Fenerbahçe Fenerbahçe - Kayserispor: 2-2

Fenerbahçe - Kayserispor: 2-2

07.11.2021 - 17:28 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de 12'nci haftanın perdesi Ülker Stadyumu'nda oynanan Fenerbahçe - Kayserispor maçıyla kapandı. Mücadele 2-2'lik eşitlikle tamamlandı. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta ilk puanlarına ulaştı.

Fenerbahçe - Kayserispor: 2-2

Fenerbahçe, Süper Lig'in 12'nci haftasında Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı vuruşunda İrfan Can Kahveci, 33'üncü dakikada direğe takıldı Kaçan penaltıdan 6 dakika sonra Kolovetsios, Kayserispor'u 1-0 üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Mücadelede ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine konuk takım oldu. Gavranovic, 61'inci dakikada skoru Kayserispor lehine 2-0'a getiren golü kaydetti. Sarı-lacivertlilerde oyuna sonradan dahil olan Miha Zajc, 85'inci dakikada skoru 2-1'e getirdi. Karşılaşmanın 90+9'uncu dakikasında kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Mesut Özil, skoru 2-2 olarak tescil etti

FENERBAHÇE - KAYSERİSPOR: 2-2

GOL: 39' Kolovetsios, 61' Gavranovic, 85' Zajc, 90+9' Mesut Özil (P)

KAÇAN PENALTI: 33' İrfan Can Kahveci

Haberin Devamı

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Berke Özer, Tisserand, Kim, Szalai, Zajc, Mert Hakan Yandaş, Nazım Sangare, Ferdi Kadıoğlu, Meyer, İrfan Can Kahveci, Berisha.

Kayserispor: Lung, Carole, Majid, Kolovetsios, Ramazan Civelek, İbrahim Akdağ, Campanharo, Kemen, Emrah Başsan, Thiam, Gavranovic.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Thiam'ın savunma arkası pasına hareketlenen Gavranovic, kaleci Berke ve savunmacı Min-jae'nin anlaşmazlığından faydalanarak topla buluştu. Meşin yuvarlağı ayağından açan Gavranovic'in dar açıdan şutunda top yan filelerde kaldı.

25. dakikada Emrah Başsan'ın rakip yarı sahanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta penaltı noktasının gerisinden Kemen'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

32. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. 33. dakikada topun başına geçen İrfan Can'ın şutunda top direkten oyun alanına geldi.

39. dakikada Yukatel Kayserispor öne geçti. Hücum yönünün sağından Emrah Başsan'ın kullandığı köşe vuruşunda altıpas içinde Berke ve Tisserand'ın yükseldiği top aşarak kale direğinin içine çarptı. Atağında devamında meşin yuvarlağı önünde bulan Kolovetsios boş kaleye topu gönderdi: 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı Yukatel Kayserispor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

52. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın rakip yarı sahanın ortalarından sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta penaltı noktası civarından topa ayak koyan Tisserand'ın vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta çıktı.

Haberin Devamı

61. dakikada Yukatel Kayserispor farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen atakta ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Emrah Başsan, topu altıpas içinde müsait durumda bulunan Gavranovic'e çıkardı. Gavranovic, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2.

68. dakikada hücum yönünün solundan ceza sahası dışından Mert Hakan Yandaş'ın şutunda kalecinin parmaklarının ucuyla müdahale ettiği top üst direkten oyun alanına döndü.

75. dakikada sağdan Tisserand'ın ortasına penaltı noktası civarında yükselen Berisha'nın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

78. dakikada Berisha'nın ceza yayı gerisinden kaleyi cepheden gören noktadan kullandığı serbest vuruşta top üst direkten oyun alanına döndü.

85. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Ceza yayı önünde topla buluşan Zajc'ın pasında topla buluşan Pelkas topu bekletmeden Serdar Dursun'a bıraktı. Serdar'ın tek pasında yay içinde topla buluşan Zajc'ın şutunda top ağlara gitti: 1-2.

Haberin Devamı

86. dakikada sağdan Tisserand'ın yerden ortasına altıpas içinde ayak koyan Pelkas'ın vuruşunda top yandan auta çıktı.

90+8. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Berisha, Ramazan Civelek'in müdahalesiyle yerde kaldı. Cüneyt çakır, VAR'dan gelen uyarıyla penaltıya hükmetti. 90+9. dakikada topun başına geçen Mesut, topu filelere gönderdi: 2-2.

Karşılaşmada başka pozisyon olmadı ve takımlar sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR / CELAL UMUT EREN - SKORER ÖZEL

Bu sezon Fenerbahçe, lig ve Avrupa'da penaltılarda mutlu olamıyor. Toplamda 4 penaltı kazanan sarı-lacivertliler 3'ünü kaçırdı. Avrupa Ligi'nde E.Frankfurt maçında Pelkas kaçırırken, Antwerp maçında da Valencia ağları bulamamıştı. Bu sezon ligde ilk kez penaltı kazanan Vitor Pereira'nın takımında İrfan Can da Kayserispor ağlarını beyaz noktada göremedi.

'3-5-2'ye geçtik'

Vitor Pereira, sezon başından beri çok konuşan 3'lü sistemle ilgili sürpriz bir açıklama yaptı, "İnsanlar çok konuşuyordu. Biraz değiştirdik, 3-5-2'ye geçtik" ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, Kayserispor maçında kadrodaki rotasyonları ve lig yarışını değerlendirdi. Lig ve Avrupa'da yoğun bir maç trafiğinden geçtiklerini anımsatan Pereira, "Yoğun maç trafiğinde sakatlıklar olabiliyor. Bizi bu seyahatler de çok yorabiliyor. Sakatlıktan dönen oyuncuların bazıları da fiziksel olarak istediğimiz seviyede olmadıkları için bizimle olamayabiliyorlar. Şimdi bir milli ara var. O dönemde en azından fiziksel eksiklikleri gidermelerini istiyor ve bekliyoruz" dedi.

Şampiyonluk inancını dile getiren Portekizli hoca, rakiplerinin de zor maçlar oynayacağını söyleyip "Tam kadro olduğumuzda hiç şüphe yok ki bu ligin en büyük favorilerinden biri biziz. Şampiyon olmak için her şeye inanıyoruz. Önümüzdeki rakipler de puan kaybedeceklerdir" diye konuştu.

Sezon başından beri çok konuşulan 3'lü sistemi için de bilgi veren Vitor Pereira, değişikliğe gittiklerini açıkladı. Tecrübeli teknik direktör, Antwerp ve Kayserispor maçında sistem değiştirdiklerini aktarıp "Şu anda sistemi değiştirdiğimiz bir dönemdeyiz. İnsanlar çok konuşuyordu. Biraz değiştirdik, 3-5-2'ye geçtik" ifadelerini kullandı.

Dostluk görüntüsü

Karşılaşma öncesinde iki takımın teknik direktörü sıcak bir görüntü oluşturdu. Fenerbahçe'de Vitor Pereira, Kayserispor'un teknik direktörü Hikmet Karaman'ın yanına giderek selam verdi ve başarı diledi.
Karaman da Pereira'ya yakın ilgi gösterdi.

Sosa dışarı Zajc içeri

Kayserispor'u konuk eden Fenerbahçe'de Antwerp maçının kazanan kadrosunda ufak değişiklikler yaptı. Sadece cezalı Osayi-Samuel, Sosa ve Novak ilk 11'de yer almazken Nazım Sangare, Zajc ile Szalai maça başladı.

Belçika'da 3-0 kazanan kadrosunu büyük ölçüde koruyan Vitor Pereira ayrıca yedek kulübesine sakatlıkları geçen Serdar Aziz ile Mesut Özil'i de aldı.

Taraftar desteği

Sarı-lacivertli takıma tribünlerden büyük destek vardı. Kayserispor mücadelesinde yüzde 50 oranındaki kapasite tamamen dolduruldu. Sadece Maraton alt tribünde boşluklar olduğu görüldü.

Son dönemde ligdeki kötü gidişata rağmen sarı-lacivertli taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

Kuntz'un yakın takibi

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz maçları izlemeye devam ediyor. Alman çalıştırıcı, Ülker Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Kayserispor karşılaşmasını da yardımcılarıyla beraber takip etti.

Protokol tribününde oturan Kuntz, göreve geldiğinden beri Kadıköy'deki lig ve Avrupa maçlarını kaçırmadı.

Thiam hasret giderdi

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe forması giyen Mame Thiam, Kadıköy'de hasret giderdi. Kayserispor formasıyla Ülker Stadı'na bu kez rakip olarak gelen Thiam, eski takım arkadaşlarıyla sohbet etti.

Vitor Pereira ile de görüşen Senegalli yıldız, başarılar diledi. Öte yandan Fenerbahçe altyapısından yetişen ve dün akşam kayserispor formasıyla ilk 11'de yer alan Ramazan Civelek de sarı-lacivertli futbolcularla bir araya geldi.

Duran top kabusu

Sarı-lacivertli takımın duran top zaafı sürüyor. Ligde arka arkaya 4. maçında duran top golü yiyen Fenerbahçe'de çare bulunamıyor. Trabzonspor, Alanyaspor, Konyaspor ve Kayserispor maçlarında duran toplarda Fenerbahçe kalesine 4 gol geldi. Özellikle Alanyaspor, Konyaspor ve Kayserispor maçlarında yan toplardan benzer 3 gol yendi.

Şanssız gece

Kadıköy'de Fenerbahçe'nin yakasını şanssızlık bırakmadı. 90 dakika boyunca 4 top direkten döndü. Önce ilk yarıda İrfan Can'ın penaltısı direkten geri geldi. İkinci yarıda da Tisserand ile Pelkas'ın şutu ve Berisha'nın frikiğinde üst direkler gole izin vermedi. Bu sezon bir maçta en fazla topu direkten dönen takım Fenerbahçe oldu.

Islıklı penaltı

Mücadelede 90+5'te kazanılan penaltıda da tepkiler durmadı. VAR'dan gelen maçtaki ikinci penaltı esnasında tribünler 'yönetim' istifa diye bağırdı.

İstifa ve protesto

Ligde kötü bir dönemden geçen Fenerbahçe, Kayserispor'a da takıldı. Kadıköy'de 2-0'dan gelen 2-2'lik beraberlik sonrası taraftarlar çileden çıktı. Üst üste 4. lig maçını kazanamayan sarı-lacivertlilere büyük tepki vardı. Vitor Pereira, Ali Koç ve yönetim istifaya davet edildi. Ardından futbolculara da ıslıklamalar ve tepkiler başladı. Özellikle Kayserispor'un Gavranovic'le attığı 2. gol sonrası kriz başladı.

Gollere sevinmediler

Tribünler ilk olarak Kayserispor'u alkışladı. Vitor Pereira ve futbolcular ıslıklandı. Daha sonra 'yönetim istifa' sesleri geldi. Maç esnasında da Kayserispor'un ataklarında '3' diye tempo tutuldu. Son düdükle beraber ise protestolar çok daha fazla arttı. Ali Koç ve yönetim istifaya davet edildi. Skorun 2-2'ye gelmesine rağmen istifa sesleri dinmedi, tepkiler devam etti. Son dakikalarda gelen 2 gole sevinilmedi.