Fenerbahçe Fenerbahçe'nin mücevherleri Edin Dzeko ve Dusan Tadic! Kusursuz saat gibi

Fenerbahçe'nin mücevherleri Edin Dzeko ve Dusan Tadic! Kusursuz saat gibi

06.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü yıldızları Edin Dzeko ve Dusan Tadic ilerleyen yaşlarına rağmen şapka çıkarılacak performanslar sergiliyor. Sakatlık nedir bilmeyen müthiş ikili hem sahada hem de saha dışında takıma liderlik yaparken, takım arkadaşlarına da örnek oluyor.

Fenerbahçenin mücevherleri Edin Dzeko ve Dusan Tadic Kusursuz saat gibi

Edin Dzeko ve Dusan Tadic, Fenerbahçe’ye hem sahada hem de saha dışında liderlik yapıyor. Dünyaca ünlü oyuncular, şampiyonluk yolunda takımın en önemli isimleri oldu. Oyunu inşa eden tecrübeli ikili saha içi performanslarıyla takımı sırtladı.

Haberin Devamı

Dzeko ve Tadic yaşları sebebiyle fiziksel olarak düşüş yaşadıklarında eleştiri de almıştı. Ancak bu isimler kendilerinden genç birçok takım arkadaşından çok daha iyi fiziksel duruma sahip. Hatta takımın en iyileri arasında yer alıyorlar.

DÜZENLİ FITNESS PROGRAMI

Deneyimli oyuncular bu sezon hiç sakatlanmadı. Dzeko sadece Galatasaray derbisi olduğu için Kayseri maçında dinlendirildi. Tadic ise sakatlanmadığı gibi bir idman bile kaçırmadı. Son derece profesyonel yaşayan ikili; yeme, içme ve uyku saatlerini maç takvimine göre belirliyor.

Ayrıca her antrenman sonrası fitness çalışması yapıyorlar. Dzeko ve Tadic’i gören takım arkadaşları onları örnek alıyor. Birçok futbolcu yaşam tarzlarını değiştirirken özel fitness çalışmaları yapmaya başladı.

Haberin Devamı

MAÇ AYRIMI YAPMIYORLAR

Ayrıca iki isim sakatlık önleyici antrenmanlar yaparak risklerin önüne geçiyor. Bunun yanı sıra her maçta oynamak istiyorlar. Kupa, lig, Avrupa gibi ayrımları yok. Futbolu çok sevmelerinin yanı sıra kendi ritimlerini korumayı amaçlıyorlar.

Gollerdeki en büyük paya sahip olan ikili iddia edildiği gibi ciddi bir fiziksel düşüş yaşamadı. Bu zaten ölçümlerde de görülüyor. Birçok futbolcu sakatlanırken, ilerleyen yaşlarına rağmen Dzeko ve Tadic kusursuz saat gibi çalışmaya devam ediyor.

AYAK FARKIYLA DJIKU

Sarı-lacivertli takımda ciddi bir forma rekabeti yaşanıyor. Bu rekabet özellikle savunmada fazlasıyla hissediliyor. Stoper hattında Çağlar’ın forması garanti gibi. Milli oyuncunun yanındaki isim sürekli değişiyor. Becao, Djiku, Bonucci ve Serdar Aziz forma için yarışıyor. Sakatlığını atlatan Becao son maçta cezalı Djiku’nun yokluğunda iyi bir performans ortaya koydu. Becao’nun olumlu futbolu ardından rekabet daha kızıştı.

İsmail Kartal savunmadaki forma rekabetinden bir hayli memnun. Çünkü bu durum ihtiyaç halinde rotasyon yapmayı kolaylaştırıyor. Çağlar’ın yanında oynayacak isim konusunda Djiku bir adım önde görünüyor. Becao ile kıyaslandığında fark olarak ayağı daha iyi olan Ganalı stoperin hafta sonu ilk 11’e dönmesi bekleniyor. Union Saint Gilloise deplasmanında stoper hattında yer alacak isimler ise bugünkü idmandan sonra netleşecek.

Yazarlar