ING Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe Beko maç sonrası isyan etmişti! TBF'den flaş hakem kararı

Fenerbahçe Beko maç sonrası isyan etmişti! TBF'den flaş hakem kararı

08.06.2023 - 16:28 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Federasyonu, Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçının hakemleriyle ilgili flaş karar aldı. Sarı-lacivertli yönetim, 97-91 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona eren karşılaşma sonrası hakem yönetimine büyük tepki göstermişti.

Fenerbahçe Beko maç sonrası isyan etmişti TBFden flaş hakem kararı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off Yarı Final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 97-91’lik skorla mağlup ederek seride 2-1 öne geçti.

Haberin Devamı

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasındaki maçın son çeyreği nefes kesmişti. 89-89'luk eşitlikle girilen son 1 dakika 23 saniyede Pleiss'ın ikili oyunu sonrası Vasilije Micic takımını 91-89'luk üstünlüğe taşımıştı. Fenerbahçe Beko cephesi ardından hakem kararlarına sert tepki gösktermişti. Son 6 saniye kala Nick Calathes'in hakemin elindeki topa dokunması nedeniyle Anadolu Efes teknik faul kazanmıştı.

HAKEM, OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİNE İZİN VERMEDİ, ITOUDIS ÇILDIRDI 

Fenerbahçe Beko'da Dimitris Itoudis, oyuncu değişikliği hakkını kullanmak istemiş, ancak hakemler izin vermemişti. Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis bu karar sonrası hakeme sert çıkmıştı. Sarı-lacivertlilerde Melih Mahmutoğlu da hakeme itiraz eden isimler arasında yer almıştı. Karşılaşmanın sonunda Anadolu Efes parkeden 97-91 galip ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko maç sonrası isyan etmişti TBFden flaş hakem kararı

TEPKİLER MAÇ SONUNDA SÜRDÜ

Fenerbahçe Beko cephesinde hakeme tepkiler maç sonunda da devam etmişti. Fenerbahçe'de basketboldan sorumlu yönetici Sertaç Komsuoğlu maç biter bitmez parkeye girerek ve hakemleri protesto etti. Diğer isimler Sertaç Komsuoğlu'nu bölgeden uzaklaştırdı. Bu sırada Anadolu Efes taraftarları ile Fenerbahçe Beko yöneticileri arasında gerilim yaşandı.

FENERBAHÇE'DEN SERT AÇIKLAMA

Fenerbahçe Beko, resmi sitesinden hakem kararlarıyla ilgili yaşananlara dair açıklama yayımladı. Kulübün yapmış olduğu açıklama şu şekilde: “Maçın hakemleri Aytuğ Ekti, Zafer Yılmaz ve Serdar Ünal’ın ortaya koyduğu yönetimle 97-91 ev sahibi ekip lehine sonuçlandırıldı. Bu maçın sonucu ne teknik adamların taktikleri sonucunda ne de takımların sahada ortaya koyduğu mücadele ile belirlenmiştir. Bu maç, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından atanan bu 3 hakem tarafından rakibimiz Efes’e armağan edilmiştir.

Anadolu Efes’in maç boyunca 32 serbest atış kullanmasına izin verilirken, bu sayı Takımımız için yalnızca 12 olarak kalmış; üstelik maçın karar anlarında Takımımız aleyhine çalınan ve çalınmayan çok kritik fauller maçın kazananını belirlemiştir. Bu maçta, ilgili hakemlerin ortaya koyduğu tavrın sebebini, motivasyonlarının kaynağını ve yaşanan rezilliğin açıklamasını Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan ivedilikle bekliyoruz. Bugün yaşanan son örnek olan basketbol maçından hareketle Türk sporunda branş fark etmeksizin görevi ve sorumluluğu olan herkes şunu bilmelidir ki;

Haberin Devamı

Türk sporunda hemen her branşta yaptığı maddi manevi yatırımlar, eşsiz fedakarlık, tarifsiz emekle; marka değerini, rekabeti ve reytingi ayakta tutan kulüplerin başında gelen Fenerbahçe’nin sahalarda ve salonlarda göz göre göre, açık açık haksızlığa uğratılmasına dur demenin zamanı gelmiştir.

Fenerbahçe Beko maç sonrası isyan etmişti TBFden flaş hakem kararı

Oynanacak maçları, ortaya konan mücadeleyi, verilen emekleri hakkıyla yönetmeyecek, sonuçları hakemlerinizle belirleyecekseniz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak tavrımız ve cevabımız en sert şekilde olacaktır.”

TBF: SEZON SONUNA KADAR HAKEMLER GÖREV ALAMAYACAK

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçında görev hakemlere sezon sonuna kadar görev vermeyeceğini açıkladı.

TBF Asbaşkanı Kemal Dinçer yaptığı açıklamada "Sezon başından beri hakemlerimizin genel performansından son derece memnun olmakla birlikte, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan müsabakanın özellikle dördüncü çeyreğinde çalınan düdüklerle maçın sonuna tesir edilmesi, Merkez Hakem Kurulu’ndan Sorumlu Basketbol Federasyonu Asbaşkanı sıfatıyla herhangi bir şekilde art niyet olmadığından emin olmama karşın şahsımı üzmüştür.

Haberin Devamı

DİNLENDİRME KARARI ALINDI

Konuyu tüm teknik detayları ile ele alan Merkez Hakem Kurulu da benzer bir değerlendirmeyle, dün oynanan karşılaşmanın üç hakemini sezon sonuna kadar dinlendirme kararı almıştır" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Beko maç sonrası isyan etmişti TBFden flaş hakem kararı