Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus tepkisi! Son 4 maçta 2 kırmızı kart

Fenerbahçe'de Jorge Jesus tepkisi! Son 4 maçta 2 kırmızı kart

21.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de Jorge Jesus’un son 4 lig maçında 2. kez kırmızı kartla cezalandırılması tepki topladı. Sarı-lacivertliler, ligde nerdeyse her teknik direktörün benzer itirazlarda bulunduğunu ama sadece Portekizli çalıştırıcıya ceza kesildiğini vurguluyor.

Fenerbahçede Jorge Jesus tepkisi Son 4 maçta 2 kırmızı kart

Fenerbahçe’de Alanyaspor deplasmanında hakem Mete Kalkavan’ın, Jorge Jesus’a itirazdan dolayı direkt kırmızı kart göstermesi tepki topladı. Mete Kalkavan’ın Jorge Jesus’un kendine ayrılan bölümü aşarak hakemin kararını sorgulamasından ötürü kırmızı kart verdiği belirtilse de, sarı-lacivertliler bu karara isyan etti. Ligde her teknik adamın sezon başından beri maçlarda benzer itirazları gösterdiği, ancak böyle arka arkaya cezalar almadığı savunuldu.

Haberin Devamı

Jorge Jesus’a ise son 4 lig maçında benzer şekilde iki kırmızı kart çıkarıldı. İlk olarak Adana Demirspor deplasmanında maç bittikten sonra Ali Palabıyık’ın yanına giderek maçın sonunda Zajc’a yapılan harekete verilmeyen faule itiraz eden Jorge Jesus’a direkt kırmızı gösterilmişti. Alanyaspor deplasmanında da Ferdi Kadıoğlu’na yapılan faule penaltı bekleyen Portekizli çalıştırıcı, Mete Kalkavan’a itiraz ettiği için ihraç edildi.

Çok üzgün ve tepkili

Sarı-lacivertliler ayrıca, sezon başından bu yana Jorge Jesus’un hakemler konusunda hep sakin kaldığı ve hiç yıkıcı yorumlara ya da eleştirilere girmediği vurgulandı. Ancak buna karşın son dönemde tecrübeli antrenöre karşı çok rahatça kartlar çıkması, rahatsızlık yarattı. Jorge Jesus’un da özellikle bu son 2 kırmızı karta çok üzüldüğü ve tepkili olduğu bildirildi. Jesus, milli ara sonrası Beşiktaş derbisinde takımının başında olamayacak.

Haberin Devamı

Enner Valencia tarih yazıyor

Kariyerinin en iyi dönemini geçiren Enner Valencia aynı zamanda da Fenerbahçe’de kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırıyor. Bu sezon tüm resmi maçlar hesaba katıldığında 35 karşılaşmada 29 gol atan Valencia, Alex de Souza’nın 2011’deki 28 gollük rekorunu kırdı.

Ekvadorlu futbolcu, Fenerbahçe’de bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu oldu. Şu an ligde 25 golü olan Valencia, 1989’da 29 lig golü olan Aykut Kocaman’ın rekoruna da sadece 4 gol uzaklıkta. 2020’de sarı-lacivertlilere gelen 33 yaşındaki forvet, 103 maçta 55 gol attı, 14 asist yaptı.

Oosterwolde’nin durumu ciddi

Alanyaspor maçında sakatlanan futbolcularla ilgili Fenerbahçe’den detaylı bir rapor geldi. Kulübün resmi medya organlarından yapılan paylaşımda tek tek oyuncuların son durumu paylaşıldı. Kulüpten yapılan açıklama şöyle: Joshua King: Hamstring kas yaralanması, Jayden Oosterwalde: Aşil tendinopatisi, Enner Valencia: Diz travmasına bağlı iç menisküs yaralanması.

Öte yandan sakat isimler arasında durumu en ciddi bulunanın Jayden Oosterwolde olduğu bildirildi.

Golcü Fenerbahçe

Bu sezon Süper Lig’de 24 maçta 61 gol atan Fenerbahçe dikkat çekiyor. OPTA’nın verilerine göre sarı-lacivertliler, bu yıl ligde 61 golle en fazla gol atan, 52.89 gol beklentisine giren ve 81 net gol pozisyonuyla en fazla net gol pozisyonu yaratan takım oldu.

Haberin Devamı