Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yıllarca evvel üniversitede çalıştığımızda dünyadaki kongrelere katılmak istediğimizde karşımıza bir tahsisat hazretleri çıkardı. Yani tahsisat yok dendi mi, akan sular durur hudut dışına çıkamazdınız. Esasında bu tahsisat denilen ucube de nedense hemen hemen hiç olmazdı.
Üniversiter anlamda görgü ve müşahade önemli bir faktördür. Hiç unutmuyorum, İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi’nden bir grup öğrenciyi Salzburg Üniversitesi Spor Tesisleri’ne götürmüştük. O gün bugün bu çocuklar gördüklerini hala anlatırlar. Ve döndüklerinde işlerine daha bir başka moralle şevkle sarılmışlardı. Gördüklerinden daha iyisini yapabilmek için görmenin ve bilgi edinmenin sınırı yoktur. Ve öğrenci ve öğretim üyesinin bilhassa dış ülkede edindikleri görgü inanılmaz bambaşka bir kazançtır.
Şu anda Londra’da olimpiyatlar başladı. Düşünüyorum da üniversitelerin spor akademilerinden oyunlara katılan aktif sporcu ve idarecilerin dışında ne kadar spor akademi üyesi sadece görgü edinmek için bu oyunları izlemeye gönderilmiştir. Yoksa onların da önüne tahsisat hazretleri mi çıkmaktadır. Eğer 2020 olimpiyatlarına namzet isek üniversite spor akademilerindeki öğretim üyelerinin ve antrenörlerinin sık sık dünyada yapılacak spor faaliyetlerine gözlemci olarak gönderilmelerinin sayısız faydaları vardır. Bizce bu oyunlara aktif spor yapanların, sporu yaratanların katılması siyasilerin katılmasından çok daha önemli ve faydalıdır.