Fenerbahçe Fenerbahçe'ye transfer piyangosu! Ayrılık kararı

Fenerbahçe'ye transfer piyangosu! Ayrılık kararı

02.08.2023 - 19:07 | Son Güncellenme:

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, gelecek sezon transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-lacivertli ekibin uzun süredir listesinde olduğu yıldız futbolcu hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Söz konusu oyuncunun mevcut kulübü ile yollarını ayıracağı öğrenildi.

Fenerbahçeye transfer piyangosu Ayrılık kararı

Gelecek sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe, transfer çalışmalarını hızlandırdı. Ryan Kent, Edin Dzeko, Dusan Tadic gibi yıldızları kadrosuna katan sarı-lacivertli ekipte yeni bir gelişme yaşandı. Süper Lig devinin uzun süredir transfer listesinde yer alan yıldız futbolcu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu oyuncu, mevcut kulübü ile yolları ayıracağı öğrenildi.

Haberin Devamı

TAKIMA YILDIZ İSİMLER KATILDI

Transferin hareketli takımı Sarı-Lacivertliler art arda bombaları patlatmıştı. Ryan Kent ile döneme hızlı bir giriş yapan ardından transferi zor gözüken Edin Dzeko'yu açıklayan ve Boşnak yıldızı kampa yetiştiren Fenerbahçe, Alexander Djiku ve Umut Nayir'i de duyurmuştu. Djiku transferinde Beşiktaş'tan hızlı davranan Kanarya asıl hamleyi Dusan Tadic'le yaptı.

Beşiktaş'ın da çok istediği ve bir süredir pazarlıklarını sürdürdüğü Sırp hücumcuyu bir anda Fenerbahçe kaptı. Ön hattını büyük oranda oluşturan Sarı-Lacivertliler savunmaya da Rodrigo Becao transferini gerçekleştirdi. Kısa bir süre sonra da Galatasaray altyapısından yetişen ve Marsilya'da aradığını bulamayan 19 yaşındaki Bartuğ Elmaz'a imza attırıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye transfer piyangosu Ayrılık kararı

AYRILIKLAR YAŞANDI

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen isimlerle yollar ayrıldı. Sarı-lacivertlilerde Bruma, Portekiz ekibi Braga'da kaldı. Augsburg, Mergim Berisha'nın bonservisini 4 milyon euro karşılığında aldı.
Süper Lig devinde Mbwana Samatta, PAOK'un yolunu tuttu. Genç file bekçisi Ertuğrul Çetin, Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'ne kiralandı. 20 yaşındaki santrfor Tiago Çukur ise Belçika 2. Lig ekiplerinden Beveren'e geçici olarak imza attı. Sözleşmeleri sona eren Enner Valencia ve Dimitris Pelkas da sarı-lacivertlilere veda etti. Kadroda düşünülmeyen Mbwana Samatta'nın yeni durağı PAOK oldu. Macar stoper Attila Szalai, Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'a transfer oldu.

MERT MÜLDÜR İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Kadrosundaki yabancı sayısı nedeniyle yerli oyuncu transferi de planlayan Fenerbahçe, Mert Müldür transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-lacivertli ekip, genç futbolcuyu resmi sözleşme için İstanbul'a getirdi.

Fenerbahçeye transfer piyangosu Ayrılık kararı

MIHA ZAJC'A YENİ SÖZLEŞME

Fenerbahçe, 2018-2019 sezonundan bu yana takımda forma giyen Miha Zajc ile 3 yıllık yeni sözleşme imzalamak üzere anlaşmaya varıldığını da duyurdu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde:
"2023-2024 sezonu yapılandırmasını sürdüren Profesyonel Futbol Takımızda; 2018-2019 sezonundan bu yana formamızı giyen oyuncumuz Miha Zajc ile 3 yıllık yeni sözleşme imzalamak üzere anlaşmaya varılmıştır.

Haberin Devamı

KARL TOKO EKAMBİ İÇİN AYRILIK GELİŞMESİ

Fenerbahçe'nin uzun süredir transfer listesinde olan Karl Toko Ekambi için yeni bir gelişme yaşandı. L'Equipe'te yer alan habere göre, Lyon, Southampton'dan Duje Caleta-Car'ı kadrosuna katacak. Fransız ekibinin, Hırvat savunma oyuncusu için 5 milyon euro ödeyeceği ve Caleta-Car'ın 4 yıllık sözleşmeye imza atacağı aktarıldı.

Fenerbahçeye transfer piyangosu Ayrılık kararı

MAAŞ BÜTÇESİ İÇİN AYRILIK

Bu gelişmenin ardından Lyon'un maaş bütçesi nedeniyle Karl Toko Ekambi ile yollarını ayıracağı belirtildi. 30 yaşındaki Karl Toko Ekambi'nin adı, Fenerbahçe dışında bazı Suudi Arabistan ekipleriyle de anılıyor.

KARL TOKO EKAMBİ KARNESİ

Karl Toko Ekambi, 14 Eylül 1994 yılında Paris, Fransa'da dünyaya gelmiştir. Kamerun uyrukludur ve Kamerun Milli Takımı'nda oynamaktadır. Milli forma ile 55 maçta 13 gol atmıştır. Sol kanat oynamaktadır ve 182 cm boyundadır. Paris FC'de futbol hayatına başlamıştır. Angers, Sochaux, Villarreal, Lyon, Rennes gibi ekiplerde oynamıştır. 417 maça çıkmış, 139 gol 45 asist üretmiştir.

Haberin Devamı

2020-21 sezonunun başında 11.5 milyon Euro'ya Villarreal'den Lyon'a transfer olan Ekambi, geçen sezonun ikinci yarısını Rennes'de kiralık geçirmişti. 30 yaşındaki Kamerunlu yıldız geçtiğimiz sezon da Lyon'dan ayrılarak Rennes'e 1.5 milyon Euro karşılığında kiralandı.

Lyon ile sözleşmesinde son senesine giren Ekambi, sol kanat ve forvet pozisyonlarında oynayabiliyor. 1,82 boyundaki oyuncu Lyon kariyerinde 114 maçta 38 gol atarken 18 de asist yapma başarısı gösterdi.

Fenerbahçeye transfer piyangosu Ayrılık kararı

Yazarlar