Fenerbahçe Fenerbahçe'den altı numara transferi için karar! Yıldız ismin sözleşmesi askıya alınabilir

Fenerbahçe'den altı numara transferi için karar! Yıldız ismin sözleşmesi askıya alınabilir

14.09.2023 - 13:40 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig ve Avrupa'da mutlak başarı hedefleyen Fenerbahçe'de transferin bitmesine kısa süre kala hareketli saatler yaşanıyor. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri Skorer TV'de aktardı.

Yaz transfer döneminde kadrosunu dünyaca ünlü yıldızlarla güçlendiren Fenerbahçe'de gözler altı numara transferine çevrildi. Transferin bitmesine sayılı saatler kala Fenerbahçe'de altı numara transferinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerin altı numara için aldığı kararı duyurdu.

Haberin Devamı

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"KUNTZ'LA OLMADI! CONTE OLABİLİR"

"Hocamız bu seviye için yeterli performans sergilemiyor. Belki Almanya'da daha rahat gösterebilirdi. Olmuyor, olmadı... Bizi anlamaya çalışmıyor. Biz farklı dünyaların insanlarıyız Stefan Kuntz'la... Kuntz'un beklediği bizim tamamen olaylara onunu gibi bakıp onun gibi düşünmemiz ama onun da bizi anlaması lazım. Rüyasında bile göremeyeceği kadroya sahip. Neden karamsarsınız diye soruluyor. Ben Kuntz yüzünden karamsarım. Maç kadrosu açıklanıyor 7'den 70'e herkes bu nasıl kadro diyor. Bizim için doğru bir insan olduğunu düşünmüyorum. Ben yol yakınken yolların ayrılması düşüncesindeyim. TFF yönetimi daha iyi bir karar alacaktır. Dışarıda Conte var Sergen Yalçın var, Aykut Kocaman var... Kuntz'un yerinde olsam dışarıdaki adayları düşünürüm. Mental ve taktiksel açıdan çok ciddi sıkıntılar var. Yerli hoca Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş veya Trabzonspor orjinli olacağı için 4 büyük takım arasındaki tartışmalar milli takıma yansıyor. BUnlar yıpratıyor takımı. Ben yabancı hoca getirsem Conte'yi getiririm. Türk olabilir çok değerli hocalarımız var ama Türk hoca getirdiğin zaman 4 büyük kulübün rekabetiyle alakalı ciddi sıkıntılar oluyor. Antonio Conte olabilir. Keşke 5-10 yıl kalsa Kuntz ama biz milii takımın başarısını istiyoruz. Kuntz'un bu baskıyı taşıyabileceğini düşünmüyorum. Turnuvaya gitsek bile başarılı olabiliriz diye düşünmüyorum."

Haberin Devamı

Fenerbahçeden altı numara transferi için karar Yıldız ismin sözleşmesi askıya alınabilir

"ALTI NUMARA TRANSFERİ ZOR GÖRÜNÜYOR"

"Fenerbahçe'nin altı numara transferi zor. Çalışmalar sürüyor. Fenerbahçe, Arao'yu göndererek stratejik bir hata yaptı. Yerine biri alınmadan Arao gönderildi. Geçtiğimiz sezon eleştirildi ama bazı maçlarda önemli katkılar verdi. Krunic istendi ama olmadı. Al-Musrati için Braga 10 milyon euronun üzerinde para istedi. Kulübü bırakmak istemedi. Jorginho hocanın istediği bir porifl değildi. İsmail Kartal bir altı numara transferi istiyor. Ben kolay görmüyorum. Fenerbahçe iyi bir isim istiyor bu yüzden transfer gecikti. Bu zamana kadar birçok oyuncu da getirilebilirdi. Birçok iyi oyuncu geldi ama altı numara için aynı şeyi söyleyemeyiz. Crespo'ya git görüş dendi ama geri geldi. Net olan İsmail hocanın altı numara istediği ve benim aldığım bilgi altı numara için yönetime rapor sunduğu... Bu bölgedeki sıkıntıyı dile getirdi. Altı numara ofans ve savunma arasındaki bağlantıyı sağlayacak oyuncu. İsmail kendini geliştiriyor ama orada kaptırılan bir top kalede gol tehlikesi yaratabiliyor. Milli takımda kafada birçok şey bittiği için sağlıklı bir ortam olmadığı için İsmail hata yaptı. İsmail topla fazla oynamadan Fred'e Tadic'e veya Ferdi'ye vermesi gerekiyor. İsmail kendini geliştiriyor ama yaptığı en ufak hata gole sebebiyet veriyor. Ankaragücü maçında çift sarıdan kırmızı. Dinamo Kiev maçındaki hata sonucu tur kaybedildi. Kaleci gibi altı numara... Yapılan hatalar affedilmiyor. Hoca bu bölgeye bir transfer istiyor. Gerisi artık yönetimin işi."

Haberin Devamı

Fenerbahçeden altı numara transferi için karar Yıldız ismin sözleşmesi askıya alınabilir

"NAZIM SANGARE'YE HAYIRLI OLSUN"

"Nazım Sangare'nin uzun süredir sakatlığı vardı. Nazım'a da Fenerbahçe'ye de hayırlı olsun. Şimdi yayındayken bilgi geldi. Ekstra bir durum değil. Fenerbahçe'nin önceliği altı numara."

Haberin Devamı

"İSMAİL'İN BASİT OYNAMASI LAZIM"

"Ferdi olmadığı zaman yedeği olsa bile onun boşluğunu doldurmak çok zor. Öyle yada böyle Fenerbahçe birçok pozisyonda alternatifli kadro kurdu. Serdar, Djiku, Becao ve Samet dörtlüsü var. Peres ameliyat olacak. Samet Akaydin dördüncü stoper. Yarın birisi sakatlanırsa Samet orayı taşıyabilir mi? Jesus'tan farklı olarak İsmail hocanın oyun yapısına uygun olabilir. Fenerbahçe'de Fred ve Szymanski gibi iki tane iyi 8 numara var. On numaraları sistemden vazgeçildi. Fenerbahçe'nin merkezinde on numaralı bir oyun formatı yok. Fred ve Szymanski'nin arkasını toparlayacak oyuncu eksikliği var Fenerbahçe'de. İyi bir altı numara alınırsa Fred ve Szymanski'nin performansı da artar. Spartak Trnava gibi maçlarda değil ama derbi maçlarında altı numaranın eksikliği daha çok hissedilecek. İsmail'in basit oynaması gerekiyor. Risk almaması gereken bir bölgede oynuyor. İyi niyetli ve kendini geliştirmesi çok doğal ama o bölgede kaptırdığı toplar takımı yakıyor. Topu alır almaz ayağından çıkarması gerekiyor. Fred veya Szymanski'yi topla buluşturması gerekiyor."

Haberin Devamı

Fenerbahçeden altı numara transferi için karar Yıldız ismin sözleşmesi askıya alınabilir

"KRUNIC'E ÇOK ODAKLANILDI! İSMAİL HOCA ÇOK İSTEDİ"

"Krunic'i birçok kez anlattık. Ona çok odaklanıldı. Hem defansif hem ofansif bir oyuncuydu. Fizik kapasitesi üstün bir oyuncuydu. Uzun boylu bir oyuncu istiyordu hoca. Hocanın böyle kriterleri vardı. Fred'in altı numara oynama ihtimalini sorduk ama hoca 8 numarada değerlendirmek istiyor. Fred'i geriye çekmeyi düşünmüyor. Antalyaspor maçında göreceğiz. Galatasaray'ın altı numarası Torreira. Çok iyi oyuncu. O olmadığı zaman ne sıkıntılar yaşanıyor görüyoruz."

Fenerbahçeden altı numara transferi için karar Yıldız ismin sözleşmesi askıya alınabilir

ANTALYASPOR MAÇINDA KİMLER OYNAYACAK?

"İsmail'in bile yeterliliğini tartıştığımız bir yerde İsmail'in yokluğunda orada kimin oynayacağını merak ediyoruz. Dominik Livakovic kalede olacak. İsmail'in yerine Crespo mu Mert Hakan mı olacak göreceğiz. Ferdi dönüyor. Serdar Aziz'i 11'de bekliyorum. Üçüncü yerli olarak Mert Hakan, İrfan Can Kahveci veya Cengiz Ünder'i bekliyorum. Becao stoperde Osayi bekte görev alacak. Tadic ve Dzeko takımın liderleri olarak sahada olacak. Fred ve Szymanski de görev alacak. Burada önemli olan Livakovic'in kaleyi koruyacak olması. Normal şartlarda Livakovic'in çok başarılı olmasını bekliyorum. Dzeko, Tadic ve Zajc'la eski Yugoslav ekolü buluştu."

Fenerbahçeden altı numara transferi için karar Yıldız ismin sözleşmesi askıya alınabilir

"LUAN PERES'İN SÖZLEŞMESİ ASKIYA ALINABİLİR"

"Lisansı askıya alınacak oyuncular olabilir. Luan Peres'in durumu belli değil sözleşmesi askıya alınabilir. Burada teml konuların başında altı numara transferi bulunuyor. Gelen isim kim olur adayları anlattık. Fenerbahçe'nin arayışı sürüyor. Ayrılacak oyuncular olabilir."

Fenerbahçeden altı numara transferi için karar Yıldız ismin sözleşmesi askıya alınabilir