Fenerbahçe Fenerbahçe yeni stoperini İspanya'da buldu! Transfer için çalışmalar başladı

Fenerbahçe yeni stoperini İspanya'da buldu! Transfer için çalışmalar başladı

02.01.2023 - 18:52 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, ara transfer ve tescil dönemi öncesi çalışmalarına başladı. Savunma hattına yeni bir ismi dahil etmeyi hedefleyen sarı-lacivertliler gündemine tecrübeli futbolcuyu aldı. La Liga'da forma giyen tecrübeli stoper için çalışmaların başladığı iddia edildi.

Fenerbahçe yeni stoperini İspanyada buldu Transfer için çalışmalar başladı

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de istikrarsız sonuçlar almasının ardından zirveyi Galatasaray'a kaptırdı. Sarı-lacivertliler bu doğrultuda devre arasında hedeflere ulaşabilmek adına takviyeler yapma kararı aldı. Fenerbahçe'nin transfer gündemine sürpriz bir isim dahil oldu.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin yıldız futbolcuyu kadrosuna dahil etmek için çalışmalarına başladığı öne sürüldü. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Michy Batshuayi, Enner Valencia, Joshua King, Joao Pedro, Serdar Dursun ve Diego Rossi gibi golcü futbolcuları kadrosunda bulunduran Fenerbahçe oynadığı hücum futboluyla taraftarların iştahını kabarttı. Sarı-lacivertliler maç başına gol ortalamalarında çok sayıda Avrupa devini geride bıraktı. Sarı-lacivertlilerin devre arası transfer döneminde ilk olarak savunma hattına takviye yapmayı hedeflediği öğrenildi.

SAMET AKAYDIN GÜNDEMDE

Fenerbahçe'de bu doğrultuda gündeme gelen ilk isim Samet Akaydın oldu. Adana Demirspor forması giyen tecrübeli savunmacı için sarı-lacivertlilerin pazarlıklara başladığı ve önemli mesafe aldığı belirtildi. Fenerbahçe'nin Samet Akaydın'la yaptığı görüşmelerde de oyuncuyu ikna ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe yeni stoperini İspanyada buldu Transfer için çalışmalar başladı

PAOK'UN GENÇ STOPERİ İÇİN TEKLİF YAPILDI

Fenerbahçe'de kurmayların gündemine aldığı bir diğer isim Konstantinos Koulierakis oldu. PAOK'un 19 yaşındaki savunmacısı için sarı-lacivertliler ilk teklifini iletti. Fenerbahçe'nin Konstantinos Koulierakis için PAOK'a 4 milyon euroluk resmi transfer teklifini ilettiği belirtildi. PAOK'un genç savunmacı için 10 milyon euro talep ettiği kaydedildi.

Fenerbahçe'nin U-21 kontenjanına yabancı bir stoper eklemek istediği vurgulandı.

EL YAMIQ İDDİASI

Fenerbahçe'de tüm bu gelişmeler sıcaklığını korurken flaş bir iddia ortaya atıldı. Fransız basınında yer alan haberlere göre; sarı-lacivertliler, Real Valladolid forması giyen Jawad El Yamiq için transfer çalışmalarına başladı.

Fenerbahçe yeni stoperini İspanyada buldu Transfer için çalışmalar başladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un Fas ile Dünya Kupası'nda etkili bir performans gösteren 30 yaşındaki stoperi takımda görmek istediği belirtildi. Real Valladolid'in tecrübeli futbolcusunun sözleşmesi 2024'te sona erecek. Jawad El Yamiq'in güncel piyasa değeri 1 milyon 200 bin euro olarak gösteriliyor. Tecrübeli futbolcu bu sezon Real Valladolid formasıyla 8 maça çıktı. 30 yaşındaki oyuncu 1 kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

İÇ TRANSFERDE İSMAİL'LE İMZA

Jorge Jesus ile bu sezon adeta bambaşka bir görüntü çizen, gelişiminde Portekizli çalıştırıcının büyük bir desteği olan İsmail Yüksek, sezon başından bu yana tecrübeli hocanın gözdeleri arasında yer alıyor. Bu sezonki performansıyla hem taraftarların hem de spor kamuoyunun övgü dolu sözler sarf ettiği genç futbolcu ayrıca bu başarısıyla A Milli Futbol Takımı'na da çağrıldı.

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Fenerbahçe, İsmail Yüksek ile sözleşmesinin 2027 yılına dek uzatılması konusunda anlaşmaya vardı. Genç orta sahanın piyasa değeri 4.8 milyon euro olarak görülüyor.

Bu sezon milli takım maçları da dahil olmak üzere 17 karşılaşmada forma giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu 2 gol 1 asistlik performans sergiledi. Stefan Kuntz'un milli takım daveti üzerine ilk kez Ay Yıldızlı formayı 22 Eylül 2022'de oynanan Lüksemburg maçında son 10 dakika oyuna girmiş ve 87. dakikada bir de gol atarak millilerin sahadan 3-3 beraberlikle ayrılmasını sağlamıştı.