Futbol Fortuna Sittard'dan Fatih Terim ve Şenol Güneş açıklaması! Burak Yılmaz iddiasına yanıt

Fortuna Sittard'dan Fatih Terim ve Şenol Güneş açıklaması! Burak Yılmaz iddiasına yanıt

24.08.2022 - 17:39 | Son Güncellenme:

Teknik direktör Sjors Ultee ile yolları ayıran Fortuna Sittard'dan Fatih Terim ve Şenol Güneş ile ilgili açıklama geldi. Hollanda basınında çıkan Burak Yılmaz iddialarına ise Sportif Direktörü Sjoerd Ars'tan yanıt geldi.

Fortuna Sittarddan Fatih Terim ve Şenol Güneş açıklaması Burak Yılmaz iddiasına yanıt

Fortuna Sittard'ın Ajax, FC Twente ve SC Cambuur maçlarından beklenen sonucu alamaması sonrasında Teknik direktör Sjors Ultee görevden ayrıldı. Burak Yılmaz için Hollanda basını dünkü idmanı yönettiği iddiasında bulunurken kulübün Sportif Direktörü Sjoerd Ars'tan yanıt geldi. Öte yandan Hollanda ekibi için Şenol Güneş ve Fatih Terim konuşulurken Ars iddialara açıklık getirdi.

Haberin Devamı

HENÜZ PUANI YOK
Hollanda Ligi'nin ilk haftasında Ajax ile karşılaşan Sittard, kendi sahasında 3-2 mağlup oldu. İkinic hafta Twente'ye konuk olan Fortuna sahadan 3-0'lık yenilgi ile ayrıldı. Son olarak SC Cambuur'u evinde konuk eden Hollanda ekibi 4-1'lik ağır bir yenilgi aldı.

AJAX MAÇINDA FRİKİKTEN ATTI
Burak Yılmaz, Fortuna Sittard'ın Hollanda Eredivise'ın ilk haftasında oynadığı Ajax maçında sonradan oyuna dahil olmuştu. Tecrübeli santrfor, 87'nci dakikada kazanılan serbest vuruşta fileleri havalandırmış ve Hollanda'da gündem olmuştu. Opta'nın verilerine göre Burak Yılmaz, Fortuna Sittard tarihinde gol atan en yaşlı oyuncu unvanın sahibi olmuştu. Son maçta ilk 11'de sahaya çıkan Yılmaz takımının tek golünü kaydetti.

Haberin Devamı

Fortuna Sittarddan Fatih Terim ve Şenol Güneş açıklaması Burak Yılmaz iddiasına yanıt

İDMANI BURAK YILMAZ YÖNETTİ İDDİASI
Son maçta alınan 4-1'lik yenilgi sonrası Fortuna Teknik direktör Sjors Ultee ile yollarını ayırdı. Hollanda basının iddiasına göre sorumluluk alan Burak Yılmaz, teknik direktörsüz takımı antrenmanda kendi yönetti. Yılmaz'ın atrenör diploması olmadığının altı çizildi. Öte yandan Burak Yılmaz'ın yeni hoca seçiminde etkin rol oynayacağı iddia edilmişti.

KULÜPTEN AÇIKLAMA
Fortuna Sittard Sportif Direktörü Ars, "Ultee'nin görevden alınması, ilk 3 haftada alınan 3 yenilginin sonucu değildir. Bu karar, yaşanan süreçle ve nihayetinde elde etmemiz gereken sonuçları nasıl elde edebilececeğimizle ilgiliydi." dedi.

"BURAK HABERLERİ DOĞRU DEĞİL"
Ars, Burak'ın teknik adam konusunda kilit rol oynayacağıyla ilgili haberlere şu yanıt verdi; Burak'ın takım ve kulüp içerisinde önemli bir rolü olduğu aşikar. Ancak, kadroyu kendi belirleyeceği haberleri doğru değil. Teknik direktörlere tavsiyelerde bulunması, kulübün çıkarları doğrultusunda görüş bildirmesi çok normal bir durum. Kadromuzda Wesley Sneijder veya Arjen Robben olsaydı ve teknik direktöre tavsiye verseydi herkes çok normal karşılardı zaten.

Fortuna Sittarddan Fatih Terim ve Şenol Güneş açıklaması Burak Yılmaz iddiasına yanıt

FATİH TERİM VE ŞENOL GÜNEŞ İDDİASINA YANIT
Fatih Terim ve Şenol Güneş ismi Hollanda ekibi için anılırken Ars iddiaları kesin bir dille yalanaladı: "Hayır, bir Türk teknik direktör seçmeyeceğiz. Şu an bize uyacak birini aramakla meşgulüz. Sezon başladıktan sonra teknik direktör değiştirmek istenen bir durum değildir ve piyasada çok az iyi teknik direktör bulunur. "

Haberin Devamı

LİLLE'İ ŞAMPİYON YAPTI
Tecrübeli oyuncu Burak Yılmaz, 2020 yılında Beşiktaş ile sözleşmesi sona erdikten sonra Lille'e transfer oldu.

Ligue 1 ekibiyle 73 maça çıkan Yılmaz, bu karşılaşmalarda 25 gol atıp 10 asist yaptı.

Eski millî golcü, Lille'in 2020-21 sezonunda elde ettiği unutulmaz şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu.

Yazarlar