Fenerbahçe Fenerbahçe'de Enner Valencia tarihe geçti! Alex de Souza'nın ardından ikinci sırada

Fenerbahçe'de Enner Valencia tarihe geçti! Alex de Souza'nın ardından ikinci sırada

29.01.2023 - 20:55 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta yıldızlaşan isim Enner Valencia oldu. Ekvadorlu futbolcu gösterdiği performansla tarihe geçti.

Fenerbahçede Enner Valencia tarihe geçti Alex de Souzanın ardından ikinci sırada

Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Fenerbahçe ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertlilerin yıldızı Enner Valencia maça damga vuran isim oldu. Ekvadorlu santrfor performansıyla uzun süre sonra bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmanın yıldızlaşan ismi Enner Valencia rakip fileleri 4 kez havalandırma başarısı gösterdi. 33 yaşındaki santrfor; 37, 39, 52 ve 69'uncu dakikalarda sarı-lacivertlilerin gollerini kaydetti.

Fenerbahçede Enner Valencia tarihe geçti Alex de Souzanın ardından ikinci sırada

Fenerbahçe'nin golcüsü Enner Valencia, Kasımpaşa maçında attığı gollerle birlikte Spor Toto Süper Lig'deki gol sayısını 19'a yükseltti. Ekvadorlu santrfor, Hatayspor'dan fazla Giresunspor'la aynı sayıda gol sayısına ulaşmış oldu.

Enner Valencia bu sezon Spor Toto Süper Lig'de attığı 19 golün yanı sıra takım arkadaşlarına da 4 gol pası verdi. Ekvadorlu santrfor, Türkiye Kupası'nda 1, UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 kez gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

ALEX'TEN SONRA BİR İLK

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de Enner Valencia, Kasımpaşa maçında attığı 4 golle birlikte tarihe geçti. Ekvadorlu santrfor, Alex de Souza'nın 28 gollük rekorunun ardından bir sezonda en fazla gol atan ikinci oyuncu oldu. Fenerbahçe'de Enner Valencia bu alanda Fernandao, Roberto Soldado ve Robin van Persie'yi geride bıraktı.

33 yaşındaki santrfor, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de en fazla maçta gol atan oyuncu unvanını da ele geçirdi. Ekvadorlu yıldız kariyerinde ilk kez bir maçta 4 gol birden atma başarısı gösterdi. Enner Valencia aynı zamanda bu sezon ikinci kez hat-trick yapma başarısı gösterdi.

Fenerbahçede Enner Valencia tarihe geçti Alex de Souzanın ardından ikinci sırada

İKİLİ MÜCADELELERDE DE DİKKAT ÇEKTİ

Kasımpaşa maçında 83 dakika sahada kalan Enner Valencia, 5 isabetli şutta 4 kez rakip fileleri havalandırdı. Tecrübeli oyuncu rakipleriyle girdiği 18 ikili mücadelenin 10'unu kazandı. Enner Valencia maçı yüzde 71'lik pas isabet oranıyla tamamladı.

Yazarlar