Fenerbahçe Fenerbahçe Transfer Haberleri: Anderson ile anlaşma sağlandı

Fenerbahçe Transfer Haberleri: Anderson ile anlaşma sağlandı

26.01.2017 - 10:13 | Son Güncellenme:

Mehmet Ekici ve Türkiye'ye gelmek istemeyen Sosa'dan umudu kesen sarı-lacivertliler, bombayı patlattı... Sarı-lacivertliler, Brezilya kulübü Internacional'de forma giyen Anderson'un işini bitirmek üzere... Daha önce Manchester United ve Porto gibi takımların da formasını giyen Anderson'ın bonservis konusu büyük ölçüde çözüldü.

Fenerbahçe Transfer Haberleri: Anderson ile anlaşma sağlandı

Fenerbahçe'ye transfer olmak isteyen ama kendisine izin çıkmayan Mehmet Ekici ve Türkiye'ye gelmek istemeyen Sosa'dan umudu kesen sarı-lacivertliler, bombayı patlattı...

Haberin Devamı

Ali Yıldırım önderliğinde gerçekleştirilen Brezilya seferinden olumlu sonuç alan Sarı-Lacivertliler, Anderson ve kulübüyle el sıkıştı.

Sarı-lacivertliler, Brezilya kulübü Internacional'de forma giyen Anderson'un işini bitirmek üzere... Daha önce Manchester United ve Porto gibi takımların da formasını giyen Anderson'ın bonservis konusu büyük ölçüde çözüldü.

2 MİLYON EURO

Internacional'da çıktığı 50 maçta 1 gol atan ve 6 asist yapan Anderson için sarı-lacivertli kulübün 2 milyon Euro ödeyeceği öğrenildi.

Artık İstanbul'a gelmesi beklenen oyuncunun transferi Mehmet Ekici'nin durumunu etkilemeyecek. Kanarya, Trabzonspor fikrini değiştirirse Mehmet Ekici'yi de renklerine bağlayacak. Bu sezon olmazsa, Ekici sezon sonunda Fenerbahçe'ye gelecek. (Sabah-Habertürk)

Haberin Devamı

Fener'den 4'lü kıskaç
Fenerbahçe 10 numaralı transfer için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Mehmet Ekici, Hernanes, Moises Lima ve Anderson’dan biri Kadıköy’e gelecek

Ara transfer döneminin sonuna yaklaşılırken Fenerbahçe, 10 numaralı tranfser için çalışmalarını hızlandırdı. Bu bölge için Sarı-Lacivertli yönetim adaylarını dörde indirmiş durumda. Jose Sosa ve Lucas Lima'dan vazgeçilirken çalışmalar Trabzonsporlu Mehmet Ekici, Juventuslu Hernanes, Palmeiras'tan Moises Lima ve ve Brezilya 2. Lig ekibi International'dan Anderson üzerine yoğunlaşmış durumda.
HERNANES İMZAYA ÇOK YAKIN
Bu dört isimden kulübe fayda ve maliyeti en uygun isim tranfser edilecek. Bu dört oyuncu için kulüplerine resmi teklifler iletilmiş durumda. Ancak kulübe yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre bu dört aday içinde transfere en yakın ismin Juventuslu Hennanes olduğu ifade ediliyor. Hem Juventus hem de futbolcu ile önemli mesafe katedildiği ve ufak tefek pürüzlerin kaldığı gelen haberler arasında.
EKİCİ YA ŞİMDİ YA DA SEZON SONU
Bu dört isim arasında ise Mehmet Ekici'nin durumu biraz farklılık arz ediyor. Çünkü Mehmet Ekici ara tranfser döneminde takıma katılamazsa sezon sonu beklenecek ve sözleşmesi elinde olduğu halde kendisiyle imza atılacak.

(Takvim)
İşte Fenerbahçe'nin ismini sır gibi sakladığı 10 numara!

Ve F.Bahçe, sürpriz bir orta saha oyuncusunu (10 numara) renklerine katmak üzere... Bu isim San Lorenzo'da oynayan Sebastian Marcelo Blanco.

F.Bahçe yönetimi, 10 numara transferine son noktayı koymak için Brezilya'ya çıkarma yaptı. Önceki gün Sao Paulo'ya giden iki yöneticinin (Ali Yıldırım ve Önder Fırat'ın) burada Blanco'nun menajeri İsrael Carmo ile bir araya geldiği öğrenildi. Daha önce Sosa ve Honda için Milano'da görüşülen Brezilyalı menajer Carmo ile bu kez San Lorenzo'da oynayan Sebastian Blanco için masaya oturuldu.

İki F.Bahçeli yöneticinin, Arjantinli 10 numara için Buenos Aires'e geçtiği ve San Lorenzo kulübü yöneticileri ile bir araya geldiği belirtildi. Sarı-lacivertli yöneticilerin, bu görüşmede San Lorenzo'ya 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Blanco için kiralama teklifinde bulunduğu ve rakamın da 1 milyon dolar olduğu ifade edildi.

Fenerbahçe'nin, Arjantinli 10 numaranın bonservisini almak istemesi durumunda kulübüne 3.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği vurgulandı. Bu arada San Lorenzo Kulübü Genel Sekreteri Miguel Mastrosimone, Fenerbahçeli yöneticilerle Sebastian Marcelo Blanco için yapılan görüşmeyi "Türkler konuğumuz olmak istedi. Biz de onları ağırladık" diyerek doğruladı. Fenerbahçe yönetiminin, Blanco transferini cumartesi günü yapılacak olan Divan Kurulu toplantısında duyurmayı planladığı öğrenildi.

BLANCO KİMDİR?
15 Mart 1988 doğumlu, 1,68 metre boyundaki Sebastian Marcelo Blanco, 2005-2011 yılları arasında Lanus'ta, 2011-2014'te Metalist Kharkiv'de, 2014-2015'te West Bromwich'te, 2015'ten beri de San Lorenzo'da top koşturuyor. Kulübü ile olan sözleşmesi de 30 Haziran 2018'de sona erecek. Asıl mevkisi 10 numara ama ihtiyaç halinde hem sol kanatta, hem de sağ kanatta görev yapabiliyor. Kariyerinde 261 maçta 37 gol atan Arjantinli yıldız, bu sezon San Lorenzo formasıyla 11 maçta 3 gol, 4 asistlik performans ortaya koydu.

FUTBOL STİLİ MARADONA'YA BENZİYOR
29 yaşındaki Arjantinli 10 numara, futbol hayatına Lanus'ta başladı ve gösterdiği başarılı performansla Güney Amerika'da çok fazla scout'u bulunan Metalist Kharkiv'in dikkatini çekerek 2011'de Ukrayna'ya transfer oldu. Blanco, o günlerde sadece Metalist'in değil, stilinin benzetildiği Maradona'nın da dikkatini çekerek milli takıma kadar yükseldi. Savaş sebebiyle başarılı geçen 3 yıllık Ukrayna kariyerini bitirmek zorunda kalan ve İngiltere'ye, WBA'ya kiralık giden yetenekli futbolcu, ardından ülkesine dönerek San Lorenzo forması giymeye devam etti. Tekniği, çabukluğu, istikrarı ve iki ayağını kullanmasıyla rakiplerine zor anlar yaşatan Blanco, ara pasları, ortaları ve sert şutlarıyla da beğeni topluyor. (Fotomaç)
G.Saray ve F.Bahçe Arrascaeta için karşı karşıya geldi!

Galatasaray'ın Fernando Muslera'nın sözleşmesini uzatmak için İstanbul'a getirdiği menajer Daniel Fonseca, sarı kırmızılılarla Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirdi. Bunun sebebi ise 10 numara transferi...
Galatasaray, Muslera'nın sözleşmesini uzatmak için önceki günlerde menajer Daniel Fonseca'yı İstanbul'a davet etmişti. Uruguaylı menajer, oyuncunun kontratıyla ilgili yaptığı görüşmelerin dışında menajerliğini yaptığı diğer futbolcularla ilgili önerilerde bulundu.
Fonseca'nın Cruzeiro'da forma giyen Giorgian de Arrascaeta'nın transferi için Galatasaray'a öneride bulunduğu öğrenildi. Sarı kırmızılı yönetimden şimdilik olumsuz yanıt alan Fonseca'nın bunun üzerine 10 numara arayışlarında olan Fenerbahçe'nin kapısını çaldığı ifade edildi. İki kulüp arasında oyuncu için rekabet ortamı oluşturmak isteyen Uruguaylı menajere Fenerbahçe'den ise olumlu geri dönüş geldi.
Thiago Neves gelince...
Brezilya basınında Cruzeiro'nun 10 numara bölgesine Thiago Neves'i almasının ardından Arrascaeta'nın huzursuz olduğu aktarılırken oyuncunun takımdan ayrılma ihtimalinin de gündeme geldiği belirtildi.
Bonservisi büyük sıkıntı
2015'te Uruguay'ın Defonsor takımından Cruzeiro'ya transfer olan Arrascaeta'nın bonservisinin yüzde 50'si için 4 milyon dolar ödenmişti. Uruguaylı yıldızın bonservisinin diğer yüzde ellisi ise menajerine ait. Satış hakkı Cruzeiro'da olan futbolcunun satılma durumunda kulübü tarafından en az 8 milyon dolar gibi bir talepte bulunabileceği belirtiliyor. Bu anlamda Arrascaeta'nın transferi Güney Amerika basınında oldukça zor bir ihtimal olarak görülüyor. (Yeni Şafak)