Fenerbahçe Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakibinin Slovacko kadrosu şaşırttı! Yaş ortalaması...

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakibinin Slovacko kadrosu şaşırttı! Yaş ortalaması...

29.07.2022 - 15:44 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev'e yenilerek elenen ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek olan Fenerbahçe'nin rakibi olan Slovacko'nun sahip olduğu kadro dikkat çekiyor. Öte yandan Çekya ekibinin futbolcuları takımlarına bağlılıkla mücadele ediyor, tutkulu bir futbol oynuyorlar ve bunun da önemli bir sebebi var. İşte sarı-lacivertli temsilcimizin Avrupa'daki rakibi Slovacko'ya dair tüm detaylar...

Fenerbahçenin Avrupa Ligindeki rakibinin Slovacko kadrosu şaşırttı Yaş ortalaması...

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Slovacko cephesinde, sarı-lacivertliler ile oynayacağı maçlar öncesinde heyecan yaşanıyor.

Haberin Devamı

Dinamo Kiev'e elendikten sonra Şampiyonlar Ligi'ne veda eden ve yoluna iki numaralı kupada devam eden Fenerbahçe'nin karşısına çıkacak Çek ekibi, yaş ortalamasının yüksekliği ile dikkat çekiyor.

Eski Fenerli Kadlec 37 yaşında

Kadrosundaki oyuncuların önemli bir bölümü 30 yaş ve üzerinde olan mavi-beyazlı takımda 35, 37 ve 39 yaşında futbolcular da bulunuyor. Fenerbahçe'nin eski futbolcusu 37 yaşındaki Michal Kadlec de Slovacko kadrosundaki tecrübeli futbolcular arasında yer alıyor. Slovacko Çekya'da ligde normal sezonu geçen yıl dördüncü sırada tamamladı. Şampiyonluk Turu'nda ise Viktoria Plzen'in ardından ikinci sırayı aldı.

Fenerbahçenin Avrupa Ligindeki rakibinin Slovacko kadrosu şaşırttı Yaş ortalaması...

Memleketlerine bağlılık hissediyorlar

Yaş ortalaması hayli yüksek olmakla birlikte Slovackolu futbolcuların hayli tutkulu oynadıkları ve takımlarına bağlı isimler olduğunun altını çizmek gerek. Oyuncuların bir çoğunun, kulübün de içinde yer aldığı Zlik bölgesinden olması nedeniyle bu futbolcular, memleketlerinin takımına bağlılık hissediyor ve bu yüzden tutkulu bir futbol ortaya koyuyorlar.

Haberin Devamı

Gidenlerin yeri doldurulamadı

Takım defansa ağırlık veren ve kaptığı toplarla hızlı çıkmaya çalışan bir kontratak futbolu oynuyor. Savunması sağlam ve kontr atakçıları hızlı ona Çek ekibinin en önemli zaafı ise hücum hattındaki kalite eksikliği. Bunda en önemli etken yazın takımdan ayrılan iki santrfor Jurecka ve Cicilia'nın yerlerinin henüz doldurulamamış olması.

Fenerbahçenin Avrupa Ligindeki rakibinin Slovacko kadrosu şaşırttı Yaş ortalaması...

Slovacko'daki 30 yaş ve üstü oyuncular:

Futbolcu    Mevkisi     Yaşı  

Filip Nguyen      Kaleci      30
Tomas Frystak     Kaleci      30
Stan. Hofmann     Stoper    32
Michal Kadlec     Stoper     37
Patrik Simko      Sol Bek     31
Jan Kalabiska     Sol Bek      35
Petr Reinberk     Sağ Bek     33
Vlas. Danicek     Önlibero    31
Milan Petrzela    Sağ Kanat    39
Libor Kozak       Santrfor    33

Fenerbahçenin Avrupa Ligindeki rakibinin Slovacko kadrosu şaşırttı Yaş ortalaması...