Voleybol Filenin Sultanları'nda kaptan Eda Erdem, Brezilya'nın kabusu oldu!

Filenin Sultanları'nda kaptan Eda Erdem, Brezilya'nın kabusu oldu!

22.09.2023 - 11:45 | Son Güncellenme:

VNL ve Avrupa Şampiyonası'nda şampiyonluğa ulaşan Filenin Sultanları, güçlü rakibi Brezilya karşısında 3-0'lık galibiyet elde ederek olimpiyat yolunda önemli bir avantaj elde etti. Sultanlar'da günün yıldızı ise kaptan Eda Erdem oldu.

Filenin Sultanlarında kaptan Eda Erdem, Brezilyanın kabusu oldu

Filenin Sultanları inanılmaz serisine devam ediyor. VNL ve Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Filenin Sultanları, Brezilya'yı mağlup ederek üst üste 20. galibiyetini elde etti. Sultanlar'da günün yıldızı ise kaptan Eda Erdem oldu.

Haberin Devamı

BREZİLYA OLIVEIRA'YI ANDI
Brezilya'nın Olimpiyat şampiyonu 43 yaşındaki voleybolcusu Walewska Oliveira vefat etti. Brezilyalı oyuncular hayatını kaybeden Walewska’yı anmak için kollarında bant ile sahaya çıktı.

POZİSYON HATASI YAPTIK
Karşılaşmanın ilk setinin ortasında Brezilya üst üste sayılarla farkı kapattı. Filenin Sultanları pozisyon hatası yapınca sayı rakip takıma geçti. Brezilya skoru 10-10 yaparak beraberliği sağladı.

Filenin Sultanlarında kaptan Eda Erdem, Brezilyanın kabusu oldu

İLK SETTE EDA ERDEM ŞOV
Filenin Sultanları ilk sette rakibine göre çok daha üstün oynadı. Özellikle Eda Erdem'in tek ayak hücumlarına rakip takım çare bulamadı. Kaptan ilk sette 2 blok toplamda 7 sayı kaydetti. Sultanlar seti de 25-21 kazandı.

EDA ERDEM'DEN 16 SAYI
Kaptan Eda Erdem, Brezilya karşısında toplamda 16 sayı kaydetti. Melissa Vargas 19 sayı ile en skorer isim oldu. Ebrar Karakurt 11, Hande Baladın 10 sayı ile katkı sağladı.

Haberin Devamı

TÜRK DUVARI'NDAN 14 BLOK
Milliler, Brezilya karşısında 3 sette 14 blok yaptı. Eda Erdem 4 blok ile zirvede yer aldı. Hande Baladın ve Cansu Özbay ise 3'er blokla destek verdi.

BREZİLYA'NIN HIZINI BLOKLARIMIZ KESTİ
İkinci sete Brezilya hızlı başladı. Uzun süre önde götürdüğü sette Türkiye bulduğu sayılar ve bloklarla skoru 16-14 yaparak öne geçti. Özellikle Eda Erdem'in Thaisa'ya yaptığı blok alkış aldı.

BREZİLYA 6 SAYILIK SET SAYISINI KURTARDI
24-19'a getiren Filenin Sultanları set sayısına 1 sayı uzaklıktaydı. Fakat Brezilyalılar üst üste 6 sayı alarak skoru 24-24'e getirdi. Bu esnada Santarelli 2 kez mola kullansa da seriyi bozamadık. Skor 25-24 iken Santarelli GDS isteğinde bulundu. Sayı Brezilya'ya verildi ve skor 25-25'e geldi. Çok zorlandığımız set sonunu Melissa Vargas'ın sayısıyla 29-27 önde bitirdik ve setlerde durumu 2-0 yaptık.

Filenin Sultanlarında kaptan Eda Erdem, Brezilyanın kabusu oldu

OLİMPİYATA 1 ADIM KALDI
Mücadelenin üçüncü setinde ise Brezilya'yı yanına yaklaştırmayan Sultanlar seti 25-19 kazandı ve üst üste 20. galibiyetini elde etti. Türkiye olimpiyat biletine 1 galibiyet uzakta bulunuyor.

OLİMPİYAT BİLETİ İLK 2'YE
Filenin Sultanları, grubunu ilk 2 sırada tamamladığı takdirde Fransa'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak. Olimpiyat elemelerinde gruplarında ilk 2 sıraya giremeyen ülkelerin olimpiyat umutları bitmeyecek. Paris'te yapılacak olimpiyat şampiyonasına katılamayan ülkeler, elemelerin bitiminde 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Milletler Ligi'nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat için kota hakkı kazanacak.

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarında kaptan Eda Erdem, Brezilyanın kabusu oldu

SIRBİSTAN DÜNYA SIRALAMASINDA GERİYE DÜŞTÜ
Uzun süredir Filenin Sultanları'nın zirvede bulunduğu dünya sırlamasında bu maç sonrası değişiklik yaşandı. Dominik Cumhuriyeti'ne 3-1 yenilen Sırbistan, dünya sıralamasında yaklaşık 10.1 puan kaybederek 2 sıra geriledi ve 4. sıraya düştü.

2024 PARİS OLİMPİYAT ELEMELERİ TÜRKİYE PUAN DURUMU

1- Türkiye / 15 Puan (5 maç)
3- Japonya / 12 Puan (4 maç)
2- Brezilya / 11 Puan (5 maç)
5- Belçika / 6 Puan (4 maç)
4- Porto Riko / 5 Puan (5 maç)
7- Arjantin / 4 Puan (5 maç)
6- Bulgaristan / 4 Puan (5 maç)
8- Peru / 0 Puan (5 maç)