Galatasaray Faydalı alışkanlık!

Faydalı alışkanlık!

08.02.2014 - 19:54 | Son Güncellenme:

Milliyet Spor Servisi'nden Mustafa Anıklı, Galatasaray - Eskişehirspor maçını analiz etti.

Faydalı alışkanlık

MİLLİYET SPOR SERVİSİ / MUSTAFA ANIKLI

Haberin Devamı

Artık Mancini'nin takım sürprizlerine alıştık. Ne zaman, ne yapacağını rakipler bile kestiremez oldu. Bir maçta üçlü, diğerinde dörtlü savunma... Sabri bir solda, bir sağda... Hasta Semih 18 dışında, Ceyhun savunmada Chedjou ile yan yana... Zaten rakip hoca, Galatasaray'ın ne oynadığını anlayana kadar devre oluyor!

Galatasaray da dün fırsattan istifade daha oyunun başında öne geçmeyi bildi. Özellikle rakibi orta sahada karşılamak için şartlanan Cim-Bom'da Selçuk'un ikili mücadelede kaptığı top, Melo'nun akılcı pası, Hayrovic'in estetik aktarmasıyla Burak'la buluşunca, ona da atmak düştü.

Eskişehir de pozisyon bulamadı mı? Bulmadı dersek yalan olur. Bunlara pozisyon dersek de ayıp olur!

Galatasaray'daki Melo'nun hırsına Selçuk da becerisini katınca, orta sahadan ileriye dönük geçişler çok kolay oldu. Drogba'nın yokluğunda Sneijder de forvete yakındı. Ama arkadaşlarının biraz bencilliği tuttu, o da 45 dakika içinde kendini zor tuttu.

Haberin Devamı

Chedjou, iyileşmesinin ardından yeniden takıma dönerken, Eboue ise yabancı kontenjanıyla tribünü buldu. Eeee, elinde bu kadar kaliteli bir kadro bulunursa ve sadece 6 yabancı zorunluluğun olursa olacağı da budur!

Küçük bir parantez; kişisel görüşüm, yabancı kesinlikle sınırlı olmalı, kriteri olsa bile sınırlanmalı, Türk çocuğunun yetişmesine fırsat tanınmalı. Sen o yabancı kalitesinde yetiştiremiyorsan onun suçu ne!

İKİNCİ YARI

Eskişehirspor, ikinci yarıyla birlikte uyandı uyanmasına ama gol ayakları, sadece ayakta kaldı. Olası goller ise Muslera'ya takıldı. İlk yarıdaki Galatasaray ile ikinci devrede sahadaki Cim-Bom arasında büyük fark vardı. Ya da Es-Es büyük fark yaratmıştı. İkisi arasında da ince bir çizgi bulunuyordu!

Yenilerden Hayrovic, yer aldığı bölüm içinde kalitesini ortaya koyarken, diğer isim Alex Telles kendisinden söz ettirecek yoğunlukta bir futbol ortaya koyamadı. Bence iyi ya da kötü demek için erken... Bu arada Telles'in çıkıp, Veysel'in girişiyle Sabri yine sol kanatta kendini buldu. Anlaşılan Mancini için Sabri yine vazgeçilmez! Ona da bravo... Sabri'deki yüreğin 10'da biri birçok futbolcuda olsa, bugün çok farklı futbol izleyebiliriz.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın aldığı üç puan, aslında Fenerbahçe açısından da stres kaynağı oldu. Beşiktaş ile Cim-Bom'un kazançlı ayrıldığı haftada Fener bugün biraz daha stresli olacak. Fark kapanır-kapanmaz bilemeyiz ama, Bursaspor'un ardından yine görüldü ki, Galatasaray artık kazanma alışkanlığını elde etmiş. İyi de olsa, kötü de olsa, rakip zorlu da olsa yenmeyi becerebiliyor.

Eskişehirspor ise son söz; bu kadar ağır stoperlerle, hızlı forvetleri bulunan rakipler karşısında işi çok, ama çok zor. Avrupa için biraz daha fazlası gerekiyor.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:

Yazarlar