Su Sporları Fenerbahçeli milli sporcu Cevdet Ege Mutlu: Neden kendime inanmayayım?

Fenerbahçeli milli sporcu Cevdet Ege Mutlu: Neden kendime inanmayayım?

04.09.2023 - 14:03 | Son Güncellenme:

19 yaşında Avrupa Şampiyonu olan Fenerbahçeli sporcusu milli kürekçi Cevdet Ege Mutlu “Yarışmanın stresi zorladığında ‘Herkes bana inanıyor, ben neden kendime inanmayayım’ diye düşündüm” diyor.

Fenerbahçeli milli sporcu Cevdet Ege Mutlu: Neden kendime inanmayayım

Son yıllarda kürek sporuna yönelik artan ilgi, profesyonel alanda da karşılık buluyor; genç milli kürekçiler peş peşe başarılara imza atıyor. Onlardan biri de henüz 19 yaşında Türkiye’ye tek çiftede Avrupa şampiyonluğu getiren ilk isim olan Fenerbahçeli milli sporcu Cevdet Ege Mutlu. Geçtiğimiz hafta Almanya’da düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği bu başarıda, hem aile desteği hem de “Adanmışlığın ne demek olduğunu öğrendim” dediği zorlu bir süreç var. Şampiyonluğun hemen ertesinde, kulübü Fenerbahçe’de buluştuk.

Haberin Devamı

Şampiyonluk nasıl bir duygu?

Açıkçası bir madalya bekliyordum ama şampiyonluk olması beni şaşırttı. Sadece iyi bir şey yapacağımı düşünüyordum, acaba Avrupa’da şampiyon olabilir miyim diye düşüncelerim vardı. Yarışma kısmında fiziksel zorluktan çok stresle baş etmekte zorlandım. Tabii şampiyonluk kısmı çok gurur vericiydi, podyuma çıkıp yürümek, alkışları duymak. İstiklal Marşı okunurken gözlerim doldu. Bir yandan da büyük bir sorumluluk.

Stresi yenmek için ne yaptınız?

Aynı şeyi antrenmanda yapabiliyorsam niye burada yapmayayım dedim kendime. Yaptığım en iyi şey kürek çekmek, yine yaptığımı yapacağım. Ve bu kadar çalıştım, herkesin desteğini aldım. Herkes bana inanıyor, ben niye kendime inanmayayım diye düşündüm. Zaten o ilk küreği çektikten sonra da stres yok oluyor. Artık yarışı nasıl yönetebilirim aşamasına geçiyorsunuz.

Haberin Devamı

Yazarlar