Fenerbahçe Fenerbahçe'de derbi motivasyonu

Fenerbahçe'de derbi motivasyonu

02.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe’de artık gözler kalan son 2 maça çevrildi. 11 Haziran’da İzmir’de Başakşehir’e karşı oynanacak kupa finali takım için olmazsa olmaz. Fakat öncesinde 4 Haziran Pazar günü NEF Stadı’nda oynanacak Galatasaray derbisi şu anda öncelik olarak belirlendi. Sarı-lacivertli futbolcular derbiyi kazanarak ligin son maçında taraftarlarına önemli bir zafer hediye etmek istiyor.

Fenerbahçede derbi motivasyonu

Samandıra’da yerli futbolcular başta olmak üzere herkes derbiye odaklanmış durumda. Futbolcular hem Kadıköy’deki yenilginin rövanşını almak hem de şampiyonluk kutlamaları yapacak Galatasaray’ı yenmek için motive oluyor. Antrenmanlar kadar motivasyonu yukarı çekmek de bu açıdan kritik olarak görülüyor. Geçen yıl rakibini deplasmanda 2-1 yenen Fenerbahçe, bu sezonu da güzel bir derbi galibiyetiyle noktalamak ve kupa finali öncesi moral bulmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Fenerbahçe, Galatasaray derbisinin hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başladı. Antrenman koşu, ısınma, koordinasyon hareketleri ve çabukluk çalışmalarıyla start aldı. Ardından 2 gruba ayrılan futbolcular 5’e 2 top kapma ve pas çalışmaları yaptı. Günün tek antrenmanı taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandı.

YABANCIYLA DEVAM

Sezon sonunda Fenerbahçe’de teknik direktör konusu netlik kazanacak. 11 Haziran’daki kupa finalinin ardından hız kesmeden teknik direktör konusunu karara bağlayacak sarı-lacivertliler her halükarda yeni sezonda takımın başında yabancı bir isim olacak. Jorge Jesus görevde devam ederse zaten sistem aynı şekilde işleyecek. Ancak Jesus’la vedalaşılırsa da Başkan Ali Koç tekrar yabancı bir teknik adamla yola devam etmeyi planlıyor. Sarı-lacivertli kulüpte 4 Haziran’daki Galatasaray derbisi ve 11 Haziran’da Başakşehir’le oynanacak kupa finali bekleniyor.

Haberin Devamı

Yazarlar