Futbol Fransa İzlanda maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Fransa İzlanda maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

03.07.2016 - 10:38 | Son Güncellenme:

Fransa İzlanda maçı ile beraber EURO 2016'nın son yarı finalisti belli olacak. Peki Fransa İzlanda maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Turnuvanın kaderini belirleyebilecek olan eşleşmenin galibi yarı finale yükselecek. Fransa İzlanda maçının tüm detayları ve istatiksel veriler haberimizde yer alıyor...

Fransa İzlanda maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda

Fransa İzlanda maçı EURO 2016 çeyrek finalinin son mücadelesi olarak göze çarpıyor. Fransa İzlanda maçı evsahibi Fransa ve sürpriz bir şekilde çeyrek finale kadar gelen İzlanda için büyük önem taşıyor. Peki Fransa İzlanda maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? İşte tüm detaylarıyla EURO 2016'nın son yarı finalistinin belirleneceği Fransa İzlanda maçı...

Haberin Devamı

SON YARI FİNALİST BELLİ OLUYOR!

EURO 2016'da adeta bir peri masalını gerçekleştiren İzlanda, ev sahibi Fransa karşısında kendi futbol tarihinin en önemli sınavına çıkıyor. Portekiz ve Macaristan ile berabere kaldıktan sonra Avusturya'yı yenerek adını son 16 takım arasına yazdıran İskandinav ekibi 2. turda İngiltere'yi turnuva dışına itmiş ve tüm spot ışıklarını üzerine çevirmişti.

Sadece 330 bin nüfusa sahip olan ülkenin milli takımı, İngiltere'nin ardından çeyrek finalde de Fransa'yı geçip turnuvaya damga vurma amacında. Lars Lagerback ile birlikte İzlanda Milli Takımı'nı çalıştıran Heimir Hallgrimsson, kendilerini Premier Lig şampiyonu Leicester City'e benzetiyor.

Hallgrimsson, "Tıpkı Leicester gibi kendi üstün olduğumuz özellikleri daha çok kullanmaya çalışıyoruz, onlar gibi birbirimiz için mücadele ediyoruz. Umarım maceramız Leicester gibi sonlanır" ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

Fransa ise turnuva başından bu yana ilk yarı performansları nedeniyle eleştiriliyor. Grup aşamasında Romanya ve Arnavutluk'u yenip İsviçre ile berabere kalan 2. turda ise İrlanda'yı geçen Fransa, şampiyonada kaydettiği 6 golün tamamını ikinci yarılarda kaydetti.

Tüm oyuncular artık İzlanda karşısında bu durumu tersine çevirip, karşılaşma başında skor üstünlüğü yakalamaları gerektiğini belirtiyor. Ev sahibi Fransa'da Adil Rami ile N'golo Kante cezalı oldukları için İzlanda karşısında forma giyemeyecek. Bu iki oyuncunun yerine Barcelona'ya imza atan Samuel Umtiti ile Yohan Cabaye'ın forma giymeleri bekleniyor.

İzlanda'nın, Fransa'ya şansı tutmuyor

İki takımın kendi aralarında bugüne kadar oynadığı 11 maçta Fransa hiç mağlup olmadı. Bu karşılaşmalarda Fransa 8 galibiyet alırken, maçların 3'ü berabere bitti. İzlanda'nın rakibine karşı galibiyeti bulunmuyor.

Bu maçlarda rakip kaleye Fransa 30, İzlanda ise 8 gol attı.

İstatistiklerde Fransa önde

İki takımın EURO 2016 kapsamında rakipleriyle yaptıkları 4'er maçta genel istatistiklerde Fransa önde bulunuyor.

Turnuvada Fransa 6 gol attı ve kalesinde 2 gol gördü, İzlanda da rakip fileleri 6 kez havalandırdı ve 4 gol yedi.

Toplam 72 kez rakip kaleye şut atan ev sahibi bunların 21'inde çerçeveyi tutturdu, İzlanda ise 29 toplam şutta 14 isabet buldu.

Maçlarda ortalama yüzde 55 topla oynama istatistiği yakalayan Fransa Milli Takımı, ortalama yüzde 87 isabetli pasla oynadı. İzlanda Milli Takımı ise ortalama yüzde 35 topla oynama ile turnuvanın şimdiye kadar en az topa sahip takımı olarak göze çarptı ve yüzde 72 isabetli pas ortalaması tutturdu.

Haberin Devamı

Fransa İzlanda maçı Stade de France'de oynanacak. EURO 2016 çeyrek final mücadelesi Fransa İzlanda maçını Hollandalı Björn Kuipers yönetecek. Futbol sevelerlerin büyük bir merakla beklediği Fransa İzlanda maçı saat 22:00'de TRT 1'den naklen yayınlanacak.

İZLANDA TARİHİ SINAVINDA!

Fransa ile İzlanda'yı EURO 2016 çeyrek finalinde karşı karşıya getirecek maç öncesi iki takım futbolcuları kameraların karşısına geçti. İzlanda cephesi, tarihlerinin en önemli karşılaşmasına çıkacaklarının bilincinde. Fransız futbolcu Evra ise; maça hızlı başlamaları görüşünü savunuyor.

Haberin Devamı

İngiltere'yi yenerek ilk defa katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda adını çeyrek finale yazdıran İzlanda, futbol tarihinin belki de en önemli karşılaşmasında Fransa ile kozlarını paylaşacak. Turnuvanın ev sahibine karşı yarı finale çıkma mücadelesi verecek İzlanda'da futbolcular, rakiplerinden çekinmediklerini belirtiyor.

Savunma oyuncularından Arnason, "Payet, Griezmann, Giroud ve Pogba gibi birçok yıldız oyuncuyu kadrolarında barındırıyorlar. İngiltere maçı zordu ama Fransa karşılaşması daha zor olacak" ifadelerini kullandı. Bjarnason ise; Fransa ile karşılaşmanın İzlandalı futbolcular için muhteşem bir deneyim olacağını görüşünde. Bjarnason, turnuvada şimdiye kadar hiçbir maçta favori olarak gösterilmemenin işlerine yaradığını ancak bu aşamadan sonra kimsenin kendilerini hafife alamayacağını söyledi.

Fransa'nın deneyimli oyuncularından Patrice Evra ise; İzlanda önünde maça hızlı başlamaları gerektiğine dikkat çekti. Turnuvada daha önce oynadıkları maçlarda geç açıldıkları şeklindeki değerlendirmelere katıldığını belirten Evra, "Eğer bu şekilde devam edersek bir gün maçın akışını değiştiremeyebiliriz ve bu İzlanda karşısında da olabilir. Maçlara daha erken ağırlığımızı koymamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

MUHTEMEL 11'LER
FRANSA: Hugo Lloris, Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Eliaquim Mangala, Patrice Evra, Moussa Sissoko, Blaise Matuidi, Paul Pogba, Dimitri Payet, Olivier Giroud, Antoine Griezmann
İZLANDA: Hannes Halldorsson, Birkir Saevarsson, Kari Arnason, Ragnar Sigurdsson, Ari Freyr Skulason, Johann Gudmundsson, Aron Gunnarsson, Gylfi Sigurdsson, Birkir Bjarnason, Kolbeinn Sigthorsson, Jon Dadi Bödvarsson
FRANSA İZLANDA ARASINDA OYNANAN MAÇLAR
1958 DK58 01.09.1957 MS İzlanda 1 - 5 Fransa
1976 AVR 25.05.1975 MS İzlanda 0 - 0 Fransa
1976 AVR 03.09.1975 MS Fransa 3 - 0 İzlanda
1988 AVR 10.09.1986 MS İzlanda 0 - 0 Fransa
1988 AVR 29.04.1987 MS Fransa 2 - 0 İzlanda
1992 AVR 05.09.1990 MS İzlanda 1 - 2 Fransa
1992 AVR 20.11.1991 MS Fransa 3 - 1 İzlanda
2000 AVR 05.09.1998 MS İzlanda 1 - 1 Fransa
2000 AVR 09.10.1999 MS Fransa 3 - 2 İzlanda
2012 HAZ 27.05.2012 MS Fransa 3 - 2 İzlanda