Galatasaray Futbol da oynuyor bale de yapıyorlar

Futbol da oynuyor bale de yapıyorlar

21.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi , 2015’teki şampiyonluğunu “Kuğu Gölü Balesi” yaparak kutlamıştı. Teknik direktör Potter da figürleriyle sahnede büyük alkış almıştı.

Futbol da oynuyor bale de yapıyorlar

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi ikinci eleme turundaki rakibi Östersunds takımının ilginç bir özelliği ortaya çıktı. Takımdaki tüm futbolcuların, teknik direktör Graham Potter sayesinde birer sanatçıya dönüştüğü tespit edildi.

Futbol dışında da uğraşları olan, sosyal bilimlerden lisans diploması bulunan 42 yaşındaki teknik direktör, 2015’te ikinci ligde gelen başarının ardından futbolcularına bir sürpriz yaptı. Tüm futbolcularına bale öğreten Potter, sene sonu müsameresine benzer bir şekilde sahneye çıkacaklarını ve bir gösteri yapacaklarını söyledi.Jamtkraft Arena’da hocalarıyla birlikte sahne alan futbolcular, Çaykovski’nin meşhur Kuğu Gölü Balesi’ni sahneledi. İsveç Birinci Ligi’ne yükselmenin mutluluğunu yaşayan oyuncuların her biri, bir anda usta birer balete dönüştü.

Haberin Devamı

Canlı performans

Kuğu Gölü Balesi’nin dışında, futbolcuların bir kısmının şarkı söylediği, modern dans figürlerinin sergilediği piyesler de izleyicilerin beğenisine sunuldu. Futbolseverler de, stadyumda maçına giderek destekledikleri takımlarını, akşam tiyatro salonunda canlı müzik ve dans performansları icra ederken izledi.

Potter öğrencilerinin birer balete dönüştürmesiyle ilgili olarak, “Eğer tüm yaptığımız futbol oynamak olursa, bu futbolcuların rahatça yaptıkları bir şey olur. Ancak onları eğer insan olarak da geliştirmek istiyorsanız, kendilerini biraz zorlayacak farklı deneyimleri önlerine koymanız gerekir” diye konuştu.

Harry değil Graham Potter!
Graham Potter, Östersunds’un başına geçtikten sonra çok önemli işlere imza attı. 2011’de görev geldiğinde takım dördüncü ligdeydi.
Bir sonraki sene üçüncü lige çıkardığı takımı, hemen ardından da ikinci lige yükseltti. Ardından dört sezon ikinci ligde mücadele eden İsveç ekibi, nihayet 2015’te ülkenin en üst ligine yükseldi. Takımı tarihinde ilk kez İsveç 1. Ligi’ne çıkaran Potter, 4. ligden aldığı takımı 5 yıl içinde 1. lige çıkararak mucizeye imza attı.
Duygusal zeka uzmanı
Teknik Direktörü Graham Potter, sıra dışı kişiliğiyle dikkat çekiyor. Sosyal bilimlerden lisans diploması bulunan Potter, duygusal zeka ve liderlik konularında doktora yaptı. Hull Üniversitesi’nde futbol gelişim direktörü olarak çalıştı, ardından benzer bir görevi Leeds Üniversitesi’nde de yaptı.
Eski takım arkadaşı Graeme Jones’un çabalarıyla Östersunds’un başına geçen Potter, akademik kariyerinin futbolda da kendisine çok yaradığını söylüyor.