Fenerbahçe "Fenerbahçe devlete meydan okuma yeri değildir"

"Fenerbahçe devlete meydan okuma yeri değildir"

19.02.2014 - 17:15 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkanı Recep Özcan, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ve Fenerbahçe Stadyumu’nun devlete meydan okunacak yerler olmadığını söyledi.

Fenerbahçe devlete meydan okuma yeri değildir

Kadıköy’de Büyük Kulüp’te, Fenerbahçe Yakın Geleceği Platformu olarak düzenledikleri basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Kulübü Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkanı Recep Özcan, “Şan ve şerefle dolu spor tarihimizi algılamaktan uzak, basiretsiz, niteliksiz, adalet ve demokrasiden anlamayan despot ve derebeyi bir yönetim şeklinin bizleri çok utandırdığının bilincindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

“FENERBAHÇELİLER, FENERBAHÇELİLİKLERİNİ SORGULAMA DURUMUNA GELMİŞTİR”

Fenerbahçe’nin 10 yıldır yönetim anlamında bazı sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Özcan, “Türk sporu amiral gemisi Fenerbahçe'nin 10 yılı aşkın bir süredir yönetim bazında içinde bulunduğu anti demokratik ortam spor kamuoyumuzun malumudur. Sağduyu sahibi Fenerbahçelilerin yaratılan bu kaotik ve bir o kadar da antidemokratik ortam nedeniyle ve deyim yerindeyse, Fenerbahçeliliklerini sorgulama durumuna geldikleri ortadadır” diye konuştu.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞTIR, KEMİĞİ DE DELMEK ÜZEREDİR”

Özcan, korku imparatorluğunun kurucuları ve yandaşları dışındaki kesimin, bu kabul edilemez duruma göz yummalarının mümkün olmadığını belirterek, “Bıçak kemiğe dayanmıştır, kemiği de delmek üzeredir. Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler, tarihleri boyunca yasama, yargı ve yürütme organlarına saygılı olmayı ilke olarak kabul etmişlerdir. Özellikle, yasalara ve yargı kararlarına kayıtsız şartsız uymayı geleneksel hale getiren bizler, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütünün üyeleriyiz. Özellikle, ‘One Man Show’ (Tek kişilik gösteri) sergileyen yargı kararlarıyla Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı düşen bir şahsın, eylem ve söylemleri platformumuz tarafından hayret ve ibretle izlenmektedir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“BAŞKANIN, ‘BENCİL’ DEĞİL, ‘BİZCİL’ OLMASI GEREKİYOR”

Fenerbahçe’de başkanlık yapacak olan kişide bulunması gereken özellikleri tek tek vurgulayan Özcan, şöyle devam etti:

“Birlikte ilerleyeceğiz diyecek olan, gerektiğinde özür dilemenin, insanoğlunun en sihirli iyileştirici ve onarıcı davranışı olduğunu kabul eden, büyük başarıların yüksek mevkiilerde tanıdığı insanların değil, camiasının her türlü sosyal katmanındaki insanlara bağlı olduğunu bilen, hayali büyük planların değil, ayağı yere basan adımların başarılar getireceğine inanan, eleştirilere kızıp kulak tıkamayan ve ‘bencil’ değil, ‘bizcil’ kişilerin Fenerbahçemizi yönetmeye talip olduklarında destekleyeceğimizi, futbol kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Haberin Devamı

“ŞİKE DAVASI ORGANİZE BİR HAK GASPIDIR”

Özcan, insanlık tarihinde siyasi suçların ve suçluların sürekli egemen güçler tarafından uydurulduğunu belirterek, “Ancak hırsızlık gibi, şike gibi adi suçların cezaları yazılı hukuk yokken örf, gelenek ve göreneklere verilmiştir. Yazılı hukuktan sonra örf ve adetlerin dayanak yapıldığı hukuksal kurallara göre verilmiştir. Şimdi ortada böyle bir durum varken, biz hukuk devletiysek, yasaya ve yargıya saygılıysak bu oldukça çelişkilidir yasayı tanımamaktır. Bana göre şike davası organize bir hak gaspıdır. Hırsızlıktan da daha ağırdır. Burada verilen hükme hepimiz saygı göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“FENERBAHÇE KULÜBÜ VE STADYUMU, DEVLETE MEYDAN OKUNACAK YERLER DEĞİLDİR”

Fenerbahçe Kulübü’nün ve Fenerbahçe Stadyumu’nun, devlete meydan okunacak yerler olmadığının altını çizen Recep Özcan, “Buralar devlete saygı duyan insanlarla dolar. Biz herşeye rağmen devletin yargısına, yasama organına ve devletin yürütme organına sağda solda veya açıkça isyan eden kişilerin Fenerbahçe’yi temsil etmesini istemiyoruz. Bu arkadaşlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Yazarlar