Galatasaray Fenerbahçeli Hamza!

Fenerbahçeli Hamza!

06.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü, küçüklüğünde gönlünde yatan renkleri açıkladı.

Fenerbahçeli Hamza

Galatasaray Dergisi’ne konuşan Hamzaoğlu, “Çocukluğumda Fenerbahçeliydim. Ama profesyonel yaşantı başlayınca o duygu azalıyor, takımınızla oynadığınız maçlara odaklanıyorsunuz. Nerede oynuyorsanız, kalbiniz orası için atıyor” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçeli olduğunu açıkladı, ancak profesyonellik sürecinde duygularının azaldığını dile getirdi.

Galatasaray Dergisi’nin ocak ayı sayısına konuşan Hamzaoğlu, “Aslında ben çocukluğumda Fenerbahçeliydim. Ama profesyonel yaşantı başlayınca o duygu azalıyor, kendi takımınızla oynadığınız maçlara odaklanıyorsunuz. Nerede oynuyorsanız, kalbiniz orası için atıyor. Buraya transfer olacağım zaman da Yunanistan’daki Akdeniz Oyunları’ndan dönüşte Yurdeşen (Karahasan) Ağabey marinada bir yata götürdü bizi, kaleci Altay’la beraber. Orada hangi takımlı olduğumuzu sordu, ‘Ben Fenerbahçeliyim’ dedim. Kaleci Altay da Galatasaraylı olduğunu söyledi. Uçakla dönüyoruz, Altay’a ‘Sen gidersin ama benim işim olmaz, ben gelemem’ dedim. Ben buraya geldim, kaleci Altay da Fenerbahçe’ye gitti bir sene sonra” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılardan ayrıldığı dönemde Fenerbahçe’den transfer teklifi aldığını belirten Hamza hoca, “Sayın Ali Şen anlaşamadığımız günün gecesinde aradı beni, ‘Hamza gel hemen ben sana iki katını vereyim’ dedi ama ben Galatasaray’da Hamza olduğumu, şartlarımı son ana kadar burada zorlamak istediğimi söyledim ve teşekkür ettim” diye konuştu.

El freni çekili!

Galatasaray’ın başına geçtikten sonraki performans artışını değerlendiren Hamza Hamzaoğlu şunları söyledi: “Araba aynı araba aslında baktığınızda, otobana çıkmış, gidecek ama el freni çekili unutulmuş. Biz ona müdahale ettik sadece. Çocuklar üzerlerindeki yükten, baskıdan kurtuldular.”

‘Şampiyon olmayalım!’

Hamzaoğlu, Galatasaray’a sadece kendi başarısı için gelmediğini vurgulayarak, “Ben burada bilgimle, becerimle, icraatlarımla kulübe nasıl faydalı olabilirim, bunun derdindeyim. Eğer kulübü milyonlarca dolar borca sokup şampiyon olacaksam, ben o şampiyonluğu istemem, açık söylüyorum. Ben şampiyonluğun peşinde değilim. Şampiyon olmayı çok arzuluyorum, çok istiyorum; ama bunu kulübüme zarar vermeden başarmak zorundayım. Bunu yapabilirsem, o zaman kendimi başarılı addederim” dedi.

Haberin Devamı

Sneijder’a: Topla bavulunu git!

Galatasaray’daki ilk antrenmanında Wesley Sneijder’le karşılaşmasını anlatan Hamza Hamzaoğlu, “Espriyle yaklaştım. ‘Ben yönetimle konuştum, birazdan aşağıya iniyorsun, bavulunu toplayıp gidiyorsun’ dedim. Şöyle bir baktı, sonra güldük. Şakalaştık yani. Aramızda bir sorun yoktu zaten” diye konuştu.

Eşi de antrenör

Galatasaray’da oynarken, evlenen Hamza Hamzaoğlu’nun eşi Nergiz Hamzaoğlu, beden eğitimi öğretmeni ve UEFA B diplomasına sahip bir fubol antrenörü... Hamza Hoca’ya, röportajda eşi için, “Eleştiriyor mu sizi?” sorusu yöneltildi, o ise “Futbolcuyken daha çok eleştiriyordu, şimdi o kadar değil” yanıtını verdi. Nergiz Hanım ise, “Teknik direktörlüğünde her gittiği takımda başarılı olunca bize eleştirecek bir şey bırakmadı” diyerek Hamza Hamzaoğlu’nu övdü.

Yazarlar