Fenerbahçe Fenerbahçe'nin rakibi Dinamo Kiev'de sıkıntılı süreç!

Fenerbahçe'nin rakibi Dinamo Kiev'de sıkıntılı süreç!

05.09.2022 - 10:13 | Son Güncellenme:

Avrupa Ligi B Grubu'nda temsilcimiz Fenerbahçe ile aynı gruba düşen ve perşembe günü Kadıköy'e gelecek olan Dinamo Kiev sıkıntılı bir süreçten geçiyor.

Fenerbahçenin rakibi Dinamo Kievde sıkıntılı süreç

Temsilcimiz Fenerbahçe ile 2'nci kez eşleşen Dinamo Kiev sıkıntılı günlerden geçiyor. Ukrayna ekibi Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Fenerbahçe'yi eleyerek sezona iyi başlamıştı. Fakat daha sonra işler yolunda gitmedi. UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda Sarı-Lacivertliler ile eşleşen Kiev, bu hafta İstanbul'a gelecek.

Haberin Devamı

DİNAMO KİEV ELEDİ

Fenerbahçe geçtiğimiz sezonu Spor Toto Süper Lig'de ikinci sırada tamamlamıştı. Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Dinamo Kiev'le karşı karşıya gelmiş ve tur atlayan taraf Ukrayna temsilcisi olmuştu. Dinamo Kiev'e elenen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde Slovacko ve Austria Wien'i geçip, gruplara kalma başarısı gösterdi.

Fenerbahçenin rakibi Dinamo Kievde sıkıntılı süreç

KİEV, BENFİCA'YA ELENDİ

Ukrayna temsilcisi, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Benfica ile eşleşti. İlk maçta 2-0 yenilen Kiev, ikinci maçta da 3-0'lık skorla mağlup ayrıldı. Yenildikten sonra UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna gruplardan devam etme hakkı elde etti.

AYNI GRUBA DÜŞTÜLER

UEFA Avrupa Ligi'nde kura çekimi heyecanı İstanbul'da yaşandı. Sarı-lacivertliler ile Dinamo Kiev aynı grupta yer aldı. Fenerbahçe ve Dinamo Kiev'in yer aldığı B grubunda diğer takımlar Rennes ile AEK Larnaca oldu.

Haberin Devamı

MERT HAKAN'DAN 'MERHABA'

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mert Hakan Yandaş, UEFA Avrupa Ligi grup kuraları çekilmesinin ardından sosyal medya hesabından çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. Austria Wien maçında klas bir gole imza atan deneyimli futbolcu, Twitter'dan grupta yer alan takımları paylaşırken, Dinamo Kiev'in yanına 'merhaba' emojisi attı. Bu paylaşım adeta beğeni yağmuruna tutuldu.

“Dinamo Kiev maçı boğazımda düğüm gibi kaldı”

Fenerbahçe'nin tecrübeli teknik direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev hakkında konuşmuştu. Portekizli teknik adam, “Ben her zaman takımımdan daha fazla gol atmasını isterim. 2 attıysak 3, 3 attıysak 4 gol isterim. Oyunculara bu mentaliteyi aşılıyorum. Her zaman böyle olacak diye bir şey yok. Bazı anlarda skoru kontrol etmeyi bilmeniz gerekmekte. Bu da futbolun bir parçası. Kiev ile tekrar eşleşme ihtimali var. Onlarla karşılaştığımızda çok az bir süremiz vardı. İkinci maçı 10 kişi oynadık. O maç boğazımda düğüm gibi kaldı. Onlarla tekrar oynamak isterim” diyerek sözlerini noktaladı.

Fenerbahçenin rakibi Dinamo Kievde sıkıntılı süreç

LİGDEKİ KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Fenerbahçe'nin rakibi Dinamo Kiev ligde sıkıntılı bir süreç geçiriyor. İlk maçta Dnipro'ya 3-0 mağlup olan Ukrayna ekibi, 2. maçında da Zorya takımına 3-2 yenildi ve ikide sıfır çekti. Kiev ligde 0 puan ile 15. sırada. Dinamo Kiev'in teknik direktörü Lucescu, bulundukları durumun 'çok zorlu' olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı