Diğer Fenerbahçe Grundig şampiyon!

Fenerbahçe Grundig şampiyon!

30.04.2015 - 22:11 | Son Güncellenme:

Bayanlar Voleybol Ligi Final Grubu 2. etabının 4. maçında ezeli rakibi G.Saray Daikin’i mağlup eden Fenerbahçe Grundig, şampiyonluğa ulaştı. Türkiye Kupası’ndan sonra ligde de mutlu sona uzanan sarı-lacivertliler son 6 yılda 4. kez zirveye çıktı.

Fenerbahçe Grundig şampiyon

Bayanlar Voleybol Ligi Final Grubu 2. devre 2. maçında Fenerbahçe Grundig, Galatasaray Daikin’i 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Grupta 5’te 5 yapan sarı-lacivertliler, böylece 2009, 2010 ve 2011 yıllarından sonra 4. kez lig zaferine uzandı.
1. sete Galatasaray Daikin, Meijners’ın etkili oyunuyla başlayarak rakibini manşet karşılamada zorladı. Centoni’nin ikiden yaptığı ataklarla da sayılar bulan sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe Grunding’in en önemli kozu Kim’i de blokta tutunca, seti 25-21 kazanıp 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Kim yıldızlaştı
Galatasaray Daikin, özellikle Centoni’nin yüksek performansıyla etkili oyununu ikinci sette de sürdürdü. Ancak sarı-lacivertli ekip Eda’nın ikiye kaçarak ve Bosetti’nin de dörtten atakları sonunda skoru 18-18’de eşitledi. Bu dakikadan sonra karşılaşmaya ağırlığını koyan Kim, smaçlarıyla F.Bahçe Grudig’in sette 25-23’le 1-1’i bulmasını sağladı. Yıldızlaşmaya devam eden Kim’in köşeden atakları sonrası sarı-lacivertliler farkı 12 sayıya kadar çıkarıp 3. seti 25-14 ile bitirdi: 2-1. Havaya giren Fenerbahçe Grundig, 4. sette Bosetti’nin köşelerden, Kim’in de arka ortadan ürettiği sayılarla seti 25-18, maçı da 3-1 galip tamamlayıp şampiyonluk imzasını attı.

‘Takımca hak ettik’

Şampiyonluğa 1 maç kala ulaşan Fenerbahçe Grundig’in takım kaptanı ve yıldız oyuncusu Eda Erdem Dündar, bu sonucu hak ettiklerini ifade etti. Eda, “Biz bu sene takımca hak ediyorduk. İstiyorduk ve inanmıştık. Ekranları başında bizi destekleyenlere teşekkür ediyorum. Biz burada savaştık ve 1 maç kala şampiyonluğumuzu ilan ettik. Önemli olan takım oyunuydu ve takım olarak çok iyi oynadık” dedi.

Haberin Devamı

‘Tebrik ediyorum’

Fenerbahçe Grundig Antrenörü Marcello Abbondanza, bu başarıdan dolayı oyuncularını tebrik ettiğini söyledi. Abbondanza, “Sezonu 2 kupayla kapattık. Şampiyonlar Ligi’nden sonra önemli maçlar oynadık. Buraya gelene kadar problemler yaşadık ama bunların hepsini çözdük. Oynamayan oyuncularımız dahil herkes enerji verdi ve inanılmaz şeyler yaptılar sahada. Herkesin bir şey vermesi lazım ki bu sonucu alalım zaten. Bu sevinci yaşattıkları için oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.