Karagümrükspor Fenerbahçe sonrası Karagümrük'te Tolunay Kafkas isyan etti: Pes yani!

Fenerbahçe sonrası Karagümrük'te Tolunay Kafkas isyan etti: Pes yani!

14.04.2024 - 21:32 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Fenerbahçe, Karagümrük'ü 2-1 mağlup etti. Mücadele sonrasında Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ve kaleci Sirigu hakem kararlarına tepki gösterdi

Fenerbahçe sonrası Karagümrükte Tolunay Kafkas isyan etti: Pes yani

Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçta Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 2-1 kazanırken golleri; 49. dakikada Edin Dzeko ve 57. dakikada penaltıdan Michy Batshuayi kaydetti.

Fatih Karagümrük'te Ryan Mendes 76. dakikada, Valentin Eysseric ise 90+7'de kırmızı kartla oyun dışında kaldı

KAFKAS: 'PES YANİ!'
Fatih Karagümrük Teknik Direktöü Tolunay Kafkas, 2-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

"Çok şey yapmayacağım. Söyleyecek çok sözüm yok. Ne söyleyeyim. Yok bir şey yani. Hani işte oynadık, çıktık, mağlup olduk. Maça teknik anlamda bir yorum yapmayacağım, yapamayacağım yani. Bilmiyorum. Buyursun yapsınlar. Bana şöyle bir soru gelmesi lazım hakemle ilgili; neyini yapalım yani. Futbol konuşamıyoruz. Ne söylediğin değil ne hissettirdiğin önemli.

Haberin Devamı

VAR'daki hakem. Pes yani! Fenerbahçe kazandı, tebrik ediyorum, hiçbir problem yok. Böyle bir iklim olur mu ya! Sözün bittiği yerdeyiz. 3'te yeriz, 5'te yeriz, küme düşeriz ama... Konuşacak, söyleyecek bir sözüm yok gerçekten. Söylesem kendime, bana kimse zarar veremez de yani ama çok ileri gideceğim, o da bana yakışmıyor. 56 yaşıma geldim. Kimse anlamıyor. Ne söylediğinle ilgili bu adam haklı mı, haksız mı... Yine haksız duruma düşeceğiz. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Onlarla ilgili problem yok. Konuşacak bir şey yok!"

Fenerbahçe sonrası Karagümrükte Tolunay Kafkas isyan etti: Pes yani

KÜME DÜŞMEK NAMUSSUZLUK DEĞİL
"İdeal bir 11 ile çıkamadık bu maça. Türkiye'deki adalet örümcek ağına benziyor, güçlü olan zayıf olanı eziyor. İleriki zamanda bu TFF başkanı ile ilgili ben de konuşacağım, onu bilin. Küme düşmek namussuzluk, şerefsizlik değil. Geçen sene kim düştü hatırlayan yok. Oyunu konuşamıyoruz artık. Ben herhangi bir teknik adam değilim, 40 yılımı verdim. Bu lig 2 takımlıysa bilelim yani, olmaz yani! Ankaragücü'nde de aynı, burada da aynı."

BİZE NİYE YOK YA?
"Aynı pozisyon daha ligin 1. haftası Ankaragücü-Kasımpaşa maçında oldu ve verdiler. Niye bize yok ya? Vermiyorlar! Antrenörlük mesleği ilginç bir hale geldi Türkiye'de."

Bize yardım eden kimse yok, tamamen başkan uğraşıyor her şeyle. Bizi Riva'dan çıkarttılar ya! Yardım etsene, doğru veya yanlış bu lige çıkmış bir takım bu. Bu lig bitsin diye herkes dua ediyor. Böyle bir sezon olur mu ya? Jöle gibi zemin hazırlıyorlar. Bu jöle gibi zeminden doğru hakem de çıkmaz, doğru insan da çıkmaz. Her şeye burnunu sokarsan olacağı bu."

Haberin Devamı

SIRIGU'DAN KIRMIZI İSYANI
Karagümrük kalecisi Sirigu maçtan sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türk futbolunda polemik iklimi var. Bunlar da maalesef hakemi etkiliyor. Hakemlere karşı saygısızlığım yok. Ancak bugün bazı yaşananlar futbolun dinamiğiyle ilgili bazı şeyleri açıklamam gerektiğini bana hissettiriyor."

"İki kırmızı kart gördük, üzgünüz. Ryan Mendes maalesef geç kaldı. İkinci kırmızı kartla ilgili, Eysseric'in gördüğüyle ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Ben hakemi yargılayamam, ben sporcuyum, kararına bir şey diyemem. Fenerbahçe de ligde eşit olunması gerektiğini, adalet istediğini deklare ediyor, Valentin'in alacağı cezanın iptal edilmesi lazım. Fenerbahçeli futbolcunun iptal edilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe sonrası Karagümrükte Tolunay Kafkas isyan etti: Pes yani

CAN KELEŞ: BENCE PENALTIYDI
Karagümrük'te Can Keleş ise şunları söyledi: İyi oynadık. Pozisyonlar vardı. Eysseric kırmızı kart gördü. Bana göre penaltıydı. Bundan dolayı maç için fazla söyleyecek söz bulamıyorum.

Aynı hakem ve VAR ekibi, bizim aleyhimize verilen penaltıda kontak görüyor. Futbolda kontak varsa ceza olur. Kitapta bu yazıyor. Eşitliğin herkese olması lazım. Biz Alanya maçında burada yine 10 kişiyken 90+6'da penaltı çalındı. Biz hep kendimize baktık ama eşitlik herkese, her takıma lazım. Bunun da sağlanması gerekiyor."