Voleybol Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonası'nda finalde!

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonası'nda finalde!

01.09.2023 - 17:30 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası yarı final karşılaşmasında İtalya'yı 3-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonasında finalde

Milletler Ligi'ni zirvede tamamlayarak altın madalyayı kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda İtalya'yı yarı finalde 3-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı. İtalya setlerde 1-0 ve 2-1 öne geçmesine rağmen Filenin Sultanları, Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt'un önderliğinde muhteşem bir geri dönüş başlattı ve karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

SETLER

1. SET SONUCU: 18-25 (İTALYA)

2. SET SONUCU: 25-23 (TÜRKİYE)

3. SET SONUCU: 15-25 (İTALYA)

4. SET SONUCU: 25-22 (TÜRKİYE)

5. SET SONUCU: 15-6 (TÜRKİYE)

MELISSA VARGAS YENİDEN YILDIZLAŞTI

2023 CEV Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Polonya'yı 3-0 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız'da sahanın yıldızlarından olan Melissa Vargas, İtalya maçındaki geri dönüşün mimarlarından oldu. Melissa Vargas, 22 hücum sayısı bulurken 2 blok ve 2 ace yaparak toplamda 26 sayı buldu.

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonasında finalde

EBRAR KARAKURT, VARGAS'I DESTEKLEDİ

Melissa Vargas'ın muhteşem performansına Ebrar Karakurt da destek verdi. Milli yıldız 14 hücum ve 1 ace bularak toplamda 15 sayıyla Filenin Sultanları'nda sahanın yıldızlarından biri oldu.

Haberin Devamı

SULTANLAR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Türkiye bugünkü galibiyetten +3.6 puan kazandı ve dünya sıralamasında liderliğini sürdürdü. A Milli Kadın Voleybol Takımımız 380.7 puanla liderliğini sürdürürken ABD 364.5 puanla ikinci sırada yer aldı. Filenin Sultanları'nın CEV Avrupa Şampiyonası yarı finalinde elediği İtalya ise 357.8 puanla dünya sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.

3. KEZ FİNALDEYİZ

A Milli Kadın Voleybol Takımımız tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonası finaline yükseldi. 2003 yılında finale yükselen Filenin Sultanları turnuvayı 2. sırada tamamlamıştı. 2019'da da finale yükselen Filenin Sultanları gümüş madalya alarak turnuvayı yine ikinci sırada tamamlamıştı.

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonasında finalde

TVF BAŞKANI ÜSTÜNDAĞ: GURUR DUYUYORUM

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, İtalya karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Üstündağ, "Evlatlarımla gurur duyuyorum. Ülkem adına, camiam adına gururluyum. Geri dönüş böyle olur, karakter böyle olur, duruş böyle olur." ifadelerini kullandı.

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonasında finalde

SANTARELLİ: ÇOK SAVAŞTIK ASLA PES ETMEDİK

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, İtalya karşısındaki geri dönüşü maçın ardından değerlendirdi. Santarelli,"Takımla çok gurur duyuyorum. Çok güzel bi maç oynadık. Çok savaştık, asla pes etmedik. Durum çok karışıktı bizim için. Sadece galibiyet için mutlu değilim, oyunculardan gördüğüm şeyler için de çok mutluyum. Türk insanlar İtalyanlar gibi dıygularıyla yaşıyorlar biliyorum. Ama bazen maçta durmak düşünmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonasında finalde

EDA ERDEM: NE MAÇTI AMA

A Milli Kadın Voleybol Takımımız'ın kaptanı Eda Erdem, "Ne maçtı ama... Tie break'e getirdiğimizde 'Bu maç bizde, bırakmak yok' dedik hepimiz. Sahada inanılmaz bir enerji vardı. 4 sene aradan sonra tekrar finalde olmak müthiş bir şey. Oyundan düşsek de maçtan kopmamayı başardık. Hepimize helal olsun. Biz çok büyük bir aileyiz. Pazar günü görüşmek üzere." sözlerini kullandı.

Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonasında finalde

EBRAR KARAKURT: ÇOK BÜYÜK KARAKTER KOYDUK

A Milli Kadın Voleybol Takımımız'ın yıldız isimlerinden Ebrar Karakurt, İtalya karşısındaki muhteşem geri dönüşü değerlendirdi. Ebrar, "Gitti dediğimiz yerden çevirdik maçı. Çok stres dolu bir maçtı. Şampiyon olacağımızın sinyallerini 5. sette verdik, çok büyük karakter koyduk. Hepimizle gurur duyuyorum." dedi.