Galatasaray FEDERASYON ‘GİTSİN’ DEMEDİM

FEDERASYON ‘GİTSİN’ DEMEDİM

22.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

G.Saray’ın patronu, yabancı statüsü ile ilgili ‘Karar değişmezse kararı alanlar değişir’ sözünün farklı anlaşıldığını söyledi, “Federasyon akılcı ve uzlaşıcı bir konumda. Demirören ile yaptığım görüşmede bu izlenimi edindim.Çözüm bulacağız” dedi

FEDERASYON ‘GİTSİN’ DEMEDİM

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, kongre kararını daha iyisini yapabilmek için aldıklarını söyledi, “Bazı konularda başarılı olduk ancak görünmeyen bazı konularda başarısız olduk. Bu konuları çözmek için yeni bir kongre kararı aldık. Gelen ve giden ekip arasındaki fark bahsettiğim konularda daha deneyimli oldukları içindir” dedi.
Lig TV’de Şansal Büyüka’ya gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yapan Aysal, “Ben sabırsız bir insanım. Başarıyı hemen yakalamak istiyorum, sportif başarıda bir süreklilik işaretleri var, ancak kurumsal olarak da sürekli başarılı olmak hedefindeyiz. Bazı kararlar alırken cesur kararlar alırsınız ya da günü geçirmek için kararlar alırsınız” diye konuştu.
Aysal, TFF’nin yabancı sınırıyla ilgili olarak; “Tribünde 4 yabancı aklımın alamayacağı bir formül. Seyirci bu marka oyuncularını tribünde değil sahada görmek istiyor. Kulüpler yabancı konusunda kağıt imzalayarak buna karşı çıktılar. Ortak bir noktada buluşmamız lazım. Başkan diyor ki geçen sezon kulüpler birliği bana geldi düşürelim dediler. Başkana inanmamak mümkün değil. Burada kim haklı kim haksızdan ziyade çözüm bulmak gerekiyor” dedi. Galatasaray Başkanı, daha önce basına yansıyan söylemlerinin tam olarak doğruyu yansıtmadığını belirterek; “Karar değişmezse kararı alanlar değişir sözüm farklı anlaşıldı. Federasyon ‘gitsin’ değil ‘gidebilir’ ifadesini kullandım. Federasyon bu kararı Türk sporuna zarar gelmemesi için aldı ancak iyi etüt ettiklerini düşünmüyorum. Federasyon akılcı ve uzlaşıcı bir konumda. Sayın Demirören ile yaptığım görüşmede bu izlenimi edindim. Çözüm için tüm yolları deneriz” açıklamasını yaptı.
Beşiktaş’ın İnönü Stadı’nın yıkımı sonrası maçlarını Arena’da oynamasıyla ilgili olarak ise Aysal şunları söyledi; “Beşiktaş’a bazı maçlarda stadı açmak sorun olmaz. Ancak bir kira geliri almamız gerekiyor” dedi.