Fenerbahçe Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'dan hakem tepkisi: Osayi'nin ayağı kırılacaktı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'dan hakem tepkisi: Osayi'nin ayağı kırılacaktı

12.07.2023 - 22:18 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı-lacivertlilerin Kızılyıldız'a 3-1 mağlup olduğu maçın ardından hakeme tepki gösterdi. İsmail Kartal yeni transfer Edin Dzeko'nun takım kaptanı olduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartaldan hakem tepkisi: Osayinin ayağı kırılacaktı

Rusya'da kamp çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Kızılyıldız'a 3-1 mağlup oldu. Müsabakanın 85'inci dakikasında kırmızı kart gören İsmail Kartal maçtan sonra hakeme sert çıktı.

Haberin Devamı

Rakibin sert oynadığını ve hakemin de buna izin verdiğini belirten İsmail Kartal, "Rakibin sert oynamasından ve hakemin buna izin vermesinden dolayı, biz bugün istediğimiz oyunu oynamadık. Rakip takımda bir lig, kupa maçı gibi bir gerginlik vardı. En az 2 oyuncunun atılması gerekiyordu. En son ben atıldım, dayanamadım sahanın içine girdim. Osayi'nin ayağı kırılacaktı, Osayi'ye kart gösterdi. Sonra beni attı. Hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. Biz bugün kaybettik, iyi yapamadığımız şeylerden ders çıkardık. Bunların üzerine çalışacağız" dedi.

Michy Batshuayi'nin performansıyla ilgili gelen soruya İsmail Kartal, "Kampa geç gelen oyunculardan biri Batshuayi. Birçok oyuncu var milli takımdan geç gelen oyuncu. Bunları normal karşılıyorum. Bunlar hazırlık maçları. Bu tür maçlarda oyuncuları deneyeceğiz. Lige kadar kafamızda aramıza katılacak oyuncularla ideal oyuncularla, ideal sistemimize hazırlanacağız" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Edin Dzeko'nun takım kaptanı olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik direktör, "Dzeko, dünya çapında bir oyuncu. Çok büyük bir profesyonel bir oyuncu. Böyle bir karar verdik. Takımın kaptanı olacak. Onun yanında 2 Türk oyuncu kaptanımız olacak. Öyle bir karar aldık" açıklamasını yaptı.

İsmail Kartal hakemin performansının maçın önüne geçtiğini belirterek, "Bugünkü maçta mağlup olabiliriz, biz buraya hazırlanmaya geldik, adı da hazırlık maçı. Ama ben hayatımda böyle bir şey ilk defa görüyorum. Maçın önüne hakem geçti diyebiliriz. Keşke seyirciler daha güzel maç izleyebilseydi. Tek sevindirici olan şey buradan sakat oyuncu vermeden ayrılmak" diye konuştu.

Szymanski transferini değerlendiren İsmail Kartal, "Szymanski'den sonra bazı oyuncular aramıza katılacak. Görüşmeler devam ediyor. A planı, B planı... Szymanski'nin gelmesi bizim için önemli bir transfer. Yaptığımız çalışmalar sonucunda birkaç oyuncu daha gelebilir aramıza" ifadelerini kullandı.