Diğer Fenerbahçe Doğuş Yelken'den rekor denemesi

Fenerbahçe Doğuş Yelken'den rekor denemesi

06.01.2024 - 18:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Doğuş Yelken, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Turu Rekorunu kırmak için yolculuğuna başladı.

Fenerbahçe Doğuş Yelkenden rekor denemesi

Fenerbahçe Doğuş Yelken, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Turu Rekorunu kırmak için start verdi.

Haberin Devamı

Dün itibarıyla Artvin Hopa’dan başlayan ve Hatay İskenderun‘a kadar hiç durmadan yelkenli ile rekor denemesi yapacak Sarı Lacivertli ekip bu kapsamda Sinop’ta bir kapı geçişi, İstanbul Boğazı girişi, Çanakkale Boğazı çıkışı, Marmaris Knidos Feneri Kapısı, Kıbrıs Zafer Kayaları kapısı ve ardından İskenderun Limanı girişinde bitiş olacak şekilde 1600 mil mesafeli bir deniz seyri yapıyor olacak.

Aynı zamanda World Sailing Uluslararası Rekorlar kategorisinde yer alan bu rekor denemesi, tek başına, iki kişilik ve ekipli olmak üzere 3 kategoriden oluşmakta.

Daha önce 7 kez yapılan ve 5 kez tamamlanabilen bu rekor denemesinde Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi Başantrenörü Ateş Çınar, Fenerbahçe Doğuş Yelken Okul Müdürü Barış Koncagül ve sporcular Evren Koncagül ve Doğukan Kandemir'in yer aldığı 4 kişilik ekip rekor süresini 10 günün altına indirmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Yazarlar