Galatasaray 'Fatih Terim'e gelen bir mesaj yok'

'Fatih Terim'e gelen bir mesaj yok'

04.10.2013 - 10:04 | Son Güncellenme:

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Hayri Kozak, TRT Spor ekranlarında Oğuz Tongsir'in sunduğu Bire Bir programının konuğu oldu. Kozak, Fatih Terim'in ayrılışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Terime gelen bir mesaj yok

İşte Hayri Kozak'ın açıklamaları :

Haberin Devamı

Fatih Terim'in haklı ya da haksız olması önemli değil. Yapılan uygulamanın doğru bir tarafı yok. Olacak iş değil. Aramışlar, ulaşamamışlar. SMS'ler gitmiş ve televizyon kanalında bir arkadaş çıkmış gösteriyor. Bunlar kabul edilebilir şeyler mi? Fatih Terim'in 24 saat içinde kafası kopartılmıştır.

Ben bir kere neden cevap vermediğini öğrenirim aradığımda. Mesaj falan yok. Arkadaş bir sürü şeyler çıkarttı. Hepsi eski tarihler. 17 Eylül, Real Madrid maçının öncesi, 20:53'te başkan Terim'e mesaj çekiyor. "Hocam başarılar" diyor. Fatih hocanın aldığı tek SMS bu. Kusura bakmasınlar ama ben Fatih Terim'i yıllardır tanıyorum. Fatih hocanın başkanın kendisini aradığından haberi yok. Fatih hocanın etrafında Fatih İbradı, Hande hanım, Şükrü ve Cenk var. Bunlara söylendi de mi ulaşamadılar.

Haberin Devamı

Ben ulaşamazsam kendi adamıma, bakarım önce benim için değerli mi diye. Ondan sonra ne yapar ne eder ulaşırım. Galatasaray'a 216 milyon TL gelir getiren adamdır Fatih Terim. Çantayla para getirmedi. Devamlı sıkıntılar çekti, orada yattı kalktı. Bu kadar değerli bir adam. Telefona çıkmayan adam başkanla yan yana oturur mu? Demek ki başkan Florya'ya gidebiliyor. Yanında Atilla diye bir bey ile hem de basına açık antrenmanda sahaya çıkabiliyor hoca ile.

Bundan bir süre önce paldır küldür bir seçime gidildi. Başkan seçime gideceğiz ve yeni bir seçim yapacağız dediler. O 3000'e yakın oy alınan seçimde en önemli adamlar, Adnan Öztürk tek başına seçime girip 2300 oy aldı. Böyle isimleri bir kenara koymanın anlamı var mı? Bu isimlerin gönderilmesinin sebebi kurumsallaşma deniyor. Çünkü bu isimler kalkıp o profesyonellerin her dediğine evet demez.

Bu bir operasyondur. Ama yanlıştır. Tam 7 kişi vardı kulübü bilen hepsi gitti. Yakışmadı da. Ama onlar gitti, başkan bir günde yepyeni bir yönetim kurdu. Zaten isimlerden nasıl kurulduğu belli. Futbol kurumlarında devasa bir yer vardır ki o da futbolun başındaki adamın yeridir. Ne pahasına olursa olsun orayı ele geçirmek lazımdı. Ne pahasına olursa olsun Fatih Terim'i gönderdiler. Yediler..

Haberin Devamı

Fatih Terim Galatasaray'ın marka olmasında en büyük nedendir. Mancini değerli bir adam ama ne gerek var kardeşim. Fatih hoca ilk sene 2 milyon euroya çalıştı. İkinci sene 2.5 milyon euro oldu. Bu sene de 3.125 bin euroydu. Şimdi Mancini'ye verilen para 4.5 milyon euro.

Bu konular öyle kolay değil. Fatih hoca kendisi de konuşacak. Demek ki Fatih hocanın bir olumsuzluğu olmuyor. Biz bunları 1 haftadır konuşuyoruz. Ben bunları söyleyenlerin vicdanlarına hitap ediyorum. Galatasaray bugün marka olarak parlıyorsa bunun sebeplerinden en önemlisi Fatih Terim'dir. Hoca benim babamın oğlu değil. Aile dostum da değil. Ama son gün, o rezil günü Florya'da beraber yaşadım.

Bunu başkana soracaksınız. Bir de ROK'a soracaksınız. Fatih Terim neden konuşsun ki. Şu an konuşmuyor ama konuşmayacak anlamına gelmez. Fatih hocayı tanımayan bunu sorar. Fatih hoca şu anda Milli Takım'ı çalıştırmak ve başarıya taşımak için çalışıyor. Fatih Terim aklı başında adamdır. Bir taraf konuştu. Şimdi herkes beklesin ve Fatih hocanın neler söyleyeceğini görsün.

Haberin Devamı

Keşke günün birinde Türk futbolunun başında futboldan gelme biri gelse. Bugün için UEFA Galatasaray'a mali tablo yüzünden bir sıkıntı yaratmaz ama bunun önleminin alınması lazım. Bizim genel kurul biraz hantaldır. Ama bu yönetimin süresi 1 yıl olarak mı yoksa 3 yıl mı bilmiyoruz. Bu hukukçuların karar vereceği bir konu. Ben hukukçu değilim ama mantığımla düşünüyorum ve dönemini tamamlaması gerektiğini düşünüyorum.

Mutlaka başkanın da iyi yaptığı yönler vardır. Mesela amatör sporlardaki başarılar var. Yüksek harcamalarla oldu. Futbol tabi başarılar var ama demek ki başarı değilmiş ki Terim görevden alındı. Onun dışındaki bir çok amatör şubede Galatasaray hep şampiyondu. Kimseyi aldatmasınlar. Ama onun dışında kulüp iyi yönetilmiyor. Başkanın yaptığı bir olağanüstü genel kurul var. Orada çok önemli yetkiler istedi ve tarihin en büyük yetkileri alarak taahhütlerde bulundu.

Mesela mükemmel bir tesis yapıp Arena'nın yakınında hizmete açma yetkisi aldı. Bütün banka borçlarını tek bir bankada toplayıp bütün temlikleri kaldırmak için taahhütte bulundu ama bunu da yapamadı. Şu anda Galatasaray'ın elde ettiği tüm gelirler bu temliklere gidiyor. Bu ikisi en basit ve en önemli taahhütleriydi,

Haberin Devamı

(Türkfutbol)

Yazarlar