Galatasaray Fatih Terim Milan'ın başında!

Fatih Terim Milan'ın başında!

02.06.2013 - 12:22 | Son Güncellenme:

Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kahka Kaladze, Tiflis'te jübile maçı organize etti. Jübile maçında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Milan'ın hocalığını yaptı.

Fatih Terim Milanın başında

Geçen yıl sürpriz bir kararla futbolu bırakıp siyasete geçtikten sonra ülkesinin Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı olan Kahka Kaladze, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'deki Dinamo Arena'da büyük bir jübile düzenledi. Eski bir AC Milan futbolcusu olan Kaladze'nin jübilesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de teknik direktörlük yaptı.

Haberin Devamı

TERİM HOCALIĞINI YAPMIŞTI

Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı jübilede Kaladze, Terim'e olan vefa borcunu da ödemiş oldu. Bakan olur olmaz ziyaret ettiği İstanbul'da Kaladze, Milan'da kendisini çalıştıran, eski teknik direktörü Fatih Terim'le görüşmüştü. Bu görüşmenin ardından Terim, "Sadece altı ay birlikte çalışmamıza rağmen Kaladze benim, eski takım arkadaşlarından oluşan AC Milan takımının teknik direktörü olmamı istedi" demişti. Bu teklifin kendisine gurur verdiğini söyleyen Terim, bu nedenle koşarak Tiflis'e geldiğini kaydetti.

GÖSTERİLER VE DANSLAR

Terim, eski AC Milan takımındaki oyuncuların sahadaki eski pozisyonlarını koruyarak yeni bir takım oluşturdu. Jübile öncesi AC Milan'ın eski oyuncuları ve takımın yöneticileri Terim'i Imparatore (İmparator) diye karşılarken, İtalyan futbolcular Galatasaray Teknik Direktörü'ne büyük tezahüratta bulundu. Friends 4 Kaladze ismi verilen karşı takımda ise eski futbolcu ve AK Parti milletvekili Hakan Şükür, Ümit Davala da yer aldı. Gürcülerin yer aldığı takımda Türkiye'nin de yakından tanıdığı Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze ve ikizi Arçil Arveladze de katıldı. Friends 4 Kaladze takımının teknik direktörü ise Aleksandre Çivadze oldu. Gürcü halkının büyük destek verdiği, ülkenin uluslararası yüzü Kaladze, ilk yarıda AC Milan, ikinci yarıdaysa Friends 4 Kaladze takımında oynadı. Dostluk havasında geçen maçın sonunda kazanan, yaş ortalaması 34 olan AC Milan oldu. Maçı 3-1 kazanan İtalyan oyuncular, eski takım arkadaşlarının futbolda olduğu kadar siyasette de başarılı olacağına inandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

(Sabah)

Yazarlar