Fenerbahçe Fenerbahçe, Jorge Jesus'la ruhunu kaybetti!

Fenerbahçe, Jorge Jesus'la ruhunu kaybetti!

06.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin Galatasaray derbisindeki görüntüsü hayal kırıklığı yarattı. İsabetli şut bile atamayan sarılacivertliler, Jorge Jesus’un getirdiği son noktada hem fiziksel hem de oyun anlamında sınıfta kaldı.

Fenerbahçe, Jorge Jesusla ruhunu kaybetti

Ligin son maçında Galatasaray deplasmanında 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup olan Fenerbahçe’nin hem fiziksel görüntüsü hem de oyunu hayal kırıklığı yarattı.

Sarı-lacivertli takımın geldiği son nokta adeta herkesi korkuttu. Takım adeta duygularını yitirdi, robotlaştı. NEF Stadı’ndaki derbide isabetli şut bile çekemeyen Fenerbahçe’de futbolcuların hakemin tartışmalı kararlarında itiraz edecek halinin bile olmaması gözlerden kaçmadı. Oyuncuları rakibine karşı girdikleri tüm ikili mücadeleleri kaybetti.

Takımın bu halinin sebebinde teknik direktör Jorge Jesus’un etkisi gözlerden kaçmıyor. Jesus nerdeyse takımı robotlaştırdı, ruhunu kaybettirdi. Çünkü Portekizli hocanın forma adaleti hep tartışıldı. iyi oynayanı kesen 69 yaşındaki çalıştırıcı, herkesin kendini hazır tutması için bu yolu denedi. Ancak beklenen verimi alamadı. Oyuncularla duygusal bağ kesildi. Takım reaksiyon gösteremeyen, tepkisiz bir görüntüye büründü. Önceki günkü derbide alınan 3-0’lık mağlubiyet işte bu nedenle geldi. Ayrıca Jorge Jesus derbileri sıradan maçlar olarak gösterdi ve bu düşüncesini takıma empoze etti. Oyuncular normal lig maçına çıkar gibi derbilere çıktı. Bu da başarısızlığı getirdi. İşte bu görüntü 11 Haziran Pazar akşamı İzmir’de Başakşehir’le oynanacak kupa finali öncesi endişe yarattı. 2014’ten beri kupa kazanamayan takımın bu görüntüsü herkesi korkuttu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Jorge Jesusla ruhunu kaybetti

ALİ KOÇ’TAN CAMİAYA ÇAĞRI

3-0’lık Galatasaray yenilgisi ve kaybedilen şampiyonlukla beraber camiada oluşan baskıların ardından Başkan Ali Koç’tan yazılı bir açıklama geldi. Başkan Ali Koç, sarı-lacivertli camiaya yönelik çağrısında “Bugün itibariyle Fenerbahçe 9 sezondur şampiyonluktan uzak kalmış, üst üste yaşanan olumsuzluklar her şeyi etkiler duruma gelmiş ve camiamız ne yazık ki birbirinden ayrışmış durumdadır. Yeni sezonun takım planlaması sürecine girilmişken henüz bir Başkan adayının olmaması, Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’un Fenerbahçe’yi bir sezon daha hedeflerinden uzaklaştırma riski taşıdığı yadsınamaz bir gerçektir. Başkan adayı çıkması durumunda bugün de Olağanüstü Genel Kurul’a gitmeye hazır olduğumuzu bir kez daha paylaşıyorum” vurgusunu yaptı.

Fenerbahçe Başkanı, “2023-24 sezonunun Futbol Takımı planlaması hayata geçirilmeye başlamış, eksikler tespit edilmiş, Fenerbahçe’nin hedefleri çerçevesinde bütçesel planlamalar yapılmış, transfer görüşmeleri yürütülmektedir. Kısa vadede Futbol Takımımızın önünde Türkiye Kupası hedefi bulunmaktadır. Sizlerden ricam önce 11 Haziran günü Türkiye Kupası’nı kaldırmak ve bu netice sonrasında sezona Süper Kupa’yı kazanarak başlamak adına Fenerbahçe’mizin etrafında kenetlenmemizdir” diye de ekledi.

Haberin Devamı