oynadık. Kayserispor herkesi her yerde yenebilecek, her şeyi yapabilecek derin bir kadroya sahip. Kendi evlerinde de çok başarılılar. Ülkenin en fazla orta atıp golle buluşan takımlarından bir tanesi." ifadelerini kullandı.

"Ligde her maç bugünkü gibi zor olacak"

Fatih Terim, "Benim antrenörlük hayatımda ilk 10 dakikada 3 oyuncu değiştirmek ama hakkım olsaydı bir tane daha değiştirirdim. Oyunu dengede tutmak için. Nitekim topun tekrardan hakimi olduk. İkinci topları alıp oradan sonra da farka giden 4-5 tane pozisyon yakaladık. Bu arada 2-2 olabilirdi, 3-2 öne geçebilirdik. Kayserispor böyle bir takım. Ligde her maç bugünkü gibi zor olacak. Kolay olmayacak. Her takım devre arasını iyi geçirdi ve takviyeler yaptı." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı




Yazarlar