Skorer FİLEDE İLK SMAÇ

FİLEDE İLK SMAÇ

05.10.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

FİLEDE İLK SMAÇ

FİLEDE İLK SMAÇ





Erken mesai
TÜRKİYE’NİN kulüpler bazında Avrupa’da en başarılı branşı olmayı sürdüren voleybol, bu sezon bayanlar Avrupa şampiyonası ve erkekler Avrupa Kupası grup eleme 2. devre maçlarının ülkemizde yapılacak olması nedeniyle erken start alıyor. Bayanlarda Bolu Gentaş, erkeklerde İllerbankası, Kolejliler ve Türk Telekom’un maratondan çekildiği liglere, ilk kez katılacak olan bayanlarda Şanlıurfa Gençlik, erkeklerde de Rize Fındıklı ayrı renk katacak.

11 Rus var
ÜÇ büyük kulübün "devam" kararı almasıyla yeniden güç toplayan ligde 14 bayan, 13 erkek takımı mücadele edecek. Zorlu maratonda 249 Türk sporcunun yanı sıra 17’si bayan toplam 39 yabancı ter dökecek. Rusya 11 temsilci ile yine en fazla sporcu gönderen ülke konumunda bulunuyor. Bu ülkeyi 8 sporcu ile Bulgaristan izliyor. Ligde 5 Ukrayna, 4 Letonya, 2’şer Azeri, Gürcü, 1’er Polonya, Slovenya, Yugoslav, Hırvat, Macar ve Kazak görev yapacak.

Müthiş yarış
2002 - 2003 sezonu bayanlarda yine geçen sezonun şampiyonu Eczacıbaşı ile Vakıfbank Güneş Sigorta arasındaki müthiş rekabete sahne olacak. Erkeklerde ise şampiyonluk yarışının Arçelik, Ankara SSK, Ziraatbank ve geçen sezon mutlu sona ulaşan Erdemirspor arasında geçmesi bekleniyor. Bu takımlardan bayanlarda Eczacıbaşı, Vakıfbank Güneş Sigorta, erkeklerde de Erdemirspor ve Ankara SSK, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde de ter dökecekler.

FEDERASYON Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Can, yeni sezonda voleybolda daha başarılı bir çizgi yakalamaya çalışacaklarını söyledi. Voleybola olan ilginin artmasını amaçladıklarını ifade eden Can, "Bu branşı halkımıza sevdirmeye, gelişimini ve yaygınlaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. 2002-2003 sezonunun kulüp idarecilerine, teknik adam ve sporcularına başarılar getirmesini temenni ediyorum. Fair-Play ruhunun hakim olduğu bir lig yaşanmasını diliyorum " diye konuştu.

ERKEKLER 1. LİGİ
Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu
14.00: SSK - Bursa Emniyet
İstanbul Burhan Felek Spor Salonu
15.00: Galatasaray - Beşiktaş
17.00: İst.B.Bld. - Fenerbahçe
Rize Fındıklı Aksu Spor Salonu
13.00: Fındıklıspor - Arçelik
Tokat Hüseyin Akbaş Spor Salonu
13.00: Plevne Bld. - Ziraatbankası
Zonguldak Ereğli Spor Salonu
14.00: Erdemirspor - İzmir Saint Joseph