Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus'ta geri sayım! Şampiyonlar Ligi şartı

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'ta geri sayım! Şampiyonlar Ligi şartı

21.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus, Fenerbahçe ile yaptığı görüşmeler sırasında Şampiyonlar Ligi konusuna hep hassas yaklaştı. Takımın mutlaka gruplara katılabilmesi ve bunun için temmuz-ağustos ayındaki eleme maçlarına hazır olunması gerektiğini vurguladı.

Fenerbahçede Jorge Jesusta geri sayım Şampiyonlar Ligi şartı

Yeni sezonun teknik direktörü için Fenerbahçe’de bir numaralı favori isim olan Jorge Jesus için artık herkes resmi anlaşmayı bekliyor.

Haberin Devamı

Görüşmeler ileri safhaya geçerken son adım için gün sayılıyor. Portekizli çalıştırıcının İstanbul’a gelmesi beklenirken görüşmelerin detayları da ortaya çıkıyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’la her görüşmesinde şampiyonluk hedefi konusunda hemfikir olan Jesus, esas olarak başka bir konuyu öne çıkarıyor.

Fenerbahçede Jorge Jesusta geri sayım Şampiyonlar Ligi şartı

67 yaşındaki teknik direktör, sarı-lacivertli takımın eylül ayında mutlaka Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alması gerektiğini söylüyor.

Zaten bir süre Fenerbahçe’nin ligde 2. sırayı alıp Devler Ligi’ne katılmayı kesinleştirmesini bekleyen tecrübeli çalıştırıcı, 3 farklı ön eleme turu oynanacağını ve bu nedenle bu maçlara takımın hazır olması gerektiğini vurguluyor.

Temmuz ve Ağustos aylarında 3 farklı ön eleme turunda 6 maç olacağını işaret eden Jorge Jesus, hem sezonun erken açılacağını hem de transfer için fazla zaman kalmadığını dile getiriyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jorge Jesusta geri sayım Şampiyonlar Ligi şartı

Şampiyonluk ortak hedef

Şampiyonluğun esas amaç olduğu konusunda Başkan Ali Koç ile aynı fikirde olan Portekizli hoca, ama Şampiyonlar Ligi’ne katılmanın da maddi ve prestij bakımından çok değerli olduğunu savunuyor.

Ayrıca Jesus ve ekibi de Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda yeniden boy göstermenin kendileri açısından da önemli olduğuna inanıyor.

Kendi aralarındaki değerlendirmelerde yeniden Avrupa’nın en büyük vitrininde yer almanın çok değerli olduğu belirtiliyor.

Fenerbahçede Jorge Jesusta geri sayım Şampiyonlar Ligi şartı

Benfica ile başardı

2021-22 sezonuna Benfica ile başlayan Jorge Jesus, Şampiyonlar Ligi’ne 2. ön eleme turundan başlamıştı. Önce Spartak Moskova’yı kupa dışına iten ardından play-off etabında Galatasaray’ı eleyen PSV’yi saf dışı bırakan Jesus’lu Benfica, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmıştı. Hatta gruplarda da Barcelona’yı sahasında 3-0 yenen, deplasmanda da golsüz berabere kalan Portekiz ekibi ve Jesus, 2. sırayı alıp son 16 turuna kalmıştı.

Fenerbahçede Jorge Jesusta geri sayım Şampiyonlar Ligi şartı

Elemeler karnesi iyi

Kariyeri boyunca Şampiyonlar Ligi’nde hem gruplar ve sonrası hem de elemelerde toplam 70 maça çıkan Jorge Jesus, 24 galibiyet aldı.
Portekizli çalıştırıcı özellikle elemer kısmında 13 maçta 7 galibiyet 4 beraberlik 2 yenilgi yaşadı. Jesus, UEFA Avrupa Ligi’nde ise daha başarılı bir görüntü çizdi.

Haberin Devamı

67 yaşındaki antrenör, 72 maçta 39 galibiyet elde etti, 19 yenilgi ve 15 beraberlik gördü. Jorge Jesus iki kez Avrupa Ligi’nde finale kaldı.

Fenerbahçede Jorge Jesusta geri sayım Şampiyonlar Ligi şartı

Anlaşma tamam

Fenerbahçe’de Jorge Jesus konusunda sona gelindi. A Bola’nın özel haberine göre sarı-lacivertli kulüp ile Jesus arasında dün itibariyle son görüşmeler tamamlandı ve 1 yıllık anlaşma sağlandı. Fenerbahçe’nin bugün Yeni Malatyaspor deplasmanında oynayacağı maçın ardından anlaşma gerçekleşecek. Jorge Jesus ve ekibi ısrarla Şampiyonlar Ligi’nin kesin olarak resmileşmesini bekliyor.

Jorge Jesus'un Flamengo'daki harika dönemi