Galatasaray Fırat Aydınus: Evet küfür ettim ama...

Fırat Aydınus: Evet küfür ettim ama...

10.03.2014 - 09:04 | Son Güncellenme:

Fırat Aydınus, küfürü Melo'ya değil, "Abi, sarıyı unutma " diyen dördüncü hakem ile konuşurken ettiğini söyledi. Aydınus, "O kadar kamera varken nasıl Melo'ya küfür edeceğim nasıl düşünülebilir" dedi.

Fırat Aydınus: Evet küfür ettim ama...

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Akhisar Belediyespor maçında hakem Fırat Aydınus'un Felipe Melo'ya küfür ettiği iddiası için açıklamalarda bulundu. "Bu insani bir olay. Herkes tepkili anında ağzından böyle bir şey kaçırabilir. Tabi bunun yaptırımı olması gerekir, bu yaptırımı bekliyoruz. Bunun yaptırımının ne olduğunu görmek istiyoruz" diyen Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun hiç olmamış gibi bir kılıfa uydurulmaya çalışılması daha vahim. Hakemin ne söylediği son derece açık, gözüküyor. Bunu anlamak için de dudak okuma uzmanı olmaya gerek yok. Bunu kıvırmaya, yokmuş gibi davranmaya gerek yok. Hiç yakışmıyor.

Haberin Devamı

"BİR REFLEKSTİ"

G.Saray-Akhisar maçının olay hakemi Fırat Aydınus, o pozisyonla ilgili konuştu. Aydınus, yakın çevresine, "O kadar kameranın bizi gösterdiği bir ortamda Melo'ya küfür edeceğim nasıl düşünülebilir? 4. hakemimle neler konuştuğumu 90 dakika dinleseniz... Arkadaşız ve birbirimize bir sürü laf söylediğimiz oluyor. Melo ile konuşma bitince 4. hakem 'Abi sarıyı unutma' dedi. Refleks olarak ağzımdan küfür çıktı. Ama Melo'ya değildi. Bir insanın bu kadar üstüne gelinmez. Hem ayıp hem de günah. Bunları hak ettiğimizi asla düşünmüyorum" diyerek dert yandı.

ALP: KÜFÜR ETMEDİ

Mhk Başkanı Zekeriya Alp de Aydınus'un "Ben küfür etmedim" dediği aktardı.

TFF'NİN PROBLEMİ FIFA NE DİYOR?

Fırat Aydınus'un Galatasaray - Akhisar Belediyespor maçında Melo'ya küfür etmesi futbol gündeminde bomba etkisi yaratırken FIFA tarafından da bir açıklama geldi. FIFA Futbolcu Statüsü ve Denetimi Başkanı Ömer Ongaro, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kulandı: "Yerel federasyonla ilgili bir durum söz konusu olduğundan dolayı biz FIFA olarak asla karışmayız. Hakem FIFA kokartlıysa ve TFF bize olay hakkında bir başvuru yaparsa o zaman dahil olup, konuyu görüşebiliriz."

Haberin Devamı

(Sabah)

Yazarlar