Galatasaray Florya'da sürpriz misafir

Florya'da sürpriz misafir

13.11.2014 - 16:59 | Son Güncellenme:

Yaşları 6 ile 15 arasında değişen, organ nakli olup sağlığına kavuşan çocuklar; Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gelerek Galatasaraylı futbolcuların antrenmanını izledi.

Floryada sürpriz misafir

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nde organ nakli ameliyatını başarıyla atlatıp, sağlığına kavuşan çocukları, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde ağırladı. Yapılan antrenmanı izleyen çocuklar, Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli ve oyuncular ile bol bol fotoğraf çektirip, futbol şapkalarını hatıra olarak imzalattılar.

Haberin Devamı

FUTBOLA GERİ DÖNECEĞİM

Nakil olduktan sonra en büyük arzusunun futbol oynamayabilmek olduğunu söyleyen, 14 yaşındaki fanatik Galatasaraylı Mertcan Seven, "Daha bugün hastaneden taburcu oldum. Doktorlarım taburcu etmek konusunda kararsızdı ama Galatasaraylı futbolcularla tanışma şansını duyunca çok mutlu oldum. Yaptıkları kontrollerde değerlerim iyi çıktı ve hastaneden taburcu olmama izin verdiler. Çıkar çıkmaz soluğu burada aldım. Hastanedeyken sürekli Galatasaray'ın maçlarını takip ediyordum. Şimdi ise onları yakından izleyebiliyorum. Bugün onlardan gördüğüm hareketleri bende en kısa sürede deneyeceğim" dedi.

ORGAN NAKLİ HALA BİLİNMİYOR

Türkiye'de yaklaşık 60 bin böbrek hastası bulunduğunu söyleyen Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Nefroloji Uzmanı Dr. Hamad Dheir, "Organ nakli olan çocuklar diğer sağlıklı insanlar gibi spor yapabiliyor, normal hayatlarına devam edebiliyor. Bu tür etkinlikler de onları mutlu etmenin yanı sıra spor yapmaya da teşvik ediyor. Ayrıca organ nakline dikkat çekmek açısından böyle organizasyonlar büyük önem taşıyor. Çünkü ülkemizde organ bağışı konusunda bilinçlendirme çalışmalarının yapılması gerekiyor. Bugün bizi ağırlayan Galatasaray Futbol Kulübü'ne, organ bağışı konusunda gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

Yazarlar