Tenis Finalin adı: Rybakina-Sabalenka

Finalin adı: Rybakina-Sabalenka

27.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kazak Rybakina yarı finalde Belaruslu Azarenka, Belaruslu Sabalenka ise yarı finalde Polonyalı Linette’yi yenerek Avustralya Açık’ta birbirlerinin rakibi oldular.

Finalin adı: Rybakina-Sabalenka

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası olan ve Melbourne’de düzenlenen Avustralya Açık’ta tek kadınların 22 numaralı seribaşı Kazak Elena Rybakina ve 5 numaralı seribaşı Belaruslu Aryna Sabalenka finale yükseldi.

Haberin Devamı

Turnuvanın 11. gününde tek kadınlarda oynanan yarı final mücadelesinde Elena Rybakina ile Victoria Azarenka karşılaştı. Belaruslu rakibine 1 saat 41 dakika süren müsabaka sonunda 7-6 ve 6-3’lük setlerle 2-0 üstünlük kuran Kazak tenisçi, tek kadınlarda finale çıkan ilk raket olmayı başardı.

İkinci yarı final mücadelesinde Sabalenka ile Polonyalı Magda Linette karşı karşıya geldi. Belaruslu tenisçi 1 saat 33 dakika süren maçta rakibini 7-6 ve 6-2’lik setlerle 2-0 mağlup ederek ilk kez bir grand slamde finale yükseldi.

Wimbledon’ın son şampiyonu Rybakina ile ABD Açık’ın son yarı finalisti Sabalenka arasındaki Avustralya Açık tek kadınlar final karşılaşması yarın oynanacak.

Yazarlar