Trabzonspor Fransız Öpücüğü

Fransız Öpücüğü

27.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karadeniz derbisinde bordo-mavililer henüz 2. dakikada Adrian ile umutlandı, 40. dakikada Tevfik Köse, Çaykur Rizespor’un Trabzon’u yakalamasını sağladı. 76’da Malouda’nın ceza sahası dışından çektiği müthiş şut, ev sahibine üç puan kazandırdı

Fransız Öpücüğü

Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor karşısında zorlanmasına rağmen kazandı, ligde sezonun ilk galibiyetini ve puanlarını aldı: 2-1.
2. dakikada Zeki’den aldığı pasla ceza yayı önünde topla buluşan Adrian, sert ve düzgün bir vuruşla kalecinin uzanamadığı noktadan topu ağlarla buluşturdu: 1 - 0.
17’de Aykut’un pasıyla ceza yayı içerisinde topla buluşan Soner’in sert şutunu Pawelek kornere çeldi.
40. dakikada sağ kanattan Sercan’ın ortaladığı top kaleci Onur’dan sekti. Dönen topu Ludovic, ceza sahası içerisindeki boş durumdaki Tevfik’e çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda da top ağlarla buluştu:1-1. 49’da Adrian’ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Malouda, kaleyi karşıdan gören pozisyonda sol ayağıyla sert ve düzgün bir vuruşla topu kalecinin uzanamadığı noktadan ağlara yolladı: 2 - 1.
60’ta kullanılan serbest vuruşta Sercan’ın yaklaşık 30 metreden çektiği sert şutu kaleci Onur son anda kornere çeldi.
90’da Ali Adnan’ın kullandığı serbest vuruşta top direkten oyun alanına döndü. Ardından savunma pozisyonu uzaklaştırdı.
90+3’te Henrique pasını bomboş pozisyondaki Malouda’ya çıkardı, Fransız oyuncu topu yandan auta gönderdi.

Haberin Devamı

Fransız Öpücüğü

2000. gol Adrian’dan

Trabzonspor’un 39 yıllık lig tarihindeki 2000. golüne Adrian ulaştı. Bordo-mavililerin ilk golünü 1974-1975 sezonun 3. haftasında Adana Demirspor maçında Ali Yavuz atarken, 1000. gol de 1995-1996 sezonu 6. haftasında, Karşıyaka maçında Tolunay Kafkas’tan gelmişti.

Kutlama yerine Rabia işareti
Trabzonsporlu taraftarlar, Mısır ve Suriye’de yaşananlardan dolayı alışagelmiş 61. dakika kutlamasını yapmadı. Bunun yerine kale arkası tribünündeki bir grup taraftar, ellerindeki ‘’Rabia” işaretlerini kaldırdı. Tribünde ayrıca, “Masum insanların ölümünü kapatacak kadar büyük bayrak yoktur” yazılı dev bir pankart açıldı.

Bakan’dan twit

Trabzonpor’un Çaykur Rizespor ile oynadığı maçı protokol tribününden izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bordo-mavili taraftarlara müjdeyi verdi. Kılıç, yapımına devam eden Akyazı Projesi’yle ilgili olarak, “Trabzonspor iki sezon sonra Akyazı’da oynar” dedi. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Trabzonspor Kulübü’nü ziyaret edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

16 ay sonra

Bordo-mavililerin Çaykur Rizespor karşısında attığı 2. gole imzasını koyan Florent Malouda, 16 aylık hasretini de bitirdi. Geçtiğimiz sezon Chelsea’de kadro dışı kaldığı için resmi karşılaşmalarda forma giyemeyen Fransız futbolcu, son golünü 29 Nisan 2912’de Premier Lig takımlarından Queens Park Rangers’a atmıştı