Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Çocukluğumuzda şapkadan tavşan çıkaran, abra kadabraları heyecanla izlerdik. Şimdi günümüzde de bu abra kadabra işlemini sevgili kulüp başkanlarımız ve üst seviyedeki yöneticiler yapıyor.
Sevgili taraftarlarımız birazdan diyerek şapkanın içine ellerini sokup çıkarıyorlar. Hakikaten biraz sonra sevimli bir tavşan dudaklarınızı uçuklatacak milyon dolar ve eurolarla kürsüye çıkıyor.
Spor endüstrisi işte bu şapkadan çıkan tavşanlarla bir anlamda futbolcularla besleniyor. Bu milyon dolarlarla gözleri kamaşan birçok genç ve yetiştiricileri kürsüye çıkabilmek için maalesef illegal yollara başvuruyorlar. Çünkü sporun hangi dalında olursa olsun bir defa kürsüye çıkarsanız köşeyi döndünüz demektir. Ahlak ve moral, amatörlükten profesyonelliğe dönüşürken yaralar almaktadır.
Ne yazık ki çok defa dünya çapındaki şampiyonlar bile daha sonra kürsüde kalabilmek için illegal yolları dener olmuşlardır. Moral ve ahlak bu sefer paraya değil şöhrete yenik düşmektedir. Kanaatimizce günümüzde globalleşen dünyada sporcuları yoldan çıkaracak birçok metod denenmektedir. Ve bizler bunları yalnızca gazetelerin spor sayfalarındaki haberlerle öğrenebiliyoruz. Ve dahasını da öğreneceğiz.