Fenerbahçe Fenerbahçe'nin forvet transferi için tarih verdi! 'Jesus onay verdi, gelmek istiyor'

Fenerbahçe'nin forvet transferi için tarih verdi! 'Jesus onay verdi, gelmek istiyor'

16.08.2022 - 16:05 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 6-0 mağlup ederek moral bulan Fenerbahçe'de sıcak transfer gelişmeleri yaşanıyor. Forvet konusunda ciddi girişimde bulunan sarı-lacivertli kulübün son durumunu canlı yayında Senad Ok değerlendirdi. Golcü futbolcunun Fenerbahçe'ye gelmek istediği aktarılırken transfer için tarih verildi. Takımdan ayrılması beklenen yıldız isim için ise bonservis rakamı belli oldu.

Süper Lig'de Kasımpaşa ile karşılaşan Fenerbahçe sahadan 6-0 galip ayrıldı. Sarı-lacivertli ekip bir yandan Avusturya Wien'e hazırlanırken bir yandan transfer çalışmalarını son hızla sürdürüyor. Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertli gündem ile ilgili merak edilen soruları Nergis Aşkın'ın sunduğu Skorer youtube canlı yayınında yanıtladı.

Haberin Devamı

"JESUS'UN OYNATMAK İSTEDİĞİ OYUN PLANI BU"
Bir daha Ümraniye gibi bir orta saha ile çıkmayacağını biliyorduk. Arao'nun yerine Zajc'ı koyması önemliydi. Jesus orta sahayı çok çabuk geçip doğrudan kaleye gitmek istiyor. Birinci, ikinci gol, kırmızı kart savunmadan hücuma geçilirken geldi. Jesus'un oynatmak istediği felsefeyi gördük. Oyuncular değişecektir. Mert Hakan, İrfan, Alioski, Pedro gelecek ama ana oyun planı bu.

"İDDİA EDİYORUM KOLAY KAYBETMEZ"
Adana Demirspor maçından sonra daha net konuşabiliriz. Ümraniye maçı gibi oynarsa olmaz. Her maç Kasımpaşa gibi bir oyun mümkün değil tabi. Ümraniye maçında bir kişi eksik gibi oynadı orta sahada. ben iddia ediyorum Arao-İsmail, Arao-Zajc, Arao-Crespo bu ikililer savunma dörtlüsü önünde olduğu sürece Fenerbahçe kolay kolay pes etmez, kaybetmez.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin forvet transferi için tarih verdi Jesus onay verdi, gelmek istiyor

Emre Mor dünyaya şanslı geldi yetenek olarak ama üzerine çok koyamadı. Ümraniye maçında iki üç kişinin arasına girdi gol yediriyordu. Dünkü maç tam onun modundaydı. Rakip kapalı olduğunda basit oynamalı.

"ZAJC SABRETTİ FORMAYI ALDI"
Fenerbahçe'ye Kruse gelmişti, kamptaydı. Zajc'a sordum ne olacağını, senin bölgen diye. O da "Kruse oynacak benim mevkimde" dedi. Sabretti, formayı aldı. Kaç yıldır Fenerbahçe, bu adam sürekli yedek sonradan formayı alıyor. Çok faydalı bir oyuncu.

Fenerbahçe'ye her zaman golcü lazım. Vedat Muriqi ikinci golcü olarak geldi ve yarım sezon oyandı. En son hatırladığım Sow, Niang var.

"ARDA SONRADAN GİRMESİNE RAĞMEN..."
Arda Güler bu dakikadan sonra niye oyuna giriyorum demedi. 17-18 yaşında bir çocuk çok büyük bir ilgi alaka görüyor. 4-0'dayken giriyor oyuna. Arda onu kendine katma değer olarak çevirdi. Golünü herkes Messi ile karşılaştırarak veriyor Türkiye'de Avrupa'da. Maç sonu Jesus'un yaklaşımı da güzel. Alex mesaj paylaştı. Arda'nın oyun tarzı ile Jesus'un oyun tarzı arasında farklılıklar var. Arda'nın topsuz oyunda öne baskı yapması, kaleciye gitmesi lazım. Bunları geliştirmesi lazım. Arda'nın sadece topla oynaması değil bunlar kritik. Biraz sabretmek lazım.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin forvet transferi için tarih verdi Jesus onay verdi, gelmek istiyor

"MAXİ GOMEZ TRANSFERİ SÖRLOTH'A GÖRE DAHA YAKIN"
Sörloth gündemde ama ben Maxi Gomez'in daha yakın olduğunu düşünüyorum. Sayın Ali Koç'un belirttiği fırsat transferlerinden biri Gomez. İlk transfer için gidildiğinde 15 denildi. Sonra 12 denildi. Gomez'in Valencia'ya 5 milyon euroluk bir maliyeti var. İspanyollar forvet hattını değiştirmek istiyor. Fenerbahçe transfer için bekliyor. Ağustos'un sonuna kadar beklediğinde o 12 milyonlar 9'a düşüyor. Ben 10 milyon euronun altına düşeceğini ön görüyorum.

"JESUS GOMEZ'E ONAY VERDİ"
"Jesus Sörloth'a sıcak bakmıyor. Jesus, Maxi Gomez'e onay verdi transfer için. Valencia elden çıkarmak istiyor ve Fenerbahçe bunu biliyor. Kiralık artı satın alma opsiyonu bile gündeme gelebilir. Gomez de bu transferi istiyor, gelmeye sıcak bakıyor.

"Gomez, son iki sezon toplam 12 gol atmış. İstatistik, çoğu zaman doğruyu göstermez. Keşke senede 15-20 gol atsaydı ama o zaman da alamazdın. Hem La Liga'da 20 gol atsın hem bu paraya al, olmaz."

"SZALAİ İÇİN 2-3 KULÜP TALİP OLDU"
Luan Peres, Szalai gideceği için alındı. 15 milyon eurodan aza gitmez. Almanya'dan Wolfsburg ve İtalya'dan talipler var. Yakında netleşecek transfer. Samatta gidiyor.

Haberin Devamı

"BATSHUAYI GÜNDEME GELDİ AMA ÇOK DÜŞÜK BİR İHTİMAL"
Batshuayi ve Aboubakar ile ilgili iddialar var. Batshuayi gündeme geldi, doğru. Çok çok düşük ihtimal şu anda. Kimse olmazsa gidilecek bir isim. Aboubakar hocanın önceliği değil.

ŞAMPİYONLUK İDDİASI
Takımda fazla Brezilyalı olması bence avantaj. Hoca da bilerek Brezilyalı oyuncuları seçiyor, dil probelmi yaşamıyor. Fenerbahçe'nin elinde şampiyon olabilecek bir düzen, bir kadro ve şampiyon yapabilecek bir hoca var. Dinamo Kiev maçı ölçüdür, ilk maçta taş gibi oynadı. Doğru strateji ile çıktığında Fenerbahçe'nin panik yapmasına gerek yok. Bu yarışı sonuna kadar kovalayacağını düşünüyorum

Şampiyonluk yolunda o psikolojiyi yönetmek de önemli. Taraftar hocayı istedi tamam, golcüyü istedi olmadı şu ana kadar. Ümraniye maçında Jesus hata yapıyor taraftar Ali Koç'a dönüyor "Golcü olsaydı şöyle olurdu" diye. Keşke daha erken alsaydı. Pedro iyi bir isim ama Jesus markasında, denginde bir forvet bekleniyor. Bunun sıkıntısı çekiliyor. Jesus geldi insanlar kombine için stat önünde yattı. Yılların da birikimi var.

Haberin Devamı

"BERISHA'NIN FARKLI PROBLEMLERİ VAR"
Berisha'nın biraz farklı problemleri var. Mental olarak çok yıprandığını düşünüyorum. Biraz özgüvensiz, dağılmış ve geçen sezonu yaşıyor.

Jesus'un geldiğinde elinde kağıt üzerinde 5 golcüsü, misal olarak 100 milyon parası vardı. Doğal olarak forvetlerden olabildiğince verim alıp diğer bölgelere yönelmek istedi. Başlangıçta daha öncelikli yerlere yöneldi. Gerçek anlamda Fenerbahçe'nin forvet olsaydı Kiev'i elemişti.

"İRFAN'IN YERİ GARANTİ Mİ?"
Burak Kapacak'ın da zamanı gelecek. Çok oyuncu var. Takım iyi olsun, sistem otursun hepsine sıra gelecek. İrfan'ın yeri garanti mi değil mi diye konuşuyoruz. Mert Hakan girer bu kadroya. Tam hocanın istediği futbolcu. İrfan'ın önde baskı yapması lazım.

"SERDAR, JESUS İÇİN ÖNCELİK DEĞİL"
Serdar Dursun hocanın planlarında öncelik değil ama ayrılacağını düşünmüyorum. Taraftar da seviyor. Yerli oyuncu olarak çok değerli.