Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sana taraftarlığını bil desem belki kızarsın. Ama, buruk bir hakikati bilmende yarar var. Ne savaş, ne sulh yapıyorsun. Sadece spor seyrediyorsun. Gayen, sadece iyi bir oyun seyretmek olmalı. Bu işte yenmek de var, yenilmek de var demiyor muyuz? Öyleyse...
Ha diyeceksin ki ortada büyük bir sevgi var. Tamam göster sevgini. Medeni insan severken göz çıkarmaz ki. Alırsın eline flamanı. Alırsın yanına hanımını, kızını, oğlunu oturur yerine sallarsın bayrağını.
Hele hele takımın kazanırsa haykırır durursun sevgini. Ne meşale yakarsın, ne de etrafa zarar vermek için hır çıkarırsın. Hele hele yenilince, ortalığı kırıp dökmenin, yakmanın ne anlamı var. Futbol şurada kaç asırlık ki.
Bu arada demokrasi doğdu. İnsanlar medeni oldu. Sporla, sevgiyi, insan olmayı, sporla sağlıklı olmanın yolunu öğrendi. Bak hem futbolumuzda beyazı da var, siyahı da. Müslümanı da var hıristiyanı da.
Yani sporda farklı zevklerin cinsiyeti, cibiliyeti yok. Sporun ayrısı, gayrısı yok.
Spora, spor zevkine, ayrımcılık, düşmanlık sokmanın bu devirde anlamı kalmadı. Taraftarlığını böyle bil. İyi bir oyun seyret, mesut ol, çirkin olma.