Fenerbahçe Fenerbahçe, Karagümrük karşısında tarih yazabilir! Süper Lig'de bir ilk

Fenerbahçe, Karagümrük karşısında tarih yazabilir! Süper Lig'de bir ilk

14.04.2024 - 11:50 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Fatih Karagümrük ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, gözünü rekora dikti. Sarı-lacivertliler kazanması halinde bir ilki gerçekleştirecek.

Fenerbahçe, Karagümrük karşısında tarih yazabilir Süper Ligde bir ilk

Süper Lig’de Fatih Karagümrük’ün konuğu olacak Fenerbahçe, hem 3 puanı almak hem de deplasmandaki başarılı performansını sürdürerek tarihe geçmek istiyor. Sarı-Lacivertliler, bu sezon ligde dış sahada şu ana kadar 15 maça çıkarken, sadece 12 Kasım 2023’te Adana Demirspor ile golsüz berabere kaldı. İsmail Kartal’ın öğrencileri daha sonra Beşiktaş’a karşı aldığı 3-1’lik derbi zaferiyle harika bir serinin ilk tohumlarını attı ve ardından çıktığı 8 maçın hepsini kazandı.

Haberin Devamı

SÜPER LİG TARİHİNDE İLK

Eğer Kanarya, Karagümrük karşısında da mutlu sona ulaşırsa, Süper Lig tarihinde tek sezonda üst üste 10 deplasman galibiyeti alan ilk takım unvanını elde edecek.

1959’DAN BERİ KAYBETMİYOR

Süper Lig tarihinde Fatih Karagümrük’e rakip olduğu ilk maçı kaybeden Fenerbahçe (Kasım 1959), daha sonraki 14 karşılaşmada yenilgi almadı. Sarı-Lacivertliler bu süreçte rakibine karşı 10 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Karagümrük’e karşı Kanarya, çıktığı son 3 mücadeleden de zaferle ayrıldı. Sezonun ilk yarısındaki maçı Fenerbahçe, Kadıköy’de 2-0 kazanmıştı.

DZEKO ATARSA TARİHE GEÇER

Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü yıldızı Edin Dzeko, Fatih Karagümrük karşılaşmasında tarihe geçmek istiyor. Süper Lig’de bu sezon 19 gol atan ve krallık yarışında 18 gollü Mauro Icardi’nin önünde zirvede yer alan Dzeko, bu akşam rakip fileleri havalandırarak, kulüp tarihinde bir sezonda 20 gole ulaşan 5. yabancı oyuncu olmayı hedefliyor. Daha önce 20 gole ulaşan isimler Enner Valencia, Alex de Souza, Pierre Van Hooijdonk ve Elvir Boliç’ti. Ligde son olarak 4-2 kazanılan Adana Demirspor mücadelesinde golünü atan 39 yaşındaki forvet, Konferans Ligi’nde 3-2 (d) kaybedilen Olympiakos karşılaşmasını ise boş geçmişti.