Fenerbahçe Fenerbahçe'de özür maçı Galatasaray derbisi!

Fenerbahçe'de özür maçı Galatasaray derbisi!

14.05.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de Kayserispor’u yenerek ayağa kalkan ve şampiyonluk şansını son iki maça taşımayı başaran Fenerbahçe’de şimdi tüm dikkat pazar günü Galatasaray ile oynanacak olan derbiye çevrildi.

Fenerbahçede özür maçı Galatasaray derbisi

Konya beraberliğinin ardından şampiyonluk hedefinden uzaklaşan sarı-lacivertli takımda, Kayseri karşılaşması öncesinde ‘Ne olursa olsun biz Fenerbahçeyiz. Şansımız çok az, fakat matematiksel olarak devam ediyor. Bu yüzden sonuna kadar savaşmalıyız’ diyerek kenetlenen oyuncular aynı düşünceyle derbiye odaklandı.

Haberin Devamı

Müthiş başladığı sezonda son haftalarda düşüşe geçen ve taraftarını üzen Fenerbahçe’de futbolcular Galatasaray derbisini adeta bir özür maçı olarak görüyor. En azından pazar günü kazanarak şansını son haftaya taşımayı düşünen sarı-lacivertli takımda kaptanlar da diğer oyuncuları böyle motive edecek.

Teknik Direktör İsmail Kartal da oyuncularıyla Kayserispor maçı sonrasında küçük bir toplantı yaparken, “Kayseri karşısında eski Fenerbahçe gibi oynadık. Sizi tebrik ediyorum. Şimdi sırada derbi var. Şampiyonluk şansımız devam ettikçe savaşmaya devam edelim. Derbide de eski Fenerbahçe gibi sahada olursak bu mücadeleyi kazanabiliriz. Taraftarımızın gönlünü almak için derbide üç puanı alalım ve şansımızı son haftaya taşıyalım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynayacağı derbinin hazırlıklarına ara vermeden başladı. Can Bartu Tesisleri’ndeki idmanda önceki günkü mücadelede ilk 11’de forma giyen isimler yenilenme çalışması yaptı. Diğer oyuncular ise koşu, ısınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından pas çalışması yaptı. İdman, dar alanda yapılan çift kale maçlarla tamamlandı.