Fenerbahçe FENER'DEN KORKMUYORUZ

FENER'DEN KORKMUYORUZ

25.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet’e özel açıklamalar yapan Alman çalıştırıcı, Fenerbahçe’nin, Avrupa’da tanınan büyük bir kulüp olduğuna dikkat çekti, “Ancak biz de ofansif futbol oynamak isteyen, iyi bir takımız. İki maçta da oyuncularıma çok güveniyorum. Sahamızda gol yemeden elde edeceğimiz bir galibiyet bize turu getirebilir” dedi

FENERDEN KORKMUYORUZ

ÖZEL RÖPORTAJ - SERDAR SARIDAĞ / FOTOĞRAFLAR - CENGİZ MALGIR

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Red Bull Salzburg, Türkiye’den bakınca, “çantada keklik” gibi görünse de tüm hesaplarını tur için yapıyor. Kırmızı-beyazlı takımın önceki gün kendi tesislerinde yaptığı antrenmanı yerinde takip ederken, hem Teknik Direktör Roger Schmidt ile hem de oyuncularla sohbet ettik.
46 yaşındaki Alman teknik adam Schmidt, Fenerbahçe’yi, “büyük bir takım, büyük bir kulüp” olarak tanımladı. Red Bull Salzburg’un başında 2. yılını geçiren Schmidt, sarı-lacivertli rakiplerini eleyerek Şampiyonlar Ligi’nde yola devam etmek istediklerini dile getirdi.
Deneyimli çalıştırıcı, “Fenerbahçe, Avrupa’da tanınan büyük bir takım. İlk maçı sahamızda oynamamız bana göre büyük bir avantaj. Çünkü kendi evimizde gol yemeden elde edeceğimiz bir galibiyet bize turu getirebilir. İstanbul’a mutlaka skor avantajıyla gitmeliyiz” dedi.
Avusturya’da liglerin geçtiğimiz hafta başladığını hatırlatan Roger Schmidt bu durumun da kendileri için avantaj oluşturduğunun altını çizdi. Alman teknik patron, “Fenerbahçe maçı öncesinde kendi ligimizde iki sınava çıkmış olacağız. İlk hafta Wiener Neustad’ı deplasmanda farklı bir skorla yendik. Bu galibiyet takım üzerinde olumlu bir etki yarattı. Fenerbahçe geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final oynamıştı ama çok daha farklı bir kimlikle karşımıza çıkacak. Rakibimiz hücuma daha fazla önem veren bir takıma dönüştü ve önemli oyunculara sahipler. Ancak biz de hızlı ve ofansif futbol oynamak isteyen bir takımız. Oyuncularıma her iki maçta da çok güveniyorum. Çünkü biz de çok etkili oyunculara sahibiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Türkleri tanırım’
Schmidt, Salzburg’da ve İstanbul’da oynanacak maçlarda atmosferden etkilenmeyeceklerini de savundu. Tecrübeli teknik adam, “Kendi sahamızda oynayacağımız maçta bile Türk seyirciler daha fazla olabilir. Sonuçta ben bir Almanım ve Türkler ile birlikte yaşamış birisiyim. Aynı şekilde takımımda Türklerle iç içe olmuş oyuncularım var. Baskıdan etkilenmeyiz. Bu konuda bir endişemiz bulunmuyor. Hafta sonu lig maçımız var. Önce o maçı kazanmalıyız. Fenerbahçe karşısına üst üste iki maç kazanarak çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kampl da iddialı
Slovenyalı orta saha oyuncusu Kevin Kampl antrenmanın ardından tur şanslarını değerlendirdi. Wiener Neustadt’la geçen hafta oynadıkları lig maçında 2 gol atarak lige iyi bir başlangıç yapan Kampl, “Yaptığımız antrenmanı siz de izlediniz. Herkes son derece hırslı ve heyecanlı. Fenerbahçe’ye karşı turu geçersek benim için sürpriz olmaz çünkü biz çok iyi bir takımız” diyerek, Fenerbahçe’ye gözdağı verdi.

İşte o adam!

Salzburg ziyaretimiz sırasında Schalke ile geçtiğimiz günlerde oynadıkları hazırlık maçında tam 65 metreden müthiş bir gol atan Martin Hinteregger’le de konuşma fırsatı bulduk. Stoperde görev yapan 20 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe maçına büyük önem verdiklerinin altını çizerek, “Kesinlikle turu geçmek için mücadele edeceğiz. Biz iyi bir takımız. Benim gol atmam önemli değil. Biz turu geçelim de golleri kim atarsa atsın” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

"Hinteregger 65 metreden avladı!" İZLEYİN

SALZBURG KÜNYESİ
Ülke: Avusturya,
Kuruluş: 1933
Stat: Red Bull Arena
Kapasite: 32.000
Başkan: Georgios
Esplandatkoulos
Teknik Direktör:
Roger Schmidt

Yazarlar