Dünya Kupası FIFA'dan devrim niteliğinde Dünya Kupası kararı! 2030'dan sonra devreye girecek

FIFA'dan devrim niteliğinde Dünya Kupası kararı! 2030'dan sonra devreye girecek

21.12.2022 - 20:04 | Son Güncellenme:

Katar'da oynanan ve Arjantin'in mutlu sona ulaştığı 2022 Dünya Kupası sonrası FIFA devrim gibi bir karar imza atıyor. Başkan Infantino'nun düşündüğü sistem 2030 Dünya Kupası'nda devreye girecek.

FIFAdan devrim niteliğinde Dünya Kupası kararı 2030dan sonra devreye girecek

Muhteşem bir finalle sona eren ve Arjantin'in şampiyonluğa ulaştığı 2022 Dünya Kupası sonrası FIFA devrim gibi bir karar imza atıyor. Başkan Infantino diğer Dünya Kupaları için radikal planlar yapıyor. İşte gelişmeler...

Haberin Devamı

3 YILDIZLI ARJANTİN
2022 Dünya Kupası’nda şampiyonluğu elde eden Arjantin Milli Takımı, 36 yıllık hasrete son verirken Katar’da unutulmaz bir dönem geçirdi. 1978 ve 1986’dan sonra 2022 Dünya Kupası’nı da kazanan Arjantin, 3. yıldızını resmen taktı. Arjantin Futbol Federasyonu binası şampiyonluğa özel olarak kupa fotoğrafı ve 3 yıldız posteriyle donatıldı. Federasyonunun resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, ‘Evimizi yeniledik, evimiz şampiyonlara hazır’ notu düşüldü.

4 MİLYON İNSAN VARDI
2022 Dünya Kupası’nın şampiyonu Arjantin, ülkesine döndü. Katar’dan özel uçakla dönen Arjantin kafilesi gece yarısı başkent Buenos Aires’te çok ciddi bir kalabalık tarafından karşılandı.Üstü açık otobüsle havalimanından çıkan şampiyonlara Buenos Aires caddelerinde taraftarlar eşlik etti. Binlerce insan gece 02.00’den 04.00’a kadar takımla zafer turu attı. Gündüz saatlerinde de 4 milyon insan konvoylar eşliğinde şampiyonluk kutladı. Daha sonra takım da üstü açık otobüsle kutlamalara dahil oldu. Kaptan Lionel Messi, teknik direktör Lionel Scaloni ve futbolcular taraftarlarını Dünya Kupası ile selamladı. Ortaya tarihi görüntüler çıkarken futbolcular kalabalık nedeniyle alandan helikopterle ayrıldı.

Haberin Devamı

FIFAdan devrim niteliğinde Dünya Kupası kararı 2030dan sonra devreye girecek

TARAFTARLAR OTOBÜSE ATLADI
İki taraftar ise, kutlama yaptıkları köprünün altından geçtiği sırada milli takımın bulunduğu üstü açık otobüsün içine atladı. Taraflardan biri otobüsün içine düşerken, diğeri ise yere çakıldı. Taraftarın yere çakıldığı anlar ise diğer taraftarlar tarafından anbean kayıt altına alındı.

2026'YA 3 ÜLKE EV SAHİBİ OLACAK
2026 yılında düzenlenecek olan Dünya Kupası'na üç ülke ev sahipliği yapacak. Karşılaşmalar Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'da oynanacak.

ABD'de Seattle, San Francisco, Kansas City, New York, Atlanta, Dallas, Los Angeles, Houston, Boston ve Philadelphia, Meksika'da Monterrey, Guadalajara ve Mexico City, Kanada'da ise Vancouver ve Toronto maçlara ev sahipliği yapacak.

48 TAKIMLA OYNANACAK
Dünya Kupası'dan takımlar, yıllardır dörderli takımlı sekiz grupta mücadele ediyordu. Bu turnuvada grup sayısı dörde düşerken, takım sayısı ise 48'e çıkacak. Dünya Kupası'dan takımlar, yıllardır dörderli takımlı sekiz grupta mücadele ediyordu. Bu turnuvada grup sayısı dörde düşerken, takım sayısı ise 48'e çıkacak. Takımlar, 12 takımlı dört grupta mücadele edecek. 33 gün sürecek turnuvada 104 maçın oynanmasi bekleniyor.

Haberin Devamı

DÜNYA KUPASI İÇİN 3 YILDA BİR PLANI
İngiliz basınında çıkan haberlere göre, FIFA patronu Gianni Infantino Dünya Kupası'nı 3 yılda bir düzenlemeyi hedefliyor. 2030 yılına kadar bütün Dünya Kupalarının genel programları yürürlükte olduğu için değişiklik daha önceden yapılamıyor. Federasyonların bu plana nasıl tepki vereceği henüz belli değil.

GELİRDE BÜYÜK ARTIŞ BEKLENTİSİ
Geçtiğimiz yıl FIFA, 2 yılda bir Dünya Kupası düzenlenmesini konuşmak için bir zirve düzenlemişti. Bu zirvede UEFA ve CONMEBOL üyeleri plana karşı çıktı. Diğer tarafta Afrika Futbol Federasyonu bu planı desteklemişti.

4 yılda bir düzenlenen Dünya Kupası'nda elde edilen gelirin 5.3 milyar sterlin olduğu ve eğer 2 yılda bir Dünya Kupası yapılırsa ve takım sayısının 48'e çıkmasıyla birlikte bu rakamın 8.3 milyar sterline kadar çıkacağı delegelere iletilmişti. Ayrıca kesin olmamakla birlikte FIFA, bu organizasyondan elde edilecek gelirlerden her bir ulusal federasyona 12.1 milyon sterlin dağıtmayı planlıyordu.

Haberin Devamı

Infantino daha öncesinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu Dünya Kupası'ndan ve dört takımlı grupların başarısından sonra, ister üçlü ister on altı grup, ister dörtlü on iki grup yapalım, konuyu yeniden ele almalı veya en azından yeniden tartışmalıyız."

Yazarlar