Fenerbahçe Fenerbahçe, Fred transferini resmen açıkladı!

Fenerbahçe, Fred transferini resmen açıkladı!

11.08.2023 - 21:32 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'den orta saha kurgusuna beklenen takviye geldi. Sarı-lacivertliler, Manchester United'dan Fred'i kadrosuna katmak için prensip anlaşmasına varıldığını resmen açıkladı.

Fenerbahçe, Fred transferini resmen açıkladı

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, orta saha kurgusuna dikkat çeken bir takviyede bulundu. Sarı-lacivertliler, Manchester United'dan Fred'i kadrosuna katmak için anlaşmaya varıldığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Profesyonel futbolcu Frederico Rodrigues de Paula Santos'un transferi konusunda futbolcu ve kulübü Manchester United FC ile prensip anlaşmasına varılmıştır. Futbolcu, sağlık kontrollerinden geçmek ve ileri transfer görüşmeleri için yarın (12 Ağustos 2023) İstanbul'a gelecektir."

FRED KİMDİR?

Internacional altyapısında futbola başlayan Fred, 2013-2014 sezonu başında 15 milyon euro bedelle Shakhtar Donetsk'e imza attı. Brezilyalı oyuncu, Ukrayna ekibinde 155 maça çıktı. Fred bu müsabakalarda 15 gol ile 15 asist üretti. Shakhtar Donetsk'te yıldızlaşan Fred şu başarılara imza attı:

4 - Ukrayna Süper Kupası
3 - Ukrayna Ligi
3 - Ukrayna Kupası

Haberin Devamı

Shakhtar Donetsk'te gösterdiği performansla dikkat çeken Fred, 2018-2019 sezonunda 59 milyon euro karşılığında Manchester United'ın yolunu tuttu. Premier Lig devinde 213 müsabakada şans bulan Fred; 14 gol ile 19 asist üretti. Sambacı orta saha, Manchester United'da 1 Lig Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Fenerbahçe'nin transfer görüşmelerine başladığı Fred'in güncel piyasa değeri 20 milyon euro. 30 yaşındaki orta saha, Brezilya Milli Takımı'nda 32 maçta şans buldu.

Yazarlar