Fenerbahçe Fenerbahçe'nin Dzeko'ya yaptığı teklif ortaya çıktı! Transferde büyük avantaj

Fenerbahçe'nin Dzeko'ya yaptığı teklif ortaya çıktı! Transferde büyük avantaj

14.06.2023 - 09:32 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon için güçlü bir kadro kurmayı hedefleyen Fenerbahçe'de ilk hedef Edin Dzeko... Yıldız oyuncuya farklı teklifler olsa da sarı - lacivertliler transferde bir adım önde.

Fenerbahçenin Dzekoya yaptığı teklif ortaya çıktı Transferde büyük avantaj

2022-2023 sezonunu Süper Lig'de ikinci sırada tamamlayan ve Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Fenerbahçe'de yeni sezonun hazırlıkları başladı. Sarı-lacivertlilerde Jesus ile yollar ayrılırken yeni teknik direktörün kısa süre içinde resmen açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Transfer çalışmalarına erken başlayan Fenerbahçe ilk olarak Rangers'tan ayrılan Ryan Kent'i kadrosuna kattığını açıkladı. Fenerbahçe'de sıra Edin Dzeko transferine geldi. Sarı-lacivertlilerin Boşnak golcüye yaptığı teklif ortaya çıkarken Fenerbahçe'yi transferde öne çıkaran detay da belli oldu. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

GÜNDEM TEKNİK DİREKTÖR! BİRÇOK ADAY MASADA

Fenerbahçe’de artık tüm camia yeni teknik direktörün açıklanmasını bekliyor. Yeni sezon öncesi zamanın kısıtlı olması ve bir an evvel takım planlanmasının yapılabilmesi için bu hafta içerisinde yeni ismin açıklanması isteniyor.

Başkan Ali Koç ve yönetimin önünde birçok yerli-yabancı teknik direktör adayı bulunuyor. Başkan Ali Koç yabancı teknik direktörü öncelik olarak tutuyor. Bu konuda da Mircea Lucescu adı öne çıkıyor. 77 yaşındaki teknik direktörün Dinamo Kiev ile Haziran 2024’e kadar sözleşmesi olsa da Türkiye’ye gelmeye her zaman sıcak baktığı biliniyor. Ayrıca Ali Koç da Rumen hocayı yakıntan tanıyor ve başarılarını biliyor. Ancak Lucescu’nun ilerleyen yaşı ve bu sezon Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev ile oynanan maçlardaki tutumu taraftarların tepkisini çekiyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Dzekoya yaptığı teklif ortaya çıktı Transferde büyük avantaj

ÖNE ÇIKAN İSİM MONTELLA

Yabancı hoca adayları arasında bir diğer öne çıkan isim de Vincenzo Montella oldu. Adana Demirspor ile yollarını resmen ayıran İtalyan çalıştırıcı da listede yer alıyor.

Yerli teknik direktör adayı olarak ise en çok konuşulan isim Abdullah Avcı. 2021-22 sezonunda Trabzonspor’la şampiyonluk yaşayan ve 2 Süper Kupa kaldıran Avcı’nın Süper Lig için çok deneyimli bir isim olduğu, gelecek sezon mutlaka şampiyon olmak isteyen Fenerbahçe’de baskıyı taşıyabileceği belirtiliyor.

Sarı-lacivertlilerin 17 Haziran’da yapılacak Olağan Mali Genel Kurul’a kadar teknik direktör işini bitirmek istediği vurgulanıyor.

Fenerbahçenin Dzekoya yaptığı teklif ortaya çıktı Transferde büyük avantaj

İLK TRANSFER RYAN KENT

Önümüzdeki sezon Türkiye'de tüm kupaları kazanmak ve Avrupa'da başarılı olmak isteyen Fenerbahçe, Türkiye Kupası zaferinin ardından ilk transferini resmen açıkladı. Sarı-Lacivertliler, listesindeki isimlerden biri olan ve Rangers ile sözleşmesi sona eren Ryan Kent'i kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Kent'le 4 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağlandığı, resmi sözleşmenin oyuncunun sezon başı kampı için Türkiye'ye geldiğinde yapılacak sağlık kontrollerinin ardından imzalanacağı belirtildi.

Fenerbahçe'ye bedavaya gelen İngiliz yıldızın, Türkiye'de alacağı para belli oldu. Alınan bilgiye göre 26 yaşındaki futbolcuya, bonuslarla birlikte senelik 2 milyon Euro civarında bir maaş verileceği öğrenildi.

Fenerbahçenin Dzekoya yaptığı teklif ortaya çıktı Transferde büyük avantaj

DZEKO BOMBASI! MENAJERİ DAVET EDİLDİ

Enner Valencia'nın ayrılmasının ardından forvet pozisyonuna dünyaca ünlü Edin Dzeko'yu düşünen Kanarya, oyuncunun menajeri Alessandro Lucci'yi İstanbul'a davet etmişti. Aynı zamanda teknik direktör Vincenzo Montella'nın da menajeri olan Lucci'ye, Dzeko teklifi bu görüşmede yapıldı.

TEKLİF ORTAYA ÇIKTI!

Inter'le kontratı biten Boşnak golcüye, 2 yıllık sözleşme karşılığında imza parası hariç, senelik 4.5 milyon Euro teklif edildi. İtalya'da yıllık 9.5 milyon Euro (Vergiler dahil, neti 5 milyon Euro civarında) kazanan tecrübeli forvetin menajerinin, düşünmek için süre talep ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Dzeko'nun, önümüzdeki hafta Kanarya'ya olumlu yada olumsuz bir dönüş yapacağı tahmin ediliyor. Deneyimli oyuncuya, ABD ve Orta Doğu'dan da ciddi teklifler geldiği ancak şu an için Avrupa'dan ayrılmayı pek düşünmeği konuşuluyor.

Fenerbahçenin Dzekoya yaptığı teklif ortaya çıktı Transferde büyük avantaj

2021'DE INTER'E GELDİ

Bosna Hersek’in Zeljeznicar takımında yetişen ve Alman ekibi Wolfsburg’da yıldızı parlayan Dzeko, 2011’de 37 milyon Euro’ya Manchester City’ye satıldı. 2015’te kiralık gittiği Roma’ya 2016’da bonservisiyle katılan tecrübeli golcü, 2021’de 2.8 milyon Euro’ya Inter’e transfer oldu.

Milano kulübünde bu sezon 52 resmi maça çıkan Dzeko, 14 gol attı, 5 asist yaptı. 37 yaşında ve 1.93 metre boyundaki Dzeko’dan olumsuz yanıt gelmesi durumunda Fenerbahçe yönetimi en az onun kalitesinde net bir santrfor Transfer etmeye kararlı.

Yazarlar